• BIST 10173.42
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İzmir 13 °C

Turgut Oğuz'dan Toplantı

Turgut Oğuz'dan Toplantı
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye başkan adayı Ömer Turgut Oğuz basınla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını ve 29 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde

 

 

 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ÖMER TURGUT OĞUZ ''ÇOK BORÇLU BİR BELEDİYE ALACAĞIZ, ANCAK ALİAĞA'NIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ''

 

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye başkan adayı Ömer Turgut Oğuz basınla sabah kahvaltısında  bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını ve 29 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Oğuz ''Seçimlere kazanma konusunda bir sıkıntımız olacağını düşünmüyorum. Zaten 4-5 yıldır hazırlanıyoruz. Genel merkez benin adımda karar kıldı. Cumhuriyet Halk Partisi seçimlere Aliağa'da  yüzde yüze yakın bir bütünlük içersinde girecek ve çok büyük bir başarıya imza atacak'' dedi.

Aliağa'yı sivil toplum örgütleri ve vatandaşların istek ve beklentilerini göz önünde bulundurarak yöneteceklerini belirten Oğuz '' Aliağa'da ki hiçbir kurum ve kuruluşu derneği sivil toplum örgütünü yok saymayacağız. Basın kuruluşlarının ve mensuplarının uyarılarını dikkate alacağız. Ancak şu anda Aliağa Belediyesi'nin 20 Trilyon civarında borcu olduğu tahmin ediyoruz. Şirket batık, Spor kulübü batık. Çok büyük paralar gerektiren projeler ortaya koyup belediyeyi daha da borçlandırmak istemiyoruz. Ancak Aliağa'nın öncelikli sorunlarını biliyoruz ve çözeceğiz. İşsizlik ve gençlerin sosyal yaşam alanlarındaki eksiklik ve kadınların ev ekonomisine katkı sağlayacağı projelerimiz mevcut'' dedi. Aliağa Belediyesi'nin bütün varlılarının satıldığına dikkat çeken Oğuz ''Şirketin birde  2.5 trilyon borcu var. Demek ki şirket çok kötü yönetilmiş, akaryakıt satan bir kurum nasıl zarar eder, ben bunu kabul edemiyorum. İstasyonun marketinde satacak ürünleri yok.  Daha irtifa hakkı süresi dolmadan Akaryakıt istasyonunun sözleşmesini uzatıyorlar. Dershaneyi sattılar, yurdu sattılar, spor kulübünü sattılar, arsaları sattılar, şimdide Toki konutlarındaki daireleri satmak istiyorlar. Artık yeter. Biz oradaki konutları öğrenci yurdu yapmak istiyoruz. Öğrencilerin ciddi anlamda yurt sorunu var ve bu yolla çözmek istiyoruz'' dedi.      Aliağa Belediyesi'nin de elle tutulur bir yanı olmadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Ömer Turgut Oğuz '' Doğru dürüst bir altyapı yapılmadan bu kadar borcun olması imkansız. Zaten altyapının büyük bir kısmı Sayın Ülkü döneminde yapıldı.  Sadece Tüpraş'a arsa satışından ve  pazar  yeri tezgahları satışından 10 Trilyona  yakın gelir var. Bunun yanında daha birçok satışlar oldu. Ancak 18-20 Trilyon borç var. Böyle bir şey olabilir mi. Pazar yerinden aldığı paralar ile borcunu kapatmak yerine kredi çekiyor. Anlamak mümkün değil. Ticari kredi kullanarak 1-1.5 triyona festival yapılıyor. Foça 250, Menemen 175, Şakran 75 milyara festival düzenliyor.  Paran yoksa Şakran gibi küçük bir bütçeyle festival yap. İlk defa bu yönetim Belediye tarihinde özel bir bankadan kredi aldı. Hakkı bey borç bırakmadı.  Süleyman bey borç bırakmadı. Bize kalacak olan borç 20 Trilyon. Yazık değil mi bu millete. Böyle bir yönetim anlayışını kabul etmiyorum'' dedi.

 

 

Aliağa'nın çevre konusunda oldukça sıkıntılı olduğunu bir kent olduğunu dikkat çeken Oğuz bu anlamda da  Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın kendinden utanacak icraatlar yapmak için gayret ettiğini belirtti. Oğuz ''Çinko Fabrikası, Termik Santralden sonra şimdi de birde başımıza dökümcüleri sardı. Bu tesisler hayata geçerse çevreye vereceği zararları başkan görecek ve yaptığından emim ki çok utanacak.  2.5 Milyon ton kömür gelecek ve o deniz kirlenmeyecek. Böyle bir şey mümkün mü?. Zeytin ağaçlarının, içme kuyularının olduğu yere olumlu görüş verilir mi? Ben çevreci olmayan hiçbir sanayiyi Aliağa'da istemiyorum. Zaten Aliağa kirliliğe doydu. Yatırım yapacak, bir kişiyi bile istihdam edecek yatırımcının başımızın üstünde yeri var. Ancak insan ve çevre sağlığına duyarlı olacak. Çevreye zararlı olan sanayi kuruluşlarını asla kapımdan içeri sokmayacağım'' dedi. Son olarak Oğuz  ''Jeotermel kuyuları kiralayabilirsek. Jeotermali kesinlikle ısıtma ve seracılıkta kullanmak istiyoruz. Meclis üyesi listemiz de önümüzdeki hafta kesinleşecek. Cici sokaktaki vatandaşlarımızın tapu sorunun çözmek için 2  kişiyi görevlendirdik. Umarın bu sorunu da çözmek bize nasip olacak'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894