• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 27 °C

Telekom'dan İnternet'e İndirim

Telekom'dan İnternet'e İndirim
Bilişim ve iletişim altyapısına yaptığı yatırımlar ile internet kullanımını yaygınlaştırarak bilgi toplumunun temellerini atmayı hedefleyen Türk Telekom, 2 milyonuncu ADSL kullanıcısı Hasibe Topal’a laptop bilgisayar, modem ve 12 ay ücretsiz ADSL in

2 MILYONUNCU ADSL KULLANICISI ÖDÜLÜNÜ ALDI

Bilişim ve iletişim altyapısına yaptığı yatırımlar ile internet kullanımını yaygınlaştırarak bilgi toplumunun temellerini atmayı hedefleyen Türk Telekom, 2 milyonuncu ADSL kullanıcısı Hasibe Topal’a laptop bilgisayar, modem ve 12 ay ücretsiz ADSL internet erişim paketi hediye etti.5 Haziran 2006 Pazartesi günü Ankara Dikmen’de 512 Kbps hızında 3 GB limitli ADSL başvurusunda bulunan Hasibe Topal’a hediyeleri Türk Telekom Genel Müdürlüğü’nde yapılan bir törenle teslim edildi.Törende bir konuşma yapan Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, interneti yaygınlaştırarak bilgi toplumunun temellerini atmak hedefinde olan Türk Telekom’un, bilişim ve iletişim altyapısı yatırımlarına devam edeceğini belirterek, internetin herkes tarafından kullanılması amacıyla birçok yenilikler getireceklerini söyledi.  Türkiye’de internet erişimini ucuzlatmayı hedeflediklerini belirten Doany; “ Bunun için yaptığımız ilk çalışmalardan biri 15 Haziran 2006 tarihinden itibaren internete dial up bağlanan internet kullanıcılarının kontör atış periyodunu uzatarak, bağlantı ücretlerini % 15 ucuzlatmak oldu. İkinci çalışmamızda İstanbul’da daha önce açıkladığımız gibi ADSL’ de daha hızlı ve ucuz bağlantı ki, bununla ilgili çalışmalarımız da sürmektedir” dedi.Doany; Türkiye’de 2004 yıl sonu itibariyle 450 bin olan ADSL kullanıcı sayısının hızlı bir ivme ile artarak 2005 yılı sonunda 1.5 milyona, 5 Haziran’da da 2 milyona ulaştığını, bu gelişmelerin de Türkiye için hedeflenen bilgi toplumunu oluşturmak açısından sevindirici olduğunu ve ADSL kullanıcı sayısının 2006 yıl sonunda 3 milyona ulaşmasını beklediklerini açıkladı.Ödülünü Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany’den alan Hasibe Topal, daha hızlı ve ucuz olduğu için ADSL başvurusunda bulunduğunu belirterek Türk Telekom’un bu jestinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

TELEKOM'DAN İNTERNET'E İNDİRİM

Türk Telekomünikasyon A.Ş, dial up (çevirmeli) internet bağlantı ücretlerinde dünden geçerli olmak üzere yüzde 15 oranında indirim yaptı.

Türk Telekom, 5 Haziran 2006 tarihinde yaptığı ADSL başvurusuyla 2 milyonuncu ADSL kullanıcısı olan Hasibe Topal'a düzenlenen törenle laptop bilgisayar, modem ve 12 aylık ücretsiz ADSL internet erişimi hediye etti.

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, törende yaptığı konuşmada, Türk Telekom bünyesindeki TTNet'in Mayıs ayından itibaren ayrı bir şirket olarak internet sağlayıcılığı yaptığını anımsattı. Türk Telekom'un adil bir rekabet için bütün internet servis sağlayıcılarına eşit davrandığını kaydeden Doany, ADSL'in Türkiye'nin gelişmesi için çok önemli olduğunu, bu hizmetlerin daha iyi olması için rekabeti artırmak gerektiğini söyledi. Doany, ''Telekomünikasyon Kurumuna yeni ADSL tarifeleri ve yeni hizmetlerle ilgili başvuruda bulunduk. Bu konuda yakın zamanda büyük ilerlemeler kaybedebileceğimizi umuyorum'' dedi. Türk Telekom'un ADSL hizmetlerine bazı müşterilerinin ulaşamadığını ifade eden Doany, ''dial up'' bağlantıyı tercih eden bu müşterilere yüzde 15 oranında indirim yapıldığını belirtti. Doany, bu uygulamanın yeni tarifelerin bir başlangıcı olacağını vurguladı. Doany, konuşmasının ardından Hasibe Topal'a hediyelerini verdi. Topal, lise ikinci sınıfa geçen çocukları için karne hediyesi  olarak ADSL bağlantısı aldıklarını, 2 milyonuncu abone olarak hediyeleri kazanmalarından dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Türk Telekom, internet hizmetlerine 145, 200 ve 882'li hatlardan dial up bağlananlar için dünden geçerli olmak üzere normal saatlerde 207,3 saniye olan kontör atış süresini 243,9 saniyeye, indirimli saatlerde 414,6 saniye olan kontör atış süresini de 487,8 saniyeye çıkardı.

Yeni tarifenin aynı ücrete yüzde 17 oranında daha fazla süreli internet erişimine imkan sağladığı, bunun da yüzde 15 oranında indirime karşılık geldiği belirtildi.      

TÜRK TELEKOM’DAN İNTERNET KULLANIM ÜCRETLERİNDE İLK İNDİRİM…

 Dial Up (Çevirmeli) Internet Arama Hizmetlerinde 145 ( TTNet ), 200 ve 822 (İnternet Servis Sağlayıcıları) kullanıcıları için % 15 oranında indirime gitti. ADSL kullanıcıları lehine yapılacak yeni tarife değişiklik çalışmaları da pek yakında açıklanacak…İnternetin daha yaygın bir şekilde kullanımını teşvik etmek amacıyla ADSL kullanıcıları için aynı fiyata iki katı hız vermeyi planlayan Türk Telekom, 145 ( TTNet ), 200 ve 822 (İnternet Servis Sağlayıcıları) Dial Up (Çevirmeli) Internet Arama Hizmetlerinde de normal saatlerde 207,3 saniye olan kontör atış süresini 243,9 saniyeye, indirimli saatlerde 414,6 saniye olan kontör atış süresini de  487,8 saniyeye çıkardı.

Yeni tarife ile aynı ücrete %17 daha fazla süre internet bağlanma imkanı sağlanıyor. Bu da % 15 oranında indirimli internet kullanımı anlamına geliyor. Uygulama 15 Haziran 2006 tarihinde başlayacak.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ 

TÜRK TELEKOM SABİT HATLARDA DEVRİM YARATIYOR

Türk Telekom sabit hatlarda başlatacağı üç yeni katma değerli hizmetle Türk tüketicisine çağdaş ve üstün kaliteli iletişim olanağı sunuyor. TT Sesli Mesaj, TT Aile Kart ve TT SMS hizmetlerini devreye sokacak olan Türk Telekom bunun sadece bir başlangıç olduğunu belirtti.Şimdiye kadar internetten sesli iletişime kadar sunduğu hizmetlerle Türkiye’de sabit iletişimin temel sağlayıcısı olan Türk Telekom, ürün yelpazesini genişletiyor. Yeni hizmetleri TT Sesli Mesaj, TT Aile Kart ve TT SMS ile birlikte sabit hatların kullanım alanını genişletmeyi hedefleyen Türk Telekom, mobil telefonların bazı avantajlarını sabit hatların ortamına taşıyacak.

Doany: “ Bu sadece bir başlangıç”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Paul Doany, yeni ürünlerin sabit hatlarda bir devrim başlattığını belirtti. Doany: “Türk Telekom’un özelleştirme sürecinde ve sonrasında ifade ettiğimiz gibi, hedefimiz Türk Telekom’u içeride ve dışarıda rekabet edebilecek, rekabetçi fiyatlarla yeni ürün ve hizmetler sunan dünya çapında bir telekomünikasyon şirketine dönüştürmek üzere, yönetimine, çalışanlarına, ve teknolojisine yatırım yapmaktır. Türk Telekom daha fazla müşteri odaklı bir şirket olacak.  Bu bizim en önemli itici gücümüz ve öncelikli alanımız. Bugün burada Türk tüketicilerine sunduğumuz katma değerli yeni ürünler, Türk Telekom’un bu vizyonunu gerçekleştirmek için kararlılığımızın sadece birer örneğidir” dedi.

Doany, Türk Telekom’un bir diğer hedefinin kullanıcısına en uygun tarifelerle ürünler sunmak olduğunu belirtirti: “Bu çerçevede çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Telekomünikasyon Kurumu ile oluşturduğumuz uyumlu ve etkin işbirliği ortamı sayesinde çok kısa zamanda mevcut ve planlanan ürün ve fiyat tekliflerimiz konusunda önemli aşamalar kaydedeceğimize inanıyorum.”

Sabit hatlarda mobil hizmetler  ekom’un çok kısa sürede hayata geçirdiği bu üç hizmet, kullanıcıların sabit hatlara bakışını değiştirecek. Bugüna kadar sadece mobil telefonlarda bulunan bazı hizmetler artık Türk Telekom’un sabit hatlarında da kullanılabilecek.Bu hizmetlerden ilki, yerinde olmayan, telefona cevap veremeyen, ya da meşgul durumdaki sabit hat kullanıcılarının, sesli mesaj kutusu aracılığı ile çağrıları cevaplandırabilmesine, mesajlardan ve arayan kişilerden haberdar olabilmesine imkan veren TT Sesli Mesaj hizmeti. TT Sesli Mesaj hizmetinin Standart Mesaj Kutusu herkese açık ve  ücretsiz ve bir hizmet olarak sunuluyor.  Bundan böyle sayısal santral müşterilerinin tamamı Türk Telekom Müşteri Hizmetleri’ni (444 1 444) aramak kaydıyla telefonlarını sesli mesaj kutularına yönlendirebilecekler. Daha yüksek hafıza kapasiteli ve daha fazla özelliği bulunan Ekstra Mesaj Kutusu ise bağlı bulunulan Telekom Müdürlüğü’ne baş vurmak yoluyla alınabiliyor. Ekstra mesajların bulunduğu sesli mesaj hizmeti sayesinde aile bireylerinin her birine ayrı sesli mesaj kutusu açılıyor. Telefondan aradığı kişiye ulaşamayanlar, ailenin sadece istedikleri bireyine mesaj bırakabiliyor. Ailenin bireyleri de bu mesaja başkası dinlemeden, kendi kullanıcı adı ve şifresiyle güvenli bir biçimde ulaşabiliyor.

Türk Telekom’un hemen devreye soktuğu ikinci hizmet ise TT Aile Kart. Üzerindeki chip’te müşteri bilgileri bulunan bu kart sayesinde, Türkiye genelindeki tüm ankerörlü telefonların yüzde 86’sına denk gelen 70 bin telefondan gerçekleştirilecek aramaların ücretleri kartın bağlı olduğu sabit hat telefonuna yansıtılabilecek. TT Aile Kart özellikle ailelerinden uzakta eğitimini sürdüren öğrencileri ve askerlik görevini yapan kullanıcıları hedef alıyor. 

Kartı kullanmak için sabit bir telefona sahip olmak yeterli. Bir sabit hatta 4 taneye kadar TT Aile Kart alınabiliyor. TT Aile Kart kullanıcıları,  başvuru sırasında belirlenen limit dahilinde, Aile Kart hizmeti veren ankesörlü telefonlardan herhangi bir GSM, şehiriçi, şehirlerarası ve milletlerarası telefonu arayabiliyor. Yapılan görüşmelerin ücreti ise Aile Kart’ın bağlı olduğu sabit hatta yansıtılıyor.Bugüne kadar sadece cep telefonlarında kullanılan kısa mesaj gönderme hizmetinin sabit telefonlardan da gerçekleştirilmesini sağlayan TT SMS hizmeti Temmuz ayının ikinci yarısında hizmete açılacak. TT SMS hizmeti sayesinde sabit telefondan sabit telefona ya da GSM telefona mesaj gönderilebilecek ve mesaj alınabilecek. Ayrıca sabit telefondan e-mail adresine ve faks numaralarına da mesaj gönderilebilecek.

TT SMS hizmeti, Türk Telekom Müşteri Hizmetler’ni arayarak açtırılabilen CLIP, yani arayan numaranın görünmesi özelliğine sahip olan ve SMS uyumlu telefon cihazlarından kullanılabilecek. Bir SMS mesajının uzunluğu 160 karakterden oluşuyor. Daha uzun mesajlar yazılması halinde, örneğin 321 karakter, bu 3 SMS mesajı gibi ücretlendirilecek.

TT SMS’in sabit hat faturasına yansıtılacak olan tarifesi ise şöyle:

Sabit Hat’tan Sabit Hat’ta  4,9 YKr

Web’den Sabit Hat’ta  4,9 YKr

Web’den e-posta’ya  4,9 YKr

Web’den Faks’a  4,9 YKr

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894