• BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • İzmir 14 °C

Tunca "Sözler Tutulmadı"

Tunca "Sözler Tutulmadı"
2009 yerel seçimlerinde Bağımsız Foça Belediye Başkan adayı olduğunu aylar öncesinden Foça kamuoyuna açıklayan Ömer Faruk Tunca, “Foça’nın turizm sektöründe geri kalma sebeplerinden bir tanesinin de

TUNCA “BAŞKAN VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI
2009 yerel seçimlerinde Bağımsız Foça Belediye Başkan  adayı olduğunu aylar öncesinden Foça kamuoyuna açıklayan Ömer Faruk Tunca,  “Foça"nın turizm  sektöründe geri kalma sebeplerinden bir tanesinin de  Foça"da bugüne kadar yer altından çıkarılan eserleri sergileyecek bir kapalı müzesinin olmadığı için  ilçenin başta yatak sorunu olmak üzere bir çok konuda eksikliği olduğunu belirterek Foça Belediye Başkanının dört buçuk yıllık görev süresi içersinde Foça"ya bir kapalı müze kazandıramamasını sert bir dille eleştirdi. Foça Belediye Başkanını sert bir dille eleştiren Tunca”  Başkan Demirağ  Foça halkına verdiği sözünü tutamadı “dedi.
TUNCA "DÖRT BUÇUK YIL GEÇTİ ORTADA MÜZENİN M"Sİ YOK "
Foça "da ki kültürel varlıkların korunması ve bunların sergilenmesi için gerekli olan müze"nin Foça"ya kazandırılması için 2004  yılında gerçekleştirilen yerel seçim öncesinde Foça"nın Genç ve Yakışıklı Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tarafından  seçim broşürlerinde vaat edildiğini dile getiren Ömer Faruk Tunca” Gökhan Bey"in 2004 yerel seçimlerinde  seçmenlere dağıttığı  seçim broşürlerinde “Bu yeryüzü kentinin bu güne değin bir müzesinin olmaması büyük eksikliktir. Bu nedenle söz veriyoruz. Foça"nın bir yıl içinde kapalı bir MÜZESİ ve açık hava müzesi olacaktır.” Vaatleri yazıyordu. Bırakın bir yılı dört buçuk yıl geçti fakat halen ortada müzenin M"si yok! Maalesef  Başkan Demirağ sözünü tutamadı seçim öncesi Foça halkına verdiği bir çok vaat i yerine getiremediği gibi Foça"ya yer altı zenginliklerimizi sergileyecek bir müze kazandıramadı ”dedi.Uzun yıllardır Foça   Kazı Kurulu Başkanlığı tarafından  ilçemizin çeşitli mevkilerinde yapılan kazı çalışmalarında bulunan antik döneme ait tarihi eserler İlçemiz dışında çeşitli müzelerde sergileniyor diyen  Tunca “İlçemizin yer altından çıkan bu  eserlerin Foça"ya tekrar geri getirilmesi için yerel yönetimin hiçbir  çaba göstermediğini söyledi.
TUNCA "İLK İŞİMİZ FOÇA"YA BİR MÜZE KANADIRMAK OLACAK"
Foça"nın 3 bin yıllık tarihi geçmişi  olduğuna dikkat çeken Tunca” Foça gibi asırlarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent"in bugün eserlerini sergileyecek bir kapalı müzesi olamaması yerel yönetim için büyük bir ayıp sayılacağı gibi Foça halkı içinde önemli bir kayıptır “dedi.İlçemizin turizm potansiyelini maksimum  seviyelere taşıyabilmemiz için Foça"ya bir müze kazandırılması gerektiğinin farkında olduğunu ifade eden Tunca” 29 mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimden sonra belediye başkanlığı bize kısmet olursa ilk iş olarak Foça"ya Gökhan Bey"in 5 yıl önce söz verip yaptıramadığı müze"yi kazandırmak olacak Foça halkı bana bu konuda güvenebilir ben  göreve geldiğimde Foça halkı"nın trilyonlarını tanıtıma misafir ağırlama giderlerine harcamayacak kadar insaflı ! belediye kaynaklarını Foça"da bugün beş yaşında çocuğun bile  sayabildiği önemli eksikliklerini  Foça ekonomisinin kalkınması adına da  harcayacak kadar da akıllıyım ”iddiasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894