• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 18 °C

Zeki ATEŞ Açıklaması

Zeki ATEŞ Açıklaması
Ak Parti Aliağa İlçe gençlik Kolları Başkanı Zeki Ateş, CHP’li Aliağa Belediyesi’nin cevap yetiştirmekteki başarısını icraatlarına da yansıtmasını istedi. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti İzmir Milletvekili Taha Aksoy ile Helvacıyı ziyaretlerinde Roman vatand

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ZEKİ ATEŞ, HELVACI"DA YAŞAYAN ROMANLARIN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRMELERİNE “SİYASET YAPIYORLAR” DİYEREK KARŞI ÇIKAN CHP"Lİ ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI MÜNİR NURETTİN BAYRAV"A TEPKİ GÖSTERDİ

 

ATEŞ, “BİZ ROMAN VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÇABALARKEN, CHP"Lİ BELEDİYENİN SİYASİ MANEVRALARI VE MANİPÜLASYONU İLE KARŞILAŞTIK”

 

ATEŞ, “CEVAP YETİŞTİRMEKTE ACELE EDEN CHP"Lİ SAYIN BAŞKAN YARDIMCISI, İCRAAT YAPMAKTA DA ACELE ETSİN

 

ALİAĞA HABER / Ak Parti Aliağa İlçe gençlik Kolları Başkanı Zeki Ateş, CHP"li Aliağa Belediyesi"nin cevap yetiştirmekteki başarısını icraatlarına da yansıtmasını istedi. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti İzmir Milletvekili Taha Aksoy ile Helvacıyı ziyaretlerinde Roman vatandaşların sorunlarını yerinde tespit ettiklerini ifade eden Ateş, ancak iyi niyetli bu yaklaşımların CHP"li Aliağa Belediyesi tarafından yanlış anlaşıldığını söyledi.

Türkiye"nin herhangi bir yerinde yaşanan bir olumsuzluğa Ak Parti terbiyesi almış bir kişinin siyasi olarak bakamayacağını belirten Ateş, Biz genel Başkanımız ve Başbakanımızın da sıklıkla vurguladığı gibi “yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz” zaten insan olmanın, birey olmanın temel mantığı da bu sözde hayat bulur. Maalesef ki Cumhuriyet Halk Partisi"nde Genel Başkanlarından başlayan kişi kendinden bilir işi zihniyeti ile her olaya ve duruma körü körüne muhalefet etme anlayışı hüküm sürmektedir. Olumsuz muhalefet etme anlayışının CHP örgütlerinin her kademesine kadar yayıldığını bu olayda da açıkça görüyoruz. Sayın CHP"li Belediye Meclis üyesi ve Başkan Yardımcısının bu talihsiz açıklamasından dolayı üzüntü duyuyoruz” diye konuştu.

“MAKAMI SİYASETE ALET ETMEYİN”

Helvacı"nın Yeşil Vadi olarak bilinen yerde ikamet eden Roman Vatandaşların sorunlarının gündeme getirilmesinin “Romanlar siyasete alet ediliyor” şeklinde yorumlanmasının doğru bir yaklaşım olmadığına işaret eden Ateş,“Biz burada iktidar ve yerel yönetimin işbirliği ile Helvacı"da zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözülebileceğimizden bahsettik. Sayın Vekilimiz Aksoy"un konuşmalarının video görüntülerini ve ses kayıtlarını Sayın CHP"li Belediye Başkan Yardımcısı iyi dinlemeli. Sayın Vekilimiz bize (Ben ilçe Kaymakamı ile görüşeceğim. Siz de Yerel yönetim ile görüşün. Bu sorun çözülsün) talimatı verdi. Ama ne hikmetse bu konuda yapacağımız girişimlerin önü CHP"li belediye tarafından kesilmek isteniyor. Esasen açıklamanın sahibi Münir Nurettin Bayrav kendisi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuştur. Kendisi de bir Helvacılı olan ve burada iki dönem belediye başkanlığı yapmış Sayın Bayrav, bu olaydan mutluluk duyduğunu açıklaması gerekirken, siyasi manevra ve manipüle yapma ihtiyacı hissetmiştir. Hiç de şık olmayan bu durum gerek Helvacı halkı tarafından, gerekse duyarlı Aliağa Kamuoyu tarafından en güzel şekilde değerlendirilecektir” şeklinde konuştu.

İŞÇİ ÇIKARTMAKLA UĞRAŞAĞINIZA SORUNLARI ÇÖZÜN

CHP"li Aliağa Belediyesinin “bu bizden bu bizden değil” diyerek işçileri işten çıkarmakla meşgul olacağına acil çözüm bekleyen sorunlara enerjisini harcaması gerektiğine değinen Zeki Ateş, “Bizler demokrasiye iliklerine kadar inanmış Ak Partili gençleriz. Seçimle gelen seçimle gider. Milletimiz 8 yıldır iktidarda olan Ak Parti Hükümetinden ve yapmakta olduğu icraatlardan son derece memnundur. Biz de iktidar partisi olan Ak Parti"nin mensupları olarak bölgemizdeki sorunları yerinde tespit ederek gerekli mercileri harekete geçirmeyi bir görev biliyoruz. Ortada Romanların çektiği sıkıntılardan oluşan bir sorun var. Bu nedenle 29 Mart Yerel seçimlerinden sonra Aliağa"nın Mahallesi olan Helvacı"daki bu sorunu da gerekli mercilere ilettik. Burada Hükümetimiz kadar Yerel yönetime de büyük görevler düşmektedir.  Ortada çözüm bekleyen mutsuz insanlar varsa burada hamasi nutuklar atılmaz siyaset yaparak sorunlar ötelenemez” dedi. CHP"li Aliağa Belediye"sinin her odada iki danışman istihdam ettiğine dikkat çeken Ateş, “15 tane danışmanın belediyeye maliyeti 4000 Tl giydirilmiş ücret üzerinden ayda 60 Bin TL, Yılda 720 Bin TL ve 4,5 yıl boyunca enflasyon farkları üzerinden yapılacak zamları aldığını varsayarsak 4 milyon TL"yi aşıyor. Geçen dönem biz  2.943. 880 milyon TL"ye TOKİ Kavşağından Deniz Restaurant"ın önüne kadar İstiklal Caddesini baştan sona ve tüm ara bağlantı yollarını yaparak vatandaşımızın hizmetine sunduk. İşten tasarruf gerekçesi ile eleman çıkardığını açıklayan CHP"li Aliağa Belediyesi danışmanlarına para ödemek için mi tasarruf yapıyor? Siz milletin işiyle ekmeği ile oynayacağınıza, hizmet bekleyen vatandaşların taleplerine cevap yetiştireceğinize asli görevinizi yerine getirin” şeklinde konuştu.

“GİRİŞİMLERİMİZ SELENDİ OLAYLARINDAN ÖNCE OLDU”

Ak Parti Aliağa İlçe Gençlik Kolları olarak Aliağa"nın Helvacı Beldesi"nde yaşayan Romanlara yönelik olarak düzenlenen programın Manisa"nın Selendi ilçesinde yaşanan olaylardan önce planlandığına dikkat çeken Ateş şöyle konuştu: “Mevcut vekillerimiz ve Bakanlarımızın programlarının yoğunluğu herkesin malumudur. Bu nedenle Gençlik Kolları Genel Merkezimiz 2005 yılında bir karar alarak düzenlenecek bir programı en geç iki hafta önce hem İl başkanlığına hem de Genel Merkezimize bildirmemizi davetlilere de aynı şekilde haber verilmesini istemiştir. Bu Ak Parti teşkilat hiyerarşisinin bir gereğidir. Biz, 23 Aralık 2009 tarihinde her hafta Çarşamba günleri yaptığımız olağan toplantı da bunun kararını aldık. 24 Aralık 2009 tarihinde ise hiyerarşik düzende gerekli yerlere davetlerimizi iki hafta önceden gönderdik. Sayın İzmir Milletvekilimiz Taha Aksoy"da davetimizi kabul ederek Gençlik Kolları İl Başkanımız Av. Hamza Dağ ile birlikte ilçemize teşrif etmiştir. Bu olay da Sayın CHP"li Başkan Yardımcısının dediği gibi Roman vatandaşlarımızın siyasete alet edilmesi söz konusu değildir. Kaldı ki bu davetler ve program akışının tertibi, Manisa"nın selendi ilçesinde 5 Ocak 2010"da yaşanan olaylardan öncedir.

Biz insan mağduriyetinin ve çözüm bekleyen sorunlarının olduğu her yerde memleketimizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda siyasi çıkar gözetmeksizin varız. Daha önce Aliağa"da düzenlediğimiz İrem Konserinde 3 engelli vatandaşımıza bilgisayar hediye ettik, her yıl düzenli olarak Kızılay"a kan bağışı kampanyası yapmaktayız, Filistin"de Batı Şeria ve Gazze"de yaşayan kardeşlerimize ilaç ve ilk yardım malzemesi toplanması konusunda öncülük ettik, şimdi de Haiti"de yaşanan deprem felaketi ile ilgili çalışma yapmaktayız. Şimdi Sayın CHP"li Belediye Başkan Yardımcısına soruyorum:

Bizim Ak Parti Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı olarak yaptığımız çalışmalar ortada, sizin körü körüne eleştirmek dışında yaptığınız bir şey var mı?  Memleketim Ve milletin kanayan hangi yarasına parmak bastınız?

“TAKİPÇİSİYİZ”

Ak Parti Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak gündeme getirdikleri Helvacılı Roman vatandaşların sorunlarının takipçisi olacaklarını ifade eden Ateş, “Helvacılı Romanların sorunları ile ilgili bizim gündeme getirdiğimiz ve basına taşıdığımız programın üzerinden iki hafta geçmiştir. Maalesef ki hala orada yaşayan insanlarımız tek çeşmeden su almak ta, dışarıda bulaşık yıkamakta ve banyo yapmakta zorluk çekmektedir. Hangi devirde yaşıyoruz? Hangi vicdan, hangi insanlık bunu kabul eder? Bu sorunları yerinde görmenin ve çözüm yolları aramanın neresinde siyaset var. Sayın Bayrav, cevap yetiştirmekteki aceleciliğinizi oraya hizmet götürmeniz konusunda da gösteriniz. Bir an önce oraya bir çöp kovası koyarak işe başlayın zira oradaki insanların çöplerini atabileceği bir çöp kovaları bile yok. CHP"li Aliağa Belediyesi hala belediyemiz borç içinde, yatırım yapamıyoruz, borcumuz çok edebiyatı yapmaya devam edecekse ben Ak Parti Aliağa Gençlik Kolları Başkanı olarak oraya 2 adet çöp kovası almaya basın aracılığıyla söz veriyorum.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894