• BIST 10173.42
  • Altın 2440.899
  • Dolar 32.27
  • Euro 34.9283
  • İzmir 23 °C

Türkiye Partisi Aliağa’da

Türkiye Partisi Aliağa’da
ALİAĞA HABER – Ak Parti İktidarı’nda Partinin çeşitli kademelerinde görev aldıktan sonra istifa eden Abdüllatif Şener’in kurduğu Türkiye Partisi Aliağa da teşkilatlanmak için nabız yokluyor.

TÜRKİYE PARTİSİ ALİAĞA DA NABIZ YOKLUYOR

TÜRKİYE PARTİSİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANLIĞI TEKLİFİ CUMHUR GÜNEY"E YAPILDI

 ALİAĞA HABER – Ak Parti İktidarı"nda Partinin çeşitli kademelerinde görev aldıktan sonra istifa eden Abdüllatif Şener"in kurduğu Türkiye Partisi Aliağa da teşkilatlanmak için nabız yokluyor.

Ak Parti"den istifası ile kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve ne yapacağı merakla beklenen Şener parti kuracak iddialarını boşa çıkarmadı. Abdüllatif Şener 25 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye Partisi"nin kurulduğunu resmen ilan ederek Türkiye"nin siyaset sahnesinde artık bende varım dedi.  Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmaları devam eden Türkiye Partisi"nin İzmir İl Başkanı, Hakan Yıldırım da geçtiğimiz günlerde Aliağa siyasetinin tanınmış simalarından Cumhur Güney"e Aliağa İlçe Başkanlığı için teklifte bulundu. Cumhur Güney " Türkiye Partisi İzmir İl Başkanlığının kararı ile İzmir Aliağa İlçe Teşkilatı ile İlçe Disiplin Kurulunu kurmak üzere kurucu İlçe Başkanı olarak atanmış bulunmaktasınız." Yazısını  il başkanı Hakan Yıldırım imzası ile aldı.  Aliağa"ya çeşitli zamanlarda gelerek incelemeler yapan, görüşmeler yaparak Cumhur Güney ismi üzerinde karar kılan Türkiye Partisi İzmir İl Teşkilatı yazıyı bizzat Cumhur Güney"e elden teslim etti. 1999 seçimlerinde MHP Aliağa Belediye Başkan Adayı ve 2004 seçimlerinde de DYP Aliağa Belediye Başkan Adayı olan Cumhur Güney ise kendisine tevdi edilen görevden duyduğu şaşkınlığı gizleyemediğini belirtti.

CUMHUR GÜNEY “ ALİAĞA DA SİYASET YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM.”

Aliağa"nın mevcut yapısı ve özel nedenleri dolayısı ile aktif siyaset yapmayı düşünmediğini söyleyen Cumhur Güney “ Arkadaşlar Aliağa da araştırmalar yapmışlar. Bana iki kez geldiler ve düşüncelerini paylaştılar. " Biz genç bir ekibiz. Araştırdık Aliağa da siyaseti iyi bilen insanlardan biri olduğunu gördük. Siyaset geçmişiniz ve kişiliğiniz ile Aliağa da kime sorduysak sizi adres gösterdiler. Her türlü desteği vermeye hazırız." Dediler. Ben nezaketen düşüneceğimi söyledim. Son ziyaretlerinde Aliağa Bordo Kafe de yetki belgesini bana verdiler. Kıramadım aldım, ama aktif siyaset yapmayı düşünmediğimden bana verilen yazıya alt bir açıklama yaparak, kabul edemeyeceğimi söyleyerek geri gönderdim.” Dedi.

CUMHUR GÜNEY “ MEVCUT SİSTEM AK PARTİYİ HARCAMAK İSTİYOR.”

“ Ben Türkiye Partisi bir yerlere gelemez düşüncesi ile bu kararı vermedim.” Diye konuşan Cumhur Güney “ Siyasette bir saat uzun bir zamandır. Bir zamanlar Ak Parti için söylenen şey de aynı idi, ama bakın yıllardır Türkiye"yi yönetiyorlar. Türkiye Partisi belki ilerde Ak Parti"nin alternatifi olabilir. Sistem bana göre Ak Parti"yi harcamaya yönelik işliyor. Ak Parti"nin alternatifi olarak Türkiye Partisi gösterilmeye çalışılıyor. MHP ise uç parti görünümünde olduğu için hiçbir zaman iktidara gelemez. Sağ cenahta ise DYP ve ANAP diye bir şey kalmadı. Basın yayın organları Türkiye Partisi"ni ve Genel Başkanı Abdüllatif Şener"i gündemde tutmaya çalışıyor. Bunun bence tek sebebi de Ak Partiyi yıpratmaktır.” Şeklinde konuştu.

CUMHUR GÜNEY “ CHP ALİAĞA"DAN YÜZDE BİR OY ALARAK GİDECEK.”

Aliağa"nın siyaset hayatını da değerlendiren Cumhur Güney “ Gelecek için hiçbir siyasi düşüncem yok. Siyaseti tamamen bıraktım.” Dedi. Güney iyi bir izleyici konumunda olduğunu sözlerine ekleyerek şöyle konuştu; “ Aliağa da CHP"nin geleceği DSP gibi olacaktır. Bu gidişle Yüzde 1 oy alıp gidecekler. Siyaset, kavga ve makam paylaşımından başka bir şey yapmıyorlar. Bu kadar danışman İzmir Büyükşehir Belediyesi"nde bile yok.  Herkes kendi işinin peşinde ve kendi makamının telaşında. Aliağa"ya yazık oldu.”

CUMHUR GÜNEY “ BEN OYUMU TANSU KAYA"YA VERDİM.”

1999 yılında MHP"den ve 2004 yılında da DYP"den Belediye Başkan Adayı olan Cumhur Güney Aliağa"nın siyasi geleceğinin içinde olmama düşüncesinin sadece özel sebepler olduğunun altını çizerek sürdürdüğü konuşmasında “ Ben ve ailem oyumuzu Tansu Kaya"ya verdik. Pişman değiliz. 20 yılda yapılmayan hizmet Aliağa"ya 2 yılda geldi. Bu Tansu Kaya"nın ve ekibinin başarısıdır. Şimdi iktidarda olanlar ise aradan 6 ay geçmesine rağmen danışman krizleri ile tutarsız yaklaşımlar, yap bozlar  ile gündemdeler. Kaybeden Aliağa. Sayılarını dahi bilmediğimiz ama benim duyduğum kadarı ile 15 tane olan ve  devlet memurlarına bile emir veren Belediye Danışmanları yetki karmaşasından başka ne iş yapıyorlar. Aliağa da geçmiş başkanın iki danışmanını dillerine dolayarak iktidara gelen yönetim şimdi bu kadar danışman ile ne yapıyor. CHP siyasi kayırmacılık yaparak yandaşlarına çıkar sağlama peşine düşmüştür. Seçimden önce ki söylemleri nerede kaldı. ” Dedi.

ALİAĞA"NIN  İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

www.aliagahaber.com

www.yenivizyon.net

www.gunaydinaliaga.com

www.aliagaspor.com

www.aliagamiz.com

 

DİĞER İNTERNET SİTELERİMİZ  İÇİN TIKLAYINIZ

www.bakircay.com

www.egehakimiyet.com

www.haberofisi.com

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ www.gunaydinaliaga.com

BAKIRÇAY  GAZETESİ          www.bakircay.com

EGE HAKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

VAZİYET GAZETESİ                www.aliagahaber.com

YENİ VİZYON GAZETESİ       www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ                 www.haberofisi.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ       www.aliagaspor.com

SAZAN MİZAH GAZETESİ     www.aliagamiz.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894