• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 14 °C

Tek Başına İktidar Olacağız

Tek Başına İktidar Olacağız
ALİAĞA ÖZEL HABER / CHP Aliağa İlçe Başkanı Avukat Özlem Şan Oğuzhan 2011 seçimlerinde CHP’nin Türkiye de tek başına iktidar olacağını ifade etti. 10 Ocak ta İlçe Kongresini tamamlayan ve yeni yönetim kurulunu oluşturan CHP Aliağa İlçe Örgütünün İlçe Başk

CHP İLÇE BAŞKANI OĞUZHAN “CHP TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK”

ALİAĞA ÖZEL HABER / CHP Aliağa İlçe Başkanı Avukat Özlem Şan Oğuzhan 2011 seçimlerinde CHP"nin Türkiye de tek başına iktidar olacağını ifade etti. 10 Ocak ta İlçe Kongresini tamamlayan ve yeni yönetim kurulunu oluşturan CHP Aliağa İlçe Örgütünün İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan eski ve yeni yönetimden memnun olduğunu ifade ederek herkese teşekkür ettiğini söyledi. Oğuzhan siyasi partilerde yenilenmenin olması gerektiğini ve bunun bir bayrak yarışı olduğunu dile getirerek siyasetin hep aynı kişilerle yapılmaması gerektiğini belirtti. Oğuzhan eski yönetimde bulunan üyelerin üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini ve görevlerini yeni üyelere devrettiklerini sözlerine ekleyerek “Yönetim Kurulumuzun yarısı yenilendi. Yeni arkadaşlarımız ile uyum içerisinde çalışmaya başladık. Süreçte üzülen arkadaşlarımız olmuştur ama biz kimseyi bilinçli olarak üzmek istemedik ve iyi bir yönetim kurulu oluşturduk ve Aliağa da güzel işler yapacağımızı düşünüyorum.” Dedi.

“PARTİMİZE İLGİ YOĞUN”

Mart 2009 seçimlerinden sonra üye sayılarında düşme ve üye profilinde bir değişim olmadığını açıklayan Özlem şan Oğuzhan “ Üye sayımızda bir azalma yok. Partimize olan ilgi yoğun. Üye olmak isteyen arkadaşlarımızın başvuruları değerlendiriliyor. Parti tüzüğümüze göre üye olmak isteyenlerin üyelik başvuruları genel merkezde 6 ay askıda bekler. Biz kayıtları yaptıktan sonra genel merkeze gönderiyoruz ve araştırma yapılıyor. İtiraz süresi bırakılıyor, başka partilere üyelikleri var mı bunlar araştırılıyor. Bu araştırmaları biz de yapıyoruz, genel merkezde yapıyor. Daha sonra problem yoksa kesin üyelik kabulü yapılıyor. Parti tüzüğümüz böyle. Yaklaşık 2000 üyemiz var. Parti tüzük kurultayımız yapıldı. Yürürlüğe henüz girmedi ama bu bekleme süresi 3 aya indirildi.” Diye konuştu

“TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ ALİAĞA DA CHP"Yİ BÖLEMEZ”

CHP Aliağa İlçe Örgütünde Aliağa da örgütlenmeye çalışan Türkiye Değişim Hareketi nedeni ile istifalar olmadığını ve olmayacağını da dile getiren Oğuzhan “ Partimizde istifalar yok. CHP lileri kapıdan kovsanız bacadan girer. Türkiye Değişim Hareketi (TDH) asıl oyu AK Partiden alacak deniyor. Araştırmalarım, okuduklarım ve köşe yazarları böyle söylüyor, ben söylemiyorum. Aliağa da CHP güçlü bir partidir. Tabi ki demokrasinin gereği başka partiler olacaktır. Yolları hayırlı olsun. CHP"nin oraya buraya bölüneceğini düşünmüyorum. CHP bölünmenin acısını bir kez Aliağa da yaşadı bir daha yaşayacağını sanmıyorum.”dedi.

“CHP İLE BDP KIYASLANAMAZ”

Türkiye de Barış ve Demokrasi Partisi alan eski DTP"nin parti tüzüğü, işleyişi ve ilkeleri açısından CHP ile kıyaslanamayacağını sözlerine ekleyen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan “ Farklı kulvarlar da giden partiler bunlar. BDP yani eski DTP etnik kökene dayalı bir partidir. Sol görüşe sahip insanlar var tabi ki aralarında ama belirli bir siyasi görüşün ötesinde etnik kökene bağlı bir siyaset yapıyorlar. Siyasi görüşten çok etnik köken ağırlıklı bir yapısı var. Doğu da ve Güney doğu da ki insanlara etnik köken üzerinden siyaset yapılmış. Orada yaşayan insanların ideolojik bir görüşü yok zaten.” Şeklinde konuştu.

“ BELEDİYEMİZİN SEÇİMDE SUNDUĞU PROJELERİN ARKASINDAYIZ”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan Parti olarak Belediye ye Aliağa ile ilgili proje tavsiyesinde bulunmayacaklarını ve seçimler öncesinde Aliağa halkına sunulan projelerin arkasında olduklarını söyleyerek “ Seçim beyannamesinde sunulan projelerin arkasındayız. Şu ana kadar ekonomik sorunlar ile uğraştı Belediye. Bu aşamadan sonra da bu projeleri gerçekleştireceklerine eminim. Orada bulunan ekibimiz, arkadaşlarımız muktedirdir ve verilen sözleri gerçekleştireceklerdir. Yönetim olarak Başkanımızın ve ekibinin arkasındayız ve kendilerine güveniyoruz.” Dedi.

“BELEDİYEMİZDE ASLA BİR SAVURGANLIK YAPILMIYOR”

Özlem Şan Oğuzhan Belediye de fazla istihdam yapılıyor iddialarına inanmadığını dile getirerek   “ Türkiye de işsizlik sorunu var bunu biliyoruz. Bize iş için başvuran herkese elbette ki yardımcı oluruz. Bunu diğer İlçe Başkanları da yapabilir. İlçe Başkanı olmasam da insani olarak yardımcı olmak isterim. Belediye de fazla bir yığılma olduğunu düşünmüyorum. Orada bulunan arkadaşlarımız planlamalarını yapmıştır diye düşünüyorum. Belediye"nin işleyişine müdahale etmemiz söz konusu değil. Arkadaşlarımız işlerini gayet iyi yapıyorlar. Ne kadar kişi çıkmış ve ne kadar kişi girmiştir bunlar muhalefetin iddialarıdır, takdiridir. Belediyemiz ekonomik açıdan tasarruf yapıyor. Bir çok şeyden yaptı. Araç kiralama işinden yaptığı tasarruf buna örnektir. Servislere ödenen büyük bir meblağ vardı. Aliağa Belediyesinde bir savurganlığı asla görmüyorum. Bu Başkanımızın yapısına da ters. Fütursuzca bir harcamanın olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”

CHP İl Başkanlığı ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve İl Genel Meclis Üyeleri ile uyum içinde çalıştıklarını sözlerine ekleyen Özlem Şan Oğuzhan “ Parti içinde tüm birimlerimiz uyum içinde çalışıyorlar. Hem Yönetimimiz hem İl Genel hem de Belediye Meclis Üyelerimiz ahenk içinde. İl Genel Meclisimiz köylerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyorlar. Alt yapı ile ilgili sorunlarda Aliağa"nın problemlerini çözmeye çalışıyorlar. Bakırçaydan Menemen İl Genel Meclis Üyesi Serdar Değirmenci Meclis Başkanı oldu. Bakırçay"ın sorunlarını çözebilme adına güzel bir gelişme bu . Tüm Bakırçay da bulunan İl Genel Meclis Üyeleri de uyum içerisinde çalışıyorlar, biz de Aliağa İlçe Örgütü olarak her konuda desteğimizi vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

“DÖKÜMCÜLERİ ALİAĞA DA İSTEMİYORUZ.”

CHP İl Genel Meclis Üyesi Tarık Uslunun gündeme getirdiği, Aliağa Güzelhisar Ovası Elbirdi Mevkiinde kurulması düşünülen ve harita çalışmaları başlatılan Dökümcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Oğuzhan “ Kendi adıma ve Parti olarak su kaynaklarının üzerine Döküm Organize Sanayi Bölgesi kurulmasından yana değiliz. CHP İlçe Örgütümüzün bu konudaki görüşü açık. O bölgede böyle bir sanayi istemiyoruz. ALOSBİ hemen yanı başında ve alt yapısı gayet güzel hazırlanmış. Buranın değerlendirilmesini düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz de bu konuyu dikkate alacak ve duyarlı davranacaktır buna eminim. Çevreye duyarlı bir örgütüz ve bu duyarlılığımız sürecek. Döküm Sanayicilerinin bize faydalarını kimse açıklamadığı sürece karşı olmaya devam edeceğiz. Döküm organizenin Aliağa"ya vereceği zararı kabullenemiyoruz. Belediye Başkanımız da böyle düşünüyor. Seçimler öncesinde Başkanımız bu konu gündeme geldiğinde de karşı olduğunu ifade etmişti.”dedi 

“CHP ALİAĞA DA YİNE BİRİNCİ PARTİ, TÜRKİYE DE DE TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAKTIR”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan CHP" nin Aliağa da yine birinci parti olacağını ve Türkiye de de tek başına iktidar olacağını söyleyerek şöyle konuştu; “ Biz İlçe örgütü olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşımızı aydınlatmaya ve bilinçlendirmeye devam ediyoruz. CHP" yi ve düşüncelerini halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. İnsanlar sadece seçim dönemlerinde ziyaret edilmemelidir. Bu konuda zaten çalışmalarımız sürüyor. Kahvelerde, köylerde, evlerde halkımız ile buluşmaya devam ediyoruz. Bir bir konuşuyoruz. Seçimler öncesinde girmediğimiz ev ziyaret etmediğimiz kimseyi bırakmadık. Partimizi anlatmaya kendimizi anlatmaya devam edeceğiz. CHP li bir Belediye"nin bize avantajı var o da Aliağa da CHP potansiyelinin olduğunu gösteriyor. Aliağa da biz iktidarı aldık ama ülke genelinde iktidarı almayı planlıyoruz. CHP iktidara çok yakın ve inanıyorum ki tek başına iktidar olacaktır. Genel Başkanımız Deniz Baykal"ın bir programı vardı ama kongreler süreci yüzünden Aliağa"ya gelemedi ama biz kendisini burada görmeyi çok istiyoruz. En kısa sürede de inanıyorum ki Aliağa ya gelecektir.”

“TEKEL İŞÇİSİ DİRENİŞİN SİMGESİ”

TEKEL İşçilerinin ekmek kavgası verdiklerini ifade eden Özlem Şan Oğuzhan “ Türkiye de TEKEL işçileri gerçekten direnişin simgesi oldular. Ekmek kavgası veriyorlar. Özelleştirmelerin sıkıntılarını burada da yaşayan arkadaşlarımız var. 2 ay gibi bir süre işsiz kalacaklar, kıdem tazminatları yok ve kazanılmış hakları geri alınıyor. Zamanında direniş yapılmadığı ve karşı konulmadığı için insanlar zamanında müdahale etmenin de önemini bu eylemlerde gördüler. Özelleştirmeye karşı direnişi ilk yapan bu insanlar sayesinde ne kadar haklı olduklarını bazı kesimler şimdi görmeye başladı. Her kesimden destek geldi. Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısına CHP karşı dururken destek alamadı netice de siyasi bir partiydi. Sivil Toplum Kuruluşları böyle bir şeyi başlattıkları zaman daha halkımız daha bir bilinçleniyor. Bu mücadeleyi insanlarımızın ve halkımızın bilinçlenmesi olarak algılıyorum.”dedi.

“ALİAĞA DA ORTA DİREĞE HİTAP EDEN EĞLENCE YERLERİNE İHTİYAÇ VAR”

Aliağa da sosyal mekânların azlığına değinen ve Foça örneği veren CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan “ Aliağa da müzik yapan, eşinizle ya da tek başınıza gidebileceğiniz ve ekonomik açıdan sıkıntıya düşmeyeceğiniz restoran haricinde içkili yerlerin olması gerekiyor. Foça da balık yeme zorunluluğu olmadan orta halli bu tip eğlence yerleri var. Bu Aliağa da da olmalı. Bir yudum içki içebileceğiniz, arkadaşlarınız ile gidip eğlenebileceğiniz güzel mekânlar olmalı. Orta direğe hitap edebilecek yerler olmalı. Bir Cuma günü işten çıkıp kafanızı dinleyebileceğiniz, sohbet edebileceğiniz tarzda eğlence türü yerler bunlar.” Diye konuştu.

Aliağa da Otopark sorunu olduğunu da sözlerine ekleyen Oğuzhan “ Otopark acil bir sorun. Gençlik Merkezi de bir an önce yapılmalı. Kadınlarımızın ve gençlerimizin bilinçlendirilmesi çok önemli.” Dedi.

ALİAĞA CHP KONGRE KONUŞMALARI VİDEO İZLE

https://www.gunaydinaliaga.com/news_detail.php?id=6294

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894