• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 22 °C

Eğitim dolandırıcılığına dikkat!

Eğitim dolandırıcılığına dikkat!
Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, kısa yoldan zenginlik vaadiyle insanları cezbetmeye çalışan, ancak temel prensipleri ve emeği göz ardı eden içeriklerin sektörü olumsuzluk etkilediğini söyledi.

Son yıllarda hızla büyüyen ve gelişen bir pazar haline gelen dijital pazarlama sektörü, birçok fırsatın yanı sıra beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Son dönemde dijital pazarlama sektöründe olumsuz içerikler ve yanıltıcı vaatlerin arttığını gözlemlendiklerini belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, kısa yoldan zenginlik vaadiyle insanları cezbetmeye çalışan, ancak temel prensipleri ve emeği göz ardı eden içeriklerin sektörü olumsuzluk etkilediğini söyledi. Kaplan, eğitim almak isteyen kişilerin referans kontrolü, uzmanlık-deneyim, sertifikasyon, fiyat karşılaştırması ve öğrenci deneyimlerini araştırarak, başvurmalarını gerektiğini belirtti.
 
Her yıl büyümesini ikiye katlayarak gelişen dijital pazarlama sektörü, aynı zamanda bazı sorunlara yol açıyor. Dijital pazarlama eğitimi sunan pek çok platformun arasında ise kaliteyi ayırt etmek giderek zorlaşıyor.
Son zamanlarda dijital pazarlama eğitimleri alanında olumsuz içerikler ve yanıltıcı bilgilerin arttığını söyleyen Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “Kısa yoldan zengin olma vaadiyle insanları cezbetmeye çalışan, ancak temel prensipleri ve kişinin emeğini göz ardı eden içerikler sektöre büyük zarar vermektedir. Bu tür içerikler, gerçek anlamda uzmanlaşmayı ve kalıcı başarıyı sağlamak yerine hızlı sonuçlar arayanları hedeflemektedir. Dijital pazarlama eğitiminde başarının anahtarı, gerçekçi ve uzun vadeli bir yaklaşımdır. Dijital pazarlama, içerik üretmekten yazılımlar geliştirmeye, analiz yapmaktan strateji oluşturmaya kadar geniş bir yelpazeyi kapsar. Başarılı bir dijital pazarlamacı olmak için, sadece birkaç hafta veya ay değil, yılların gerektiği bir eğitim sürecini göz önünde bulundurmalısınız. ” dedi.
 
Benzer tabloların e-ihracat sektöründe de görüldüğüne dikkat çeken Kaplan, “Pazar yerleri aracılığı ile yapılan global e-ticaret, son yıllarda önemli bir büyüme trendi gösteriyor. Bunu fırsat bilen kişiler de “Kazancınızı 2’ye katlayın” vaadi ile sponsorlu içerikler hazırlayarak dolandırıcı avına çıkıyor” diyerek eğitim veren kişi ve kurum araştırması yapılırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı: “Eğitim veren kişi veya kurumun sektördeki deneyimi ve başarıları önemlidir. Geçmiş referanslarını araştırarak eğitmenin gerçek uzmanlık düzeyini değerlendirebilirsiniz. Eğitim kurumunun daha önce hangi kişilere veya işletmelere eğitim verdiğini araştırın. Başarı hikâyeleri ve referanslar, eğitimin kalitesi hakkında size fikir verecektir. Eğitim veren kurumun geçmişi ve müşteri memnuniyeti önemlidir. Google veya diğer arama motorları üzerindeki şikâyet oranlarını gözlemleyerek, kurumun itibarını değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda eğitim içeriği detaylı olmalı ve temel konuları kapsamalıdır. Sadece vaatler değil, eğitim içeriği ve süreci üzerinde de detaylı bir araştırma yapmalısınız. Unutmayın ki, gerçek uzmanlık emek ve süreklilik gerektirir; bu nedenle sabırlı ve doğru yönlendirilmiş bir eğitim süreci, başarıya giden yolda size rehberlik edecektir”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894