• BIST 9996.75
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 22 °C

Temiz Enerji Üssü Aliağa

Temiz Enerji Üssü Aliağa
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, Aliağa ve Foça’da seçim çalışmaları yaptı. Programına Aliağa’da başlayan Susam, Aliağa Belediye

Susam, “Bakırçay ve Aliağa temiz enerji üssü olacak”

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, Aliağa ve Foça"da seçim çalışmaları yaptı. Programına Aliağa"da başlayan Susam, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz"un yanı sıra dernekler, odalar ve muhtarlarla sabah kahvaltısında buluştu; Aliağa ve Bakırçay bölgesinin CHP iktidarıyla "Temiz enerji üssü" olacağını söyledi.

Aliağa"nın, Türkiye"nin en büyük sanayi kentlerinden birisi olduğunu ifade eden Susam, “KOBİ"ler AKP iktidarında ihmal edildi. Biz ise Türkiye"nin dinamik gücü olarak görüyoruz. Seçimlerden sonra kurulacak olan CHP iktidarında hem finansman, hem AR-GE ve teknolojik geliştirme destekleri sağlanacak. İktidarımızda KOBİ"lere dayalı bir kalkınma modelini geliştireceğiz” diye konuştu.

“Bakırçay ve Aliağa temiz enerji üssü olacak”
Aliağa ve Bakırçay bölgesinin temiz enerji üstü olacağını söyleyen Mehmet Ali Susam “Bölgemiz, rüzgar, güneş, Jeotermal enerji açısından önemli avantajlara sahiptir.  Temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına vereceğimiz destekle enerjiyi ucuza elde etmesi sağlanacaktır. Bu yolla sanayimizi uluslar arası arenada rekabet edebilir seviyeye getireceğiz. Enerji üretirken yaşanabilir bir çevreden de fedakarlık etmeyeceğiz, bölgenin enerjisi çevreyle dost olacak“ dedi.

“Yöre insanı sanayileşmeden prim alacak”
Aliağa bölgesinin sanayileşmenin bedelini Aliağalıların ödediğini söyleyen Susam, “Bedel ödeyen Aliağalılar, sanayileşmenin getirdiği primini de almalıdır. İstihdam, ticari hayatın gelişmesi, esnafının iş yapması ve benzeri tüm kalkınma gösterilerini hissettirmek lazım. Ekonomi büyüdüğü söyleniyor ama her vatandaşın bundan nasibini almadığı açıktır.” diye konuştu.

Haksız, mesnetsiz ve insafsız
İzmir Büyükşehir Belediyesi"ne yapılan operasyona da değinen Susam, “ İzmir, katılımcı demokrasinin örneklerini veren, Türkiye"ye örnek bir kenttir. Bundan rahatsızlık duyanlar İzmir Büyükşehir Belediyesine haksız, mesnetsiz ve insafsız bir saldırıyı gerçekleştiriyorlar. İzmir kendisine dışarıdan yapılan saldırılara müdahalelere hiçbir zaman boyun eğmeyecek kadar demokrat tavrını gösterebilecek bir kenttir. Bundan sonrada aynı anlayış içinde olacaktır. Özellikle Türk vatandaşlarımız CHP"li belediyelere yapılan sindirmelerin, baskıların yıldırma politikalarının işe yaramayacağını görmeyenlere bir kere daha sandıkta 12 Haziran"da gösterecek. İzmir"den CHP anlının akıyla Türkiye"ye güzel sonuçla gereken dersi verecektir” diye konuştu.

Buradan partisinin Milletvekili adayı Mustafa Moroğlu"yla birlikte Aliağa"da Ticaret Odası"na giden Susam, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka"dan Aliağa"nın sorun ve taleplerini içeren bir dosya aldı. Aliağa Küçük Sanayi Sitesi"nde yapılan altyapı çalışmalarını da yerinde inceledi. Yeni Foça"da pazar yerinde vatandaş ve esnafla sohbet eden Susam, çarşıda partisi için oy istedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894