• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 26 °C

Televizyon Artık Cepte!

Televizyon Artık Cepte!
Türk yazılım sektöründe mobil uygulamalar alanında faaliyet gösteren Pozitron, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Mobil TV projesi ile Avrasya’nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri platformu CeBIT Bilişim Eurasia’da yer alacak.

POZİTRON’LA TELEVİZYON CEPLERE GİRECEK

Türk yazılım sektöründe mobil uygulamalar alanında faaliyet gösteren Pozitron, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Mobil TV projesi ile Avrasya’nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri platformu CeBIT Bilişim Eurasia’da yer alacak. 5 – 10 Eylül 2006 tarihleri arasında, İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuarda ilk defa tanıtılacak olan Mobil TV projesi için Digitürk ile anlaşma yapan Pozitron, bu proje ile Türkiye’nin her yerinde cep telefonundan Digitürk’ün belirleyeceği kanallarının bir kısmına ulaşma imkânı sağlayacak. Böylece belirli televizyon ve radyo kanalları istenen anda her yerde canlı olarak izlenebilecek.

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından 160 bin ziyaretçi ağırlamaya hazırlanan Cebit Bilişim Fuarı’nda tanıtılacak Mobil TV gibi diğer Mobil Gazete, Mobil İddaa gibi ilk olma özelliği taşıyan uygulamalarla sektördeki öncülüğünü koruyan Pozitron, Türkiye’de mobil uygulama pazarına yatırım yaparak tüketicilere hayatı kolaylaştıracak yeni çözümler üretmeye devam ediyor.

Mobil TV uygulamasına sahip olmak isteyenler belirlenecek kısa numaraya mesaj atıp uygulamanın altyapı desteğine cep telefonlarında ücretsiz olarak sahip olabilecekler. Pozitron’un tasarımına göre uygulama kullanımının kolay olması için menüler anlaşılır düzeyde olacak ve kanal değişimi mevcut Digitürk kanalları ile aynı kanallarda yer alarak telefon tuşlarının uzaktan kumanda gibi kullanılması sağlanacak.

“CEP TELEFONUNDA KARMAŞAYI SEVMEYENLERİ DE DÜŞÜNDÜK”

Sektöründe rakipsiz projelerle ilerleyen Pozitron, AB üyesi veya adayı 25 ülke içinde cep telefonlarında TV yayını ve görüntülü konuşma gibi özellikler sunan 3G lisansı (üçüncü kuşak lisans) alamayan tek ülke olan Türkiye’de EDGE teknolojisi ile çalışabilecek bir uygulamanın geliştirilmesi gerektiği fikrinden yola çıkarak Mobil TV’yi hayata geçirdi. Pozitron Genel Müdürü Fatih İşbecer konu ile ilgili şöyle konuştu: “ EDGE teknolojisi ile çalışabilecek bir uygulamanın geliştirilmesi gerektiğini düşündüğümüz noktada Digitürk ve Pozitron Ar-Ge ekibi görüntünün mümkün olan en düşük bant genişliği kullanılarak telefonlara ulaştırılması konusunda çalışmalar yapmış ve yapıyı optimize ederek EDGE teknolojisinin alt sınırına yakın değerlerde sağlıklı bir görüntü akışı sağlayabilmiştir.

Projenin başarılı olabilmesi için dikkat edilmesi gereken nokta kullanım kolaylığı olacaktır. Her ne kadar insanlar cep telefonlarını yoğun olarak kullanıyor olsalar da karmaşık ayarlar gerektiren uygulamalara karşı kullanıcılar mesafeli yaklaşıyorlar. Bu nedenle Pozitron bünyesinde yapılan AR-GE çalışmalarımız sırasında özellikler cep telefonlarına kolay kurulabilecek, çok fazla ayar gerektirmeyen ve kurulduktan sonra televizyon kumandasının kullanımı kadar basit bir yapı oluşturmaya çalıştık”.

İşbecer sözlerine şöyle devam etti: “Cep telefonları GSM ağlarındaki gelişmeler ve sıkıştırma teknolojilerindeki ilerlemeler sayesinde artık birer bilgisayara dönüşmeye başladı. Bu gelişmelerin en son ürünü ise Mobil TV ve Mobil Radyo oldu. Pozitron’un bu yeni teknolojinin hayata geçmesinde öncü görev almasını planladığımız bu proje kapsamında ilk olarak hedefimiz insanların cep telefonlarında yüklü olan Mobil TV uygulamamızın ara yüzü üzerinden seçecekleri çeşitli video içeriklerini seyretmeleri ya da Digitürk’te yer alan televizyon ve radyo kanallarını diledikleri yer ve zamanda canlı olarak izleyebilmeleridir”.

Mobil TV projesi kapsamında cep telefonu üreticileriyle entegre bir şekilde çalışarak, cihazların satılırken Mobil TV’ye hazır versiyonlarının çıkarılmasını sağlamayı planlayan Pozitron, Türkiye’deki yüksek teknoloji tutkunlarına dünya standartlarına uygun geliştirilmiş güvenli ve kusursuz uygulamalar sunmaya devam ederek, mobil yazılım konusunda Türkiye’den sonra dünyada da lider olmayı hedefliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894