• BIST 10055.98
  • Altın 2424.227
  • Dolar 32.2325
  • Euro 34.7706
  • İzmir 11 °C

Uğur Türkan, Adaylığım Sürüyor

Uğur Türkan, Adaylığım Sürüyor
Ak Parti İzmir İl Başkan Adayı Uğur Türkan, 20 Haziranda yapılacak olan Ak Parti 3. Olağan İzmir İl Kongresi’nde adaylığının devam ettiğini açıkladı. Adaylığını sürdürmesi yönünde teşkilatın her kademesinden destek

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKAN ADAYI UĞUR TÜRKAN ADAYLIĞININ SÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

 

Ak parti Aliağa eski ilçe başkanı ve eski il genel meclis üyesi  Uğur Türkan, 20 Haziranda yapılacak olan Ak Parti 3. Olağan İzmir İl Kongresi"nde adaylığının devam ettiğini açıkladı. Adaylığını sürdürmesi yönünde teşkilatın her kademesinden destek gördüğünü ifade eden Türkan, “Bizim duruşumuz ihtiyaç duyulan değişim ve gerek duyulan taze kanın sağlanması adınadır. Başbakanımız ve teşkilatımızdan görev bekliyoruz” dedi.

 

Uğur Türkan, AK Parti adaylığından çekilmedi
AK Parti İzmir İl Başkanlığı 3. Olağan İl Kongresi, 20 Haziran Cumartesi günü, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da katılımıyla yapılacak.

Yerel seçimde İzmir'de istediği sonucu alamayan AK Parti İzmir teşkilatında kongre çalışmaları sürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tek aday olmasını istediği Ömür Kabak, henüz teşkilatın tüm desteğini arkasına alamadı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Uğur Türkan'ın adaylıktan çekilmemesi teşkilattaki hoşnutsuzluğun yansıması olarak görülüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğini alan Ömür Kabak, Ankara'dan döner dönmez mevcut il başkanı Aydın Şengül ve eski İl Başkanı Ali Aşlık'la birlikte basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıkladı. Gelişmeleri değerlendiren başkan adayı Uğur Türkan, teşkilattan yoğun destek gördüğü için adaylıktan çekilmediğini söyledi. Ömür Kabak, Aydın Şengül ve Ali Aşlık üçlüsünün teşkilatta üç başlılık oluşturmasından çekindiklerini belirten Türkan, çok başlı yönetimin İzmir'e sağlıklı sonuçlar getireceğine inanmadıklarını kaydetti. Parti teşkilatının her kademesinden bu yarışa devam etmesi yönünde kanaat bildirildiğini anlatan Uğur Türkan, Başbakan'a rağmen siyaset yapmak istemediğini ama Başbakan ve parti genel merkezinin yanlış bilgilendirilmesinden endişe ettiğini kaydetti. Türkan, "Önemli olan İzmir'i kucaklayacak, kalite standardı yüksek bir ekiple gerçek değişimin sağlanması. Genel merkezimiz ve Başbakanımızdan görev bekliyoruz." dedi. 
 

 

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKAN ADAYI UĞUR TÜRKAN, “BİRİLERİNİN DEĞİL, PARTİMİN ADAMIYIM”

 

TÜRKAN, “TEŞKİLATIMIZ BİZİ SEVGİ İLE KUCAKLIYOR”

 

Ak Parti İzmir İl Başkan Adayı Uğur Türkan siyasette sadece şikâyet edenlerin, var olamayacağını söyledi. Şikâyet eden değil, sorumluluk alan ve elini taşın altına koyan biri olarak İl Başkanlığı"na aday olduğunu söyleyen Türkan, “Siyaseti üretmek ve katma değer katabilmek mantığı ile yapan bir anlayışa sahibiz” dedi.

 

“ÖNGÖRÜ SAHİBİYİZ”

Türkan Şöyle Konuştu; “Bizim siyasete bakışımızda olayları izleyen, sonuçlanınca da buna yorum yapan “laf icracılığı” yoktur. Siyasetçi, öngörüsüyle olayların bağlantısını kurarak daha sonuç ortaya çıkmadan sebep-sonuç ilişkisi kurarak neticeyi görebilmelidir. Bilginin, tecrübenin ve siyasi ferasetin hâkim olduğu bir anlayış bunu gerektirir. İzmir"deki son yerel seçimlerde ortaya çıkan tablo, il teşkilatımızda yeni bir heyecanın ve yeni bir kadronun iş başına gelmesi kanaatini bizde oluşturmuştur. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz sözünden hareketle teşkilatlarımızın tüm organlarıyla "sorumluluk anlayışımızın gereği" olarak il başkanlığı görevine talip olma düşüncemizi paylaştık. Yapmış olduğumuz bu çalışmada tüm samimiyetimizle amacımızın sadece ama sadece İzmir"imize ve partimize hizmet etmek olduğunu anlattık” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta içinde adaylık açıklamasını yapmasının ardından İzmir kamuoyunda ve teşkilatlarda olumlu bir havanın oluştuğuna işaret eden Türkan, “İl Başkan adaylığımızı açıklamamız sonrasında şimdiye kadar hiçbir olumsuz tavırla karşılaşmadık Bütün partililerimiz bizi sevgiyle kucakladı. Bu samimi düşünceler bizim ne kadar doğru bir karar verdiğimizi de gözler önüne serdi” diye konuştu.  

  

SAMİMİ VE CİDDİYİZ

Kongreye az bir zaman kala teşkilatların düşünce ve hareket tarzlarının da netleştiğine dikkat çeken Türkan, “Partimizin geleceği için samimi duygularla ortaya çıkış mantığımız da parti kademelerimiz tarafından kabul gördü. Bizim siyasi duruşumuzda biri veya birilerinin adamı olmak gibi bir anlayış olamaz. Bizim siyasi hayatımızı ve şahsımızı yakından tanıyan herkes bilir ki Uğur Türkan ancak uğruna yürümeyi uygun gördüğü değerlerin adamıdır. Biz sadece partimizin ve davamızın adamı oluruz. Hesabını Allaha verecek olanın da kul ile bir hesabı olmaz. Problemi görünce müdahale eden ve gerekli sorumluluğu alabilen bir yüreğe sahibiz. Cesaret ancak kişinin inandığı ve kabullendiği değerlerdeki samimiyetine bağlıdır. Bizim İl Başkan Adaylığı düşüncemizdeki cesaretimiz de bundan dolayıdır. Samimiyet ve ciddiyet olgusu siyasi felsefemizin iki temel unsurudur. İnanmış olduğumuz değerlerin savunulmasında samimiyeti, almış olduğumuz görevlerin icrasında da ciddiyeti hâkim kılacağız.” şeklinde konuştu.

 

“BÜTÜNÜN BİR PARÇASIYIZ”

Ak Parti İzmir İl Başkan Adayı Uğur Türkan Teşkilatlarla ilgili düşüncelerini de şöyle anlattı: “Teşkilatçılık mantığımız, yürüdüğümüz her arkadaşımızla aynı ufka ve ideallere birlikte bakmaktır. Teşkilat ahlakı da bunu gerektirir. Her bir üyemizin bu parti ve ülkesi için bir değer olduğuna inanıyoruz. En önemlisi yürüdüğümüz yolda, bizimle yolculuk edene, o olmadan bu yürüyüşün eksik olduğu düşünce ve şuurunu vermemizdir. Üstat N.Fazıl"ın dediği gibi "sen yoksan, senin olmadığın yerde başkası yoktur". Bizimle birlikte teşkilatımızda hiç kimse, kendini değersiz ve tesadüf eseri burada yer alıyorum hissine kapılmaz. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diye boşuna söylememiş Edebali. Memleketin yarınlarını kendine dert edinen her arkadaşım güven, samimiyet ve coşkuyla koşar. Parti çalışmalarında kişisel hiçbir beklentisi olmaz. Bütünün bir parçası olarak; Bütünün başarısında kendine düşen başarmışlık hissi onun için en büyük mutluluktur. Eğer bu heyecanı ve ruhu siz kendinize ve yol arkadaşlarınıza veremiyorsanız, bu bir eksikliktir. Her bir üyemizi yakından tanıyarak, bu işin bir takım oyunu olduğunu unutmadan hizmet yarışında teşkilatımızın öneri ve beklentilerini önemseyeceğiz.” / Vaziyet Gazetesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894