• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 23 °C

Taşımacılıkta Zihinsel Dönüşüm

Taşımacılıkta Zihinsel Dönüşüm
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kara taşımacılığında zihinsel dönüşümü başardıklarını ve sektörün sorunlarına sahip çıktığını belirtti.

ESKİ ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: -''KARA TAŞIMACILIĞINDA ZİHİNSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞARDIK''

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ /  Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kara taşımacılığında zihinsel dönüşümü başardıklarını ve sektörün sorunlarına sahip çıktığını belirtti.
     Yıldırım, İzmir Kamyon ve Kamyonetçileri Odası yönetim ve üyeleriyle biraraya geldi.

 Sektörün sorunlarını dinleyen Yıldırım, taşıma sektörünün karayolu ağırlıklı bir sektör olduğunu söyledi. Geçmişte yatırımların dengeli bir şekilde yapılmaması nedeniyle bir yandan yolların kapasitesinin 800 bin ticari aracı kaldırmaktan uzak hale geldiğini, diğer yandan piyasada oluşan arzın fazlalığının sektörü sıkıntıya soktuğunu ifade eden Yıldırım, 863 bin ticari aracın yurt içinde sadece 400 binine iş verilebildiğini dile getirdi.
     Böyle bir yapıdaki sektörün rekabet etmesi ve ayakta kalmasının mümkün olamayacağını savunan Yıldırım, uluslararası taşımacılığın yurt içi taşımacılıktan daha iyi durumda olduğunu bildirdi. Uluslararası taşımacılıkta 1972 yılında bir düzenleme yapıldığını ve kural konulduğunu anlatan Yıldırım, ''Uluslararası taşımacılıkta bulunduğun ülkenin dışına çıktığında bir yaptırım konulmuş. Uluslararası taşımacılığın kurala ve mevzuata bağlanması ihtiyaçtan doğmuştur. Taşımacılığın düzene girmesi konusunda büyük destek olmuştur'' dedi.
     Türkiye'de 50 yıldır konuşulan, ancak bir türlü çıkarılamayan Kara Ulaşımı Taşıma Kanununu tüm riskleri göze alarak çıkardıklarını, bunu yaparken de dirençle karşılaştıklarını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:
     ''Araçlar yaşlanmış, sektör sıkıntıda. Bu nedenle kanunu çıkarmak için kolları sıvadık. Ulaştırma sektörünü itibarlı bir sektör haline getirmek için çalıştık. Kapsamlı bir düzenlemeyle taşımacılıkta 39 ayrı branş ortaya çıktı. Yaptığımız düzenleme 30-50 yıl sonrasını kapsıyor. Geldiğimiz noktada zihinsel dönüşümü başardık. K1 belgesi ile çalışan kamyoncu da 250 kamyon filosu olan firma da yollarda yapılan denetlemenin yetersizliğini dile getiriyor. Eski araçların trafikten çekilmesini istiyor. Sektör sorunlarına sahip çıkıyor. Sektörle idare arasında sürekli diyalog başladı.''
     Doğru bildikleri her şeyi uygulamaya devam edeceklerini ifade eden Yıldırım, sektörü parlak sözlerle aldatıp hayal kırıklığına uğratmadıklarını, bu sektörü Türkiye'nin en saygın sektörü haline getirme sözü verdiklerini belirtti.
     Yıldırım, eğitimin çok önemli olduğunu, etik değerlerin gelişmesi gerektiğini, bunun da odalar, kooperatifler vasıtasıyla olabileceğini sözlerine ekledi.
     Yıldırım, daha sonra Ayakkabıcılar Sitesini de gezdi ve esnaftan seçimde destek istedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894