• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • İzmir 17 °C

Berk "Esnaf "Ramazan Alışverişimizi Esnaftan Yapalım"

Berk "Esnaf "Ramazan Alışverişimizi Esnaftan Yapalım"
Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, başta gıda sektöründe faaliyet gösterenler olmak üzere tüm esnaf ve sanatkârların on bir ayın sultanı Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, başta gıda sektöründe faaliyet gösterenler olmak üzere tüm esnaf ve sanatkârların on bir ayın sultanı Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladığını söyledi.
Yaşanan deprem felaketi nedeniyle 11 ayın sultanı Ramazan Ayına ulaşmanın heyecanını buruk bir şekilde yaşadıklarını belirten Oda Başkanı  Serdar Berk” Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Afetler sonrası ülkece büyük bir dayanışma örneği gösterdik.Mübarek Ramazan ayına bir kez daha ulaşmanın heyecanının burukta olsa yaşıyoruz.Aliağa Esnafı ve Sanatkarı dürüsttür, işine sadıktır. Esnafımız Ahilik kavramına göre hareket eder. Ahilik kültürünü ve 'Hakka hizmet, halka hizmet' anlayışını benimseyen her bir esnaf ve sanatkarımız, başı Rahmet, ortası Mağfiret sonu Cehennem azabından kurtuluş olan On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif için vatandaşlarımıza en güzel ve en iyi hizmeti verebilmek için bütün hazırlıklarını tamamladı.”dedi. 

“ESNAF  ÜLKEMİZİN BACASIZ SANAYİSİ”
Esnaf Odası Başkanı Serdar Berk , Ramazan Ayında hayırseverlerin ramazan kolilerini yerel esnaftan yapmasını isteyerek yerel esnafın ülkemizin bacasız sanayisi olduğunu belirtti. Başkan Berk “Hayırseverlerimiz her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazan ayında da ramazan kolileri yaptıracaktır. Vatandaşlarımızın hayırlarını Allah kabul etsin. Ben buradan hayırseverlerimize seslenmek istiyorum. Ramazan kolilerini ulusal marketlerde yaptıracaklarına yerel esnafımızdan yaptırsınlar. Yerel esnafımıza destek çıkmakta bir hayırdır bence. Yerel esnafımızın şuanda desteğe ihtiyacı var. Ramazan kolilerini esnaflarımız çok rahatlıkla hazırlayabilir. İşadamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız şu çağrımıza duyarsız kalmayacaktır inşallah” dedi.

“ESNAFIMIZ ZAM YAPILMASINI İSTEMİYOR”
Esnaf ve sanatkarın vatandaşın istediğini sofrasına ucuz bir şekilde koyabilmesi için fiyatlara zam yapılmamasını isteyen Aliağa  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Berk Ramazan boyunca oda olarak fiyat kontrolleri yaparak, fahiş fiyatla satış yapanlara izin vermeyeceklerini dile getirdi. Berk ‘Oruçlu nefislerin iftar sofraları doyurucu olmalıdır. Para hırsı ile Ramazanı fırsat bilerek zam yapanlara dikkat edilmeli. Esnafımız zam yapılmasını istemiyor “Şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, Ramazan ayı süresince her zaman sahada olacağız. Kesinlikle Ramazan fırsatçılarına izin vermeyeceğiz. Aliağa halkından isteğimiz ise fahiş fiyat ile ürün satan esnafımız olursa anında bizi bilgilendirsinler.“ifadelerini kullandı 

MERDİVENALTI ÜRÜNLERE DİKKAT
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte merdiven altı gıda ürünlerinden uzak durmaları konusunda da uyarıda bulunan Aliağa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası  Başkanı Serdar Berk , Mübarek Ramazan ayında, merdiven altında ucuz ve kalitesiz üretim yaparak insan sağlığını hiçe sayan fırsatçıların sayısının arttığına dikkat çekti.Berk , “Vatandaşlarımız fırsatçılara mahal vermemek için Ramazan alışverişlerini yaparken piyasanın altında satılan ürünlere şüpheyle yaklaşmalı. Halkımızı da özellikle bu süreçte ‘merdiven altı’ diye tabir edilen üretimlere dikkat etmeye davet ediyoruz.Bu vesile ile, Rabbim den hepimizi Bayrama ve bir sonraki Ramazan ayına sağlık, esenlik ve huzurla kavuşturmasını temenni eder, Esnaf ve Sanatkârlarımıza huzurlu, bol kazançlı günler dilerim” şeklinde konuştu


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894