• BIST 9981.34
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 21 °C

Ulaş'tan 1 Mayıs Kutlaması

Ulaş'tan 1 Mayıs Kutlaması
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Türkiye’nin toplumsal refah hedefinin en önemli unsurlarından birinin, çalışanların çalışma hayatının daha iyi standartlara ulaştırılması olduğunu belirtti.

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI KAZIM ULAŞ: “AK PARTİ HÜKÜMETİNİN GEÇTİĞİMİZ YIL NİSAN AYINDA ÇIKARDIĞI BİR YASA İLE 1 MAYIS "EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ" OLARAK YASALAŞTI

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Türkiye"nin toplumsal refah hedefinin en önemli unsurlarından birinin, çalışanların çalışma hayatının daha iyi standartlara ulaştırılması olduğunu belirtti.

     1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle bir açıklama yapan Ulaş, “Ülkemizde çalışma hayatı emeğe saygı, çalışan hakları ve sosyal dokunun pekişmesi, ileri demokrasi hedefimizin de ayrılmaz bir parçası konumundadır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, kalkınma hedefimizde sosyal dayanışma unsurunun değerini güçlendirmesi açısından önem taşımaktadır” dedi

     Ülkenin gerginliğe değil huzura, yasakçılığa değil özgürlüklere, ayrışmaya değil dayanışmaya ve demokrasiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Ulaş, şöyle konuştu: “Demokratikleşmenin ve sosyal adaletin gelişmesinde çalışanlarımızın haklarına duyulan saygının önemi tartışılmazdır. Geçmişte yaşanan kötü olaylar neticesinde işçilerimizin diledikleri gibi kutlayamadıkları 1 Mayıs, geçtiğimiz yıl Nisan ayında TBMM'de onaylanan bir yasa ile 'Emek ve Dayanışma Günü' olarak ilan edilmiş ve resmen kutlanmaya başlanmıştır. Bu vesile ile Yönetim Kurulumuz adına çalışanlarımızın bayramını en iyi dileklerimle kutluyor, emeğin saygınlığına, dayanışmasına ve birlikteliğine uygun bir bayram olmasını diliyorum. Bundan böyle bu günün bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da bir bayram havasında geçmesini temenni ediyorum.”

       Ulaş, AK Parti hükümeti ile birlikte işçi ve memura değer verilmeye başlandığını, sosyal güvenlik yasası ile ayrımcılığın ordadan kalktığını belirterek, “SSK"lı İşçilerimiz AK Parti hükümeti öncesinde hastanelerde tedavilerini dahi zor yaptırır durumdaydı. Uzayan hasta kuyruklarına eklenen eczane önlerindeki ilaç kuyrukları da hafızalardaki yerini koruyor. Bulunamayan ilaçlar nedeniyle aylarca ilaç beklemek ise işin cabasıydı. Şimdi ise gelinen nokta ortadadır. İşçilerimiz hiçbir ayrımcılığa tabi tutulmadan istedikleri yerde anında tedavilerini olabiliyor ve ilacını da o dakika alıyor. Sadece bir TC Kimlik numarası ile tüm vatandaşlarımız istedikleri bilgiye ulaşabiliyor. Evrak kargaşası, ağır işleyen bürokrasi de bu şekilde ortadan kalktı. 12 Eylül referandumu ile de işçinin sendikalaşmasının önü açıldı. İleri demokrasi adına örgütlü toplumun temelleri sağlam şekilde atıldı. Bu Türkiye için 9 yıl önce hayal dahi edilemeyen bir noktadır” dedi.

        Ulaş, İşçilerin aylıklarından yıllarca kesilerek biriktirirlen Konut Edindirme Yardımlarının (KEY) da AK Parti hükümeti döneminde ödendiğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894