• BIST 10170.48
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İzmir 21 °C

Yerel Derby Aliağaspor'un

Yerel Derby Aliağaspor'un
ALİAĞA VİDEO HABER / Amatör Küme 1. grupta haftanın maçında kazanan taraf Aliağaspor oldu. Aliağa şehir stadında oynanan maçta Aliağaspor en yakın rakibi Helvacıspor 2–1 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. İlk yarısı golsüz biten maçın golleri ik


ALİAĞA DERBİSİNİ ALİAĞASPOR KAZANDI; 2-1

ALİAĞA VİDEO HABER / Amatör Küme 1. grupta haftanın maçında kazanan taraf Aliağaspor oldu. Aliağa şehir stadında oynanan maçta Aliağaspor en yakın rakibi Helvacıspor 2–1 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. İlk yarısı golsüz biten maçın golleri ikinci yarıda geldi. Mehmet Salih"in golü ile 1-0 öne geçen yeşil beyazlıların golüne Helvacıspor  Umut cevap vererek skoru  1-1"e getirirken Engin"in penaltıdan attığı gol ile Aliağaspor  3 puana ulaştı. Bu sonuçla 11. maçını da kayıpsız geçen Aliağaspor puanının 33 çıkardı. Haftaya 2. sırada giren bir maçı eksik Helvacıspor ise 19 puanda kaldı.
Karşılaşmayı Aliağaspor Kulübü Başkanı Metin Timurhan ve kulüp yöneticileri, Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Münir Nurettin Bayrav ve Uğur Eren, Helvacıspor Kulübü Başkanı Cengiz Doğru, Kent Konseyi Başkanı Sedat Güç, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda taraftar izledi. Maç sonu Yalı Mahallesi Muhtarı ve Aliağaspor eski yöneticisi Mehmet Örnek hem yeşil beyazlı futbolculara hem de mavi beyazlı futbolculara baklava ikram etti.

STAD: ALİAĞA BELEDİYE
HAKEMLER: Nedim Gülgü(6), Hakan Demir  (7), Uğur Göçmen (5)

ALİAĞASPOR: Ali (6), Bilal (5), Yunus Şen (6), Hasan (6), Yunus Süme (6), Hakan (6), Mehmet Salih (6) (Dk 84 Sefa ?), Ahmet Seyhan(6) (Dk 76Ahmet Köse 4), Gökhan( 6),  Berker (5) Hakan  (5) (Dk 78 Özgür 4)

HELVACISPOR: Ufuk (7), Cihan (5) (Dk 64 Fırat 4), Şafak (5), Hüseyin (5) (Dk 90+1Vahit ?) Emrah (6), Semih (6), Engin (7), Zeki (6), Kadir (5) (Dk 46 Umut 5), Mehmet (6), Resul(5)  

GOL: Dk;55 Mehmet Salih , Dk 83 Engin (Pen.) (Aliağaspor), Dk 74 Umut (Helvacıspor)

SARI KARTLAR: Yunus Şen (Aliağaspor), Şafak, Semih, Mehmet (Helvacıspor)

KIRMIZI KART: Yok

Maçtan Dakikalar
25. dakikada Helvacıspor atağında Zeki"nin şutu kaleci Ali"de kaldı.
27. dakikada Zeki"nin pasıyla buluşan Resul"un sert şutu direğin dibinde auta gitti.
32. dakikada Helvacıspor"dan Engin"in ceza sahası dışından vuruşu az fark auta gitti.
42. dakikada gelişen Aliağaspor atağında Ahmet Resul"u çalımladı. Sert şutu defanstan kornere çıktı.
55. dakikada Hakan"ın derinleme pasında topla buluşan Mehmet Salih kaleci Ufuk ile karşı karşıya kaldı. Mehmet Salih topu kalecinin yanından ağlarla buluşturdu ve Aliağaspor 1-0 öne geçti. 
65. dakikada Mehmet"in sağdan ortasına kaleci Ali"nin zamanlama hatası yapması sonucu boş pozisyonda kafayı vuran Engin topu yere vurdurunca top sekerek auta gitti ve Helvacıspor mutlak bir golden oldu.     
74. dakikada Zeki"nin kullandığı korner atışında topa iyi yükselen Umut kafayı vurdu ve skora beraberliğe getirdi.1-1
83. dakikada Helvacıspor ceza sahası içinde oluşan karambol de orta hakem Nedim Gülgü Mehmet"in topu eliyle oynadığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Engin topla kaleciyi farklı köye göndererek Aliağaspor"un 2-1 öne geçmesini sağladı.
Karşılaşma Aliağaspor"un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. 

Ciner; “Zor geçeceğini biliyorduk”
Helvacıspor karşılaşmasının çok zor geçeceğini bildiklerini belirten Aliaspor Teknik Direktörü Mustafa Ciner “Derbi karşılaşması olduğu için futbolcularım sahada baskı altında oynadı. İstediğimiz oyun kurgusunu yakalamak zaman aldı ve kopuk kopuk olsada oyunda ağırlığımızı koyduk. Takımın çok genç olması nedeni ile yakaladığımız pozisyonları gole çevirmekte sıkıntı yaşadık. Helvacıspor"un birkaç atağında şans bizim yanımızda oldu. Sonuçta gol lazımdı maçı kazanmak için ve bunu biz becererek skoru da lehimize çevirdik.” dedi.

Aydın; “Penaltı kararı çok ağırdı”
Karşılaşmanın hakkının beraberlik olduğunu belirten Helvacıspor Teknik Direktörü Erol Aydın ise “Her iki takımda çok iyi mücadele etti. Maçın hakkı beraberlik olmalıydı. Yüzde yüzlük pozisyonlarımız vardı ama golü atamayınca maçtan mağlubiyet ile ayrıldık. Hakemin verdiği penaltı kararı çok ağır oldu. Futbolcularımın ortaya koyduğu mücadeleden memnunum. Aliağaspor"u tebrik ediyorum. Maçın skoru ne olursa olsun sonuçta kazanan Aliağa oldu. Bundan sonraki maçlarımıza bakacağız artık ve grup 2. olarak play – off"lara katılabilmek için mücadele edeceğiz.” dedi.

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894