• BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • İzmir 12 °C

YSK'DAN AÇIKLAMA

YSK'DAN AÇIKLAMA
nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapatılması öngörülen belde belediyelerinin seçime belde olarak katılacaklarına karar verildiği belirtildi.

Kapatılan Belediyeler Seçime Katılıyor

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kapatılması öngörülen belde belediyelerinden nüfus sayımının iptali için öngörülen süre içinde dava açanların yerel seçime katılabileceklerine ilişkin kararını açıkladı.

YSK'dan yapılan yazılı açıklamada, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak yerel seçimde Anayasa Mahkemesinin 5747 sayılı ''Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçinde İlçe Kurulması Ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'' ile ilgili kararı ve Danıştay 8. Dairesinin bu kanuna dayanak olarak çıkarılan genelgenin iptaline ilişkin kararı doğrultusunda, nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapatılması öngörülen belde belediyelerinin seçime belde olarak katılacaklarına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından gerçekleştirilen Adrese Dayalı Nüfus Sayımı sonuçlarına Danıştay kararında öngörülen süre içinde iptal davası açan, 22 Mart 2008'den önce nüfusu 2 binin üzerine çıkan ve turizm öncelikli yöreler listesinde olduğu saptanan belde belediyelerinin bu seçime katılabilecekleri kaydedildi.

Dava açan beldelerle ilgili Danıştay kararında öngörülen süre içinde dava açıldığına dair belgelerin Yüksek Seçim Kurulu'na verilmesi gerektiği de belirtildi.

YSK, ayrıca bu beldelerde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyelikleri için sadece bu belediyelerle sınırlı olarak adaylıklarını koyacak kamu görevlileri, TSK mensupları ve kamu görevlilerinden emeklilik suretiyle aday olacakların adaylıklarını en geç 31 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar bildirmeleri gerektiğine karar verdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894