• BIST 9794.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 18 °C

BAYOSB Mesleki Eğitimde Adres Oldu

BAYOSB Mesleki Eğitimde Adres Oldu
Kurulduğu ilk günden bu yana eğitime büyük önem veren ve mesleki eğitim merkezini kuran Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) mesleki yeterlilikte de İzmir’de önemli adreslerden biri olacak

BAYOSB MESLEKİ EĞİTİMDE ADRES OLDU

Kurulduğu ilk günden bu yana eğitime büyük önem veren ve mesleki eğitim merkezini kuran Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) mesleki yeterlilikte de İzmir’de önemli adreslerden biri olacak. BAYOSB Fahrettin Selçuk Mesleki Eğitim Merkezi (MEM), bundan sonra mesleki eğitim alanında sınav yaparak sertifika verecek.  

BAYOSB, 23 Nisan 2015 tarihli ve 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükmünce tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanlar için zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni vermeye yetkili hale geldi.

Yeni kanuna göre Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlar, tebliğlerin yayım tarihinden 12 ay sonra düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacak.

İŞVERENE 500 LİRALIK CEZASI VAR

İşverenlerin, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan her bir çalışan için 500 liralık idari para cezası ile karşılaşabileceğini ve tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde ödemeleri gerekeceğinin altını çizen BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, böyle bir yaptırımla karşılaşmamak için firmaların kendilerine başvurabileceğini söyledi.

İstihdamdaki işçi profilinin bilinç düzeyinin arttırılması için son derece yerinde bir uygulama olduğunun hatırlatan Güçlü, merkez olarak tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve yetkilendirme yapmak üzere BAYOSB ile Ankara Sanayi Odası Mesleki Test ve Sertifikalandırma Merkezleri arasında işbirliği sağlandığını söyledi.

18 MESLEK İÇİN BELGE VERECEK

Bu kapsamda ilk etapta 18 meslek için yeterlilik ve belgelendirme hizmeti verecek olan BAYOSB MEM, genel olarak Kaynakçılık ve CNC gibi metal sektörü çalışanları ile elektrik sektöründe çalışanlara sınav yaparak MYK belgesi düzenleyecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894