• BIST 10332.58
  • Altın 2453.016
  • Dolar 32.2206
  • Euro 34.7527
  • İzmir 22 °C

Turgutlu Demiryolu Bitiyor

Turgutlu Demiryolu Bitiyor
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / “İzmir’in artık kaybedecek vakti yok. Bu yüzden İzmir’de sorunlar çözülünceye kadar bize durmak yok.”

Binali Yıldırım, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi"nde KOSBİ"nin düzenlediği toplantıya katıldı.
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / “İzmir"in artık kaybedecek vakti yok. Bu yüzden İzmir"de sorunlar çözülünceye kadar bize durmak yok.”
•Yıldırım, Turgutlu"ya bağlanacak demiryolunun %90"ının bittiğini müjdeledi.
•Torba Yasa ile üretilen çözüm, üreticinin nefes almasını sağladı.
Binali Yıldırım, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi"nde KOSBİ"nin düzenlediği toplantıya katıldı. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi"nin, ülkemizin en büyük organize sanayilerinden bir tanesi olduğun dile getiren Yıldırım, KOSBİ"nin tüzel kişiliğinin tekrar kazandırılması için Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün"ün ön ayak olduğunu, meclis tatil edilmeden yapılan torba yasa sayesinde üreticinin nefes aldığını kaydetti.
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi"nin bulunduğu konum itibariyle ülkemiz açısından çok stratejik  bir önemi olduğunu dile getiren Binali Yıldırım, Bakanlığın planladığı Lojistik Merkezi"yle, “ Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ülkemize katkı sağlayan fevkalade bir yer haline gelecek” dedi. Ayrıca Yıldırım, bu bölgede ihracatın ithalattan daha fazla olduğunu, bunun ülke için yaratılan katma değerde önemli bir gösterge olduğunu sözlerine ekledi.
İzmir"in ticaretteki payının azaldığına dikkat çeken Binali Yıldırım, bu durumun İzmir açısından büyük bir olumsuzluk olduğunu, alınacak tedbirler ile İzmir"in kısa zamanda bunun üstesinden geleceğini söyledi.
İzmir"in Expo 2020 adaylığına da değinen Yıldırım, bu projenin İzmir"in hayati projelerini tamamlama fırsatı vereceğini belitti. “İzmir"in artık kaybedecek vakti yok. Bu yüzden sorunlar çözülünceye kadar bize durmak yok” dedi.
Öte yandan Turgutluya bağlanacak demiryolunun %90"ının bittiğini müjdeleyen Yıldırım “özetle bu bölge İzmir"in üretim ve ticaretinin kavşak noktası, merkezi haline gelecektir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894