• BIST 10056.37
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İzmir 27 °C

Türk Dünyasında Kadın Algısı...

Türk Dünyasında Kadın Algısı...
MCBÜ ATATÜRK İLKE VE İNKILÂPLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ’NDEN ÖRNEK ÇALIŞMA: “TÜRK DÜNYASINDA KADIN ALGISI”

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılâpları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan “Türk Dünyasında Kadın Algısı” (The Perception of Women in The Turkish World) adlı çalışma tamamlanarak, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yayınları” olarak 2 cilt halinde basıldı.

Çalışmanın editörlüğü MCBÜ Atatürk İlke ve İnkılâpları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şayan Ulusan ile Araştırmacı-Yazar Dr. Shurubu Kayhan tarafından yapıldı. 

Doç. Dr. Şayan Ulusan, kitapta geniş bir coğrafyaya yayılan Türk Dünyası’nda kadının durumu hakkında, yerli ve yabancı akademisyenlerin bir araya getirilmeye çalışıldığını dile getirerek, “Bu konu hakkında oldukça geniş bir araştırmaya ihtiyaç duyulduğu aşikârdır. Merkezimiz tarafından hazırlanan bu çalışma bir ilk adım olarak kabul edilebilir, daha sonraki çalışmalara da yol gösterici ve örnek teşkil etmesi ümit edilmektedir” dedi.

“Türk Dünyasında Kadın Algısı” adlı kitabı dört bölüm olarak planladıklarını belirten Ulusan, “Birinci bölümde İslamiyet öncesinde, bozkır kültüründe, destanlarda, atasözlerinde Türk kadını ele alınarak konuya bir giriş yapılmaya çalışılmıştır. İkinci bölümün konularını Tanzimat, Meşrutiyet, eğitim, mimari, modernleşme, kadın hakları ve siyaset sahalarında isim yapmış kadınlar; cinsiyet, kimlik, şiddet gibi Türkiye ağırlıklı konular oluşturmaktadır. Üçüncü bölüm Türk Dili ve Edebiyatı hakkındaki konulara ayrılmıştır. Son bölüm ise Türk Cumhuriyetleri, Özerk Türk Devletleri ve topluluk olarak yaşayan Türkler hakkındaki çalışmaları içermektedir. Bu çalışma, alanında pek çok yeni bilginin ortaya konmasına vesile olması açısından önemlidir” diye konuştu.

turk-dunyasinda-kadin-algis.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894