• BIST 10223.42
  • Altın 2432.017
  • Dolar 32.2517
  • Euro 34.844
  • İzmir 24 °C

Turgut Oğuz’a Ziyaret

Turgut Oğuz’a Ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi, ilçe örgütünü meclis üyelerini tebrik etti. Seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kocaoğlu, İzmirli hemşeri

KOCAOĞLU OĞUZ"A BAŞARILAR DİLEDİ.

 

MAKAMINDA OĞUZ"U ZİYARET EDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZİ KOCAOĞLU ""TÜM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZLA BİRLİKTE ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL ÇOK GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ"" DEDİ.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz"u makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi, ilçe örgütünü meclis üyelerini tebrik etti. Seçimlerle ilgili  değerlendirmelerde bulunan Kocaoğlu, İzmirli hemşerilerinin kendisine inanması, güvenmesi sahiplenmesiyle seçimlerden başarıyla çıktığını belirtirken, 5 yıl boyunca İzmir"i devlet adamı mantığıyla yönetmesinin başarılı olmasında en büyük etkenlerden biri olduğunu söyledi. Kocaoğlu ""Tüm partililerimiz gece gündüz çalıştı. Ama hepsinden önemlisi İzmirli hemşerilerimiz bize inandı güvendi sahip çıktı ve bizimle beraberde İzmir ilindeki tüm belediyelerde CHP çok büyük bir başarıya ulaştı. Bu başarıda belediye başkanlarımızın kendini değil partiyi, sosyal demokrat felsefeyi ön plana çıkartarak yaptığı çalışmalar hem il genel meclisinde, hem büyükşehir belediye başkanlığında hem de ilçe belediye başkanlıklarında partinin oyunu arttırdı. Bende bir belediye başkanı olarak devlet adamı mantığı ile İzmir"i yönettim ve sahip çıktım"" dedi.

 

""SEÇMENİN BİZE VERDİĞİ AVANSI EN İYİ  ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEK ZORUNDAYIZ""

Seçimlerde hemşerilerinin sahiplenme duygusu ile İzmir"e sahip çıktığını belirten Kocaoğlu verilen oyları avans olarak algılanması gerektiğini belirtti ve geçen seçimde kaybedilen Aliağa, Ödemiş, Urla, Seferihisar ve Kemalpaşa gibi ilçelerinde kazanıldığına dikkat çekti. Kocaoğlu "" Her fert bu seçimde kendisini politikaya girmiş kabul etti. Herkesin çorbada tuzu var ama en büyük katkıda İzmirli hemşerilerimizin bize inanması güvenmesi sahiplenmesidir. Geçen seçimde bizden kaynaklanmayan siyasi konjonktürden kaynaklanan bazı olaylardan dolayı Aliağa, Ödemiş, Urla, Seferihisar,  Kemalpaşa gibi kaybettiğimiz yerler vardı. Buraları tekrar alma şansı yakaladık.  Bu seçimde il genelinde, büyükşehirde, ilçelerde verilen büyük oy, bize bir avanstır. Bu avansı biz doğru değerlendirmek zorundayız. Bir nevi aslında bize bir kapı aralandı. Biz projelerimizle, duruşumuzla, tevazu içerisinde gece gündüz çalışarak bu başarıyı kalıcı kılmak ve arttırmak için yolumuza devam etmek zorundayız. Belediye başkanları ile, örgütler ile, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile birlik beraberlik içerisinde kenetlendiğimiz taktirde daha iyi şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Bu dönemin İzmir"de uzun süre yad edilecek bir dönem olmasını diliyoruz. Yeni belediye başkanlarımız görevlerine tam anlamıyla başlasınlar Büyükşehir olarak zaten bizim projelerimiz hazırdı. Yeniden gözden geçirerek ilçe belediye başkanlarının da bizim hedefimiz doğrultusunda yerelde kalkınmayı sağlamak için bir vizyon belirleyerek o yolda yürüyeceğiz"" dedi.                                                                                                            

""İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARININ YANINDAYIZ""

Aliağa"da ki projelerle ilgili olarak ta Kocaoğlu ""Aliağa"nın en önemli ve bize düşen problemi altyapısıdır. Kanalizasyonu tamamladık suyu tamamlıyoruz arıtmanın da bugün yarın temelini atıyoruz yer teslimi de yapıldı. Bu yılın sonuna kadar yada önümüzdeki yılın ocak şubat ayında biter. Büyükşehir belediyesinin de temel görevi yeni bağlanan yerlere su, kanal, dere ıslahı, artıma, kanalizasyon şebekelerini yapılmasıdır. Bunun dışında beldeler çok amaçlı sporlar salonlarının yanında eski metropolden nüfus büyüklüğüne göre başlayarak bölge bölge ilçelere 4-5 mahallenin işini görecek çok daha da geliştirilmiş her türlü hizmetin alınabileceği genel ihtiyaçları karşılayacak yerler yapacağız.  Metronun ana omurgası tamamlandı. Ama biraz daha işimiz var"" dedi.  

 

""DÖKÜM OSB"YE BİLİMİN IŞIĞINDA KARAR VERİLECEK""

Döküm Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasına yönelik çalışmalara ilişkin olarak Kocaoğlu ""Türkiye"nin en çevreci Büyükşehir belediyesiyiz. Çevre ile ilgili en ufak bir hatamız olmadı ve biz bunu aklın bilimin ışığında yapıyoruz. Yani buradaki termik santrallerine ben karşı çıkmadım bütün çevreciler, madenciler, bilim adamlarından aldığım raporlar onlarla yaptığım toplantıların sonucunda bu planlamaları yaptık. Benim karar verirken terazinin ortasında durmam lazım bir karar vermek için bugüne kadarda doğru kararlar verdik. Buradaki konuda budur buraya döküm organize kurulsun diye bir şeyimiz yoktu.  Bir koruma bandı oluşturulursa ALOSBİ"de kurulursa bizim için hiçbir sorun yok. Aliağa 1955 yıllarında sanayi bölgesi olarak planlaması devlet tarafından belirlenmiştir. Türkiye"nin dev tesisleri buraya yapılmıştır biz hava kirlenmesin diye elimizden geleni yapıyoruz. Şunu bilmeniz gerekir ki biz hiçbir kurum ve kuruluştan 1 kuruş bağış almıyoruz yarın öbür gün bunun altında ezilmemek için almıyoruz.  Biz özgür hareket etmek özgür karar vermek zorundayız ve insanımızı hem kentimizi hem ülkemizi düşünüyoruz ama bu çevreyi havayı suyu çevreyi koruyup çocuklarımıza bırakmak zorundayız ve biz bu konuda örnek belediyeyiz"" dedi.  

 

""OKULLARA VE SPOR KULÜPLERİNE ARTIK YARDIM YOK""

Aliağa Pektim basket takımına yardım yapılıp yapılmayacağı ile ilgili sorulan bir soruya da  Kocaoğlu ""Spora da okullara da ilgimiz vardı ama bu saatten sonra yok.  Herkes kendi görevini kendisi yapacak bakanlıklarda, belediyede kendi görevlerini yapacak. Belediye asli görevlerini yapacak böylesi ilkesel bir karar aldık bu kararı almamızda il müdürlerinden tutun bakanlık elemanlarına kadar iyi niyetle yaptığımız katkıların yanlış anlaşılması vardır.  Bu konuda kesin kararlıyız herkes kendi işini yapacak. Kendi işimizi kendimiz göreceğiz diğer konularda biz elimizden geleni yaptık gördük yaşadık artık böyle bir şey söz konusu değildir. Bugüne kadar kulüplere yaptığım yardımı ile kendim bir kulüp kursaydım süper ligde mücadele ederdim. Ben cenaze levazımatçısı değilim"" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894