• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 25 °C

Ulaş'tan Santral Açıklaması

Ulaş'tan Santral Açıklaması
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / meşgul eden termik santral konusunda açıklamalarda bulundu. Ak Parti ilçe binasında düzenlenen basın toplantısına belediye meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

AK PARTİ ALİAĞA’DAN TERMİK SANTRAL AÇIKLAMASI
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / 

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş ve Belediye Meclis Üyeleri son günlerde Aliağa gündemini
 meşgul eden termik santral konusunda açıklamalarda bulundu. Ak Parti ilçe binasında düzenlenen basın toplantısına belediye meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Aliağa’da faaliyet gösteren bir demir çelik fabrikasının kurmak istediği termik santral için ruhsat verilmesi nedeniyle yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş Gerek sosyal medyada gerekse yazılı basında çıkan haber ve yorumlar ile İlçe sakinlerinin termik santralle ilgili duyarlılığını aynen paylaştıklarını söyledi.




BAŞKAN ALİAĞA HALKINI YANILTIYOR
Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un yaptığı açıklamada takındığı tavır ve üslubun tüm kamuoyu gibi kendilerini de hayretler içine düşürdüğünü söyleyen Ulaş, Belediye Başkanın kendi yetkisini kullanarak vermiş olduğu iznin sorumluluğunu bir başka kuruma yükleme, kamuoyundan gelecek tepkileri başka yöne çevirme gayreti içerisine girdiğini belirterek “Ben vermeseydim Bakanlık verecekti mantığıyla Aliağa Halkını yanıltmaya ve kararının siyasi sorumluluğunu varsayımlara dayanarak  başkalarına yüklemeye çalışmıştır. Sayın Başkan’ın, Belediye Meclisine dahi açıklamadan, apar topar vermiş olduğu izin Aliağa Halkının zihninde kuşku uyandırmıştır. Bunun sorumluluğundan kurtulmanın yolu  başka kurumları suçlamak değildir. Sayın Belediye Başkanı, termik santrallere karşı olabileceği gibi olumlu da bakabilir. Bizim beklediğimiz kararının arkasında durması sorumluluğu üstlenmesidir. Eğer gerçekten karşıysa bu izni neden verdiğini daha inandırıcı bir şekilde kamuoyuna anlatması, “izin verdim ama karşıyım, iptali için ne gerekirse yaparım” gülünçlüğünden kurtulması ve varsayıma dayalı olarak suçladığı kurumlardan özür dilemesi gerekmektedir” dedi.

BAŞKAN İSTESEYDİ ÇOK SAYIDA GEREKÇE BULABİLİRDİ
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un “Ruhsatı vermeseydim suç işlemiş olacaktım” şeklindeki savunmasının hukuki dayanaktan yoksun, gerçekçi ve inandırıcı olmayan bir iddia olduğunu, belediye başkanının ruhsat vermek istemese çok sayıda sebep bulabileceğini söyleyen Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş “termik santrali kurmak isteyen şirket 23.02.2011 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na müracaat etmiş, bu belediyenin GSM İnceleme Kurulu’nun 26.04.2011 tarihli raporunda termik santralin neden kurulmaması gerektiği maddeler halinde belirtilmiştir. Aliağa Belediyesi’nin de haberdar olduğu bu rapor, aslında , Sayın Başkan’a karşı olduğunu beyan ettiği termik santralin kurulmaması için geçerli sebepler sunmaktadır. Ancak kendisi bu raporu görmezden gelmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesinden olumsuz görüş alan firma gerekli izni alabilmek için acaba CHP’li Aliağa Belediyesini nasıl ikna etmiştir merak ediyoruz.” Dedi.  

RUHSATIN VERİLECİĞİ SIR DEĞİLDİ
Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş ayrıca “İzmir Büyükşehir Belediyesinden gerekli izni alamayacağını anlayan firma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat eden, Bakanlık da İzmir Valiliği aracılığı ile Aliağa Belediyesinden termik santralin yapılacağı yerin imar planları ile ilgili görüş sormuştur. Aliağa Belediyesi 22.06.2011 tarihli görüş yazısında suya sabuna dokunmayan toplam 3 satırlık cevap vermiştir. Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Bayrav’ın imzaladığı bu yazıda termik santrale karşı bir duruş görünmemektedir. Yani Aliağa Belediyesinde termik santrale karşı olumlu bir tavır olayın en başından beri mevcuttur. Bu inşaat ruhsatının verileceği sadece Belediye Başkanının bildiği bir sır değildir” diyen ulaş yaptığı basın açıklamasında “Aliağa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sabriye Aras’ın görevden alınarak yerine İzmir’den Mehmet Ali ULUCAN ın getirilmesi tarihi ile termik santrale olumlu görüşlerin verilmeye başlanması tarihlerinin aynı döneme denk gelmesi acaba bir tesadüf müdür” dedi.

BUNLAR TAMAMEN TİMSAH GÖZYAŞIDIR

CHP İlçe teşkilatı ve Belediye Meclis üyeleri termik santrale karşı olduklarını beyan ederek tüm sorumluluğu Belediye Başkanının üstüne, Belediye Başkanı da Bakanlığın üstüne attığını söyleyen Ulaş “Bunlar tamamen timsah gözyaşlarıdır; Aliağa halkı neyin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir. Çok uzun bir süredir alt yapısı oluşturulan bu termik santrale izin verilmesi sürecinden CHP’nin büyük bölümünün haberi vardır, olmaması mümkün değildir çünkü bunlar sokaklarda bile konuşulan konulardı. Özellikle birkaç CHP’li Belediye meclis üyesinin termik santralin havarisi gibi davrandığını bilmeyen yoktur.. Bütün bunlara rağmen bizim bu işte dahilimiz yoktur, biz bilmiyorduk diyorlarsa birilerinin de onlara “o zaman sizin orada ne işiniz var” diye sorması gerekir” dedi.

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş “Önümüzdeki günlerde CHP Aliağa teşkilatının kongresi vardır; kanaatimizce kongre hesapları ile  “termik santrale karşıyız” açıklamaları yapılmaktadır. Gerçekten karşı iseler daha samimi ve inandırıcı bir tepki koyarlar ya da hiç kimseye sormadan termik santrale ruhsat verenler hakkında gerekli parti disiplin işlemini yaparlar”dedi.
 

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894