• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 16 °C

Yaşlılar Haftası Ziyareti

Yaşlılar Haftası Ziyareti
ALİAĞA HABER/ İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Ak Parti İlçe Yönetimi Yaşlılar Haftası münasebetiyle Aliağa’nın asırlık çınarı efsanevi muhtar Tayyip Baran’ı ziyaret etti.

AK PARTİ" DEN YAŞLILAR HAFTASI ZİYARETİ

 

ASIRLIK ÇINAR TAYYİP BARAN"IN MUTLU GÜNÜ

 

ALİAĞA HABER/ İzmir"in Aliağa İlçesi"nde Ak Parti İlçe Yönetimi Yaşlılar Haftası münasebetiyle Aliağa"nın asırlık çınarı efsanevi muhtar Tayyip Baran"ı ziyaret etti. 3 Mart ta 100 yaşına giren Tayyip Baran"ı Ak Parti Siyasi ve Hukuk İşleri İlçe Başkan Yardımcısı Nurettin Karagöz, Sosyal İşler Başkanı Mehmet Yeşil, Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Veyis Erben ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Osman Savran evinde ziyaret ederek çiçek takdim ettiler. Aliağa"ya 1968 yılında gelen ve geçen seçimler öncesine kadar da Yalı Mahallesi Muhtarlığını 28 yıldır aralıksız olarak sürdüren Tayyip Baran ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

 

“ATATÜRK İLE KONUŞTUM”

 

3 Mart 1910 yılında Diyarbakır da doğan ve en büyüğü 70 yaşında olan 3 kız çocuğu ve 6 torunu olan Tayyip Baran 1968 yılında Aliağa"ya geldiğini söyleyerek “ İlk ve Ortaokulu Diyarbakır da Liseyi İstanbul da Haydarpaşa Lisesi"nde okudum. İstanbul da mühendislik imtihanı açıldı ve imtihana girdim ama kazanamadım. Atatürk"ün vefatında İstanbul daydım. Atatürk ile konuşma fırsatım oldu. Arkadaşlarımız ile tekne ile boğaz turu yaparken Dolmabahçe sarayının bahçesinde oturan Atatürk bizi çağırdı ve aramızda kısa bir konuşma geçti. Bize denizde ne gezdiğimizi sordu biz de arkadaşlar ile dolaşıyoruz dedik. Bana bu deniz nice insanları dünyayı yuttu korkmuyor musunuz dedi. Biz de hayır dedik.  Aferin Türk evladı korkmamalı ve özgür yaşamalı, gezin ama dikkatli olun dedi. Büyük devlet adamıydı. Atatürk sayesinde bu günleri yaşayabiliyoruz. Ona çok şey borçluyuz.” Dedi.

 

“ALİAĞA YI HARİTA DA BULAMADIM”

 

1968 yılında Aliağa"ya geldiğini dile getiren asırlık çınar Tayyip Baran Yalı Mahallesinde oturdukları evi yaparak Aliağa"ya yerleştiğini söyleyerek “ Aliağa o zamanlar ilçe değildi. TÜPRAŞ yeni kuruluyordu. Maraş ta bir baraj inşaatı yapmıştık. Şirket Müdürümüz Coşkun bey vardı o Aliağa"ya gelmiş beni de Aliağa"ya çağırdı. Rafinerinin İskele işini almış. Haritayı açtım Aliağa"yı bulamadım o zaman Aliağa o zaman nahiyeydi. Ben de Gaziantep"e gittim ve oradan İzmir otobüslerine bindim ve Aliağa"ya geldim. Şimdi bir çoğu rahmetli olan bir çok kişi ile tanıştım bana yardımcı oldular. Mehmet Saka, Hurşit Toker gibi isimler sağ olsunlar bana çok yardım ettiler.” Diye konuştu.

 

NURETTİN KARAGÖZ  “YAŞLILARINA SAHİP ÇIKMAYAN TOPLUM GELECEĞİNE DE SAHİP ÇIKAMAZ”

 

Ak Parti İlçe Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Nurettin Karagöz de yaşlılar haftası münasebetiyle Aliağa da yaşı ilerlemiş isimleri ziyaret ettiklerini söyleyerek “Ziyaretlerimize Aliağa"nın ünlü isimlerinden Tayyip amca ile başladık. İyi bir tesadüf ki Tayyip amcamız 3 Mart itibariye 100 yaşına girmiş. Kendisi ziyaretimizden dolayı çok mutlu oldu. Yaşlılarımız bizim en önemli değerlerimizdendir. Aliağa"nın yakın tarihine tanıklık etmiş bir büyüğümüz olarak son derce saygı duyduğumuz bir isim. Yaşlılarına önem vermeyen ve ihmal eden toplumlar aslında geleceğini ihmal ediyor demektir. Yaşlılarımıza sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Çocuklarımız ve genç nesillerimiz bu yaklaşımları bizden örnek almalılar ve onlarda böyle yapmalılar. Sağlam bir toplum ve aile yapısı için bağlarımızı sıkı tutmalıyız.” Dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894