• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 25 °C

Balıkçı İbo Krizine Karikatürlü Tepki

Balıkçı İbo Krizine Karikatürlü Tepki
Foça’da yaşanan ve sosyal medyada büyük yankı bulan ‘Balıkçı İbo’ krizi büyüyor.

BALIKÇI İBO KRİZİNE KARİKATÜRLÜ TEPKİ
 

Foça’da yaşanan ve sosyal medyada büyük yankı bulan ‘Balıkçı İbo’ krizi büyüyor.

Foça’nın renkli simalarından Balıkçı İbo’nun (İbrahim Ayyıldız)  teknesi bağlı bulunduğu küçük deniz limanından kaldırıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım tarifesine;  teknesine astığı pankartla tepki gösteren Balıkçı İbo’nun tek geçim kaynağı olan teknesi, çok uzun yıllardır bağlı bulunduğu yerden, ‘Asayişi bozduğu’ gerekçesiyle kaldırılarak liman dışına sürüldü.
 
Foça’nın bir balıkçı kasabası olduğunu hatırlatan Foçalı vatandaşlar, bu hadiseye kayıtsız kalmadı.

İbo’nun her geçen yıl sayısı biraz daha azalan Foça balıkçısını sembolize ettiğini savunan vatandaşlar,  sosyal medya üzerinden tepkilerini ortaya koydu.  
 
Balıkçı’nın heykelini diktiğini ve balıkçı dostu olduğunu her fırsatta söyleyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, olay karşısında sessizliğini korurken, Balıkçı İbo’nun yerinden atılmasına bu kez karikatür üzerinden eleştiri getirildi.   
 
“Balıkçı İbo, CHP’li Foça’da, teknesine CHE posteri astığı için mi yerinden kaldırıldı?”  şeklinde ilginç yorumları da beraberinde getiren olayın hicvedildiği karikatürde, “Bunlar engerekler ve çıyanlardır.  Bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır. Tanı bunları, tanı da büyü…”  sözleri dikkat çekti.
 
“Hepimiz İbo’yuz!”  başlığı altında çizilen karikatür,  İbo’nun daha önce yasadışı avcılığa tepki göstermek amacıyla tırmandığı direkte, bulunduğu intihar girişimine atıfta bulunuyor.
 
Foça’da tepkilerin çığ büyümesine rağmen, Balıkçı İbo’nun işletmesi Foça Belediyesine ait olan küçük deniz limanındaki yerine geri dönmesi pek mümkün görünmüyor.  ‘Olayın sorumlusu benim’ diyerek,  Foça Belediyesine kalkan olan S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ceyhan Çetin, alınan kararın sonuna kadar arkasında olduklarını söylüyor. 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Foça Belediye Meclis Üyesi adayı olan Başkan Ceyhan Çetin, kamuoyu baskısına taviz vermiyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894