• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 22 °C

Beyaz Bayraklarla Barış Çağrısı

Beyaz Bayraklarla Barış Çağrısı
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Türkiye’de her geçen gün daha da tırmanan şiddet olaylarına tepki göstermek ve barış çağrısında bulunmak için ‘Beyaz Sivil İnis
BEYAZ BAYRAKLARLA BARIŞ ÇAĞRISI
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi 
Türkiye’de her geçen gün daha da tırmanan şiddet olaylarına tepki göstermek ve barış çağrısında bulunmak için ‘Beyaz Sivil İnisiyatif’ adı altında bir araya gelen İzmir’deki 113 sivil toplum kuruluşu ‘Tepkisiz kalmak, bir gün mağdur olmaktır. İnsanlık ölmesin’ başlığıyla bir bildiri yayınladı. Beyaz Sivil İnisiyatif üyeleri tarihi havagazı fabrikasında gerçekleşen basın toplantısına ellerinde zeytin dalına bağlanmış beyaz bayraklarla katıldı.
 
Türkiye’de devam eden şiddet olaylarına karşı en anlamlı tepki İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarından geldi. Beyaz sivil İnisiyatif adı altında bir araya gelen STK’lar ortak bir bildiri yayınladı. Bildiriyi, STK’lar adına İzmir Roman Dernekleri başkanı, Beyaz Sivil İnisiyatif çalışma komisyonu başkanı Abdullah Cıstır okudu.
 
Beyaz Sivil İnisiyatifin nasıl bir araya geldiğine değinen Cıstır, “Bizler, yaşadığımız bu güzel Ülkenin, içinde bulunduğu duruma ve her gün biraz daha azalan sevgi ve kardeşlik ortamına, her gün gelen ölüm haberlerine, insanların gitmeye korktuğu, ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgesine neden gidilemediğine, tüm yaşananlara rağmen sadece taziye mesajı yayınlayan sayın yöneticilerimize ve karar vericilere, tepkimizi gösterebilmek adına bir araya geldik” dedi.
 
AKIL TUTULMASI!
Türkiye’de ölümlerin artık sıradan görülmeye başlandığından yakınan Cıstır, “Asla anlayamadığımız bir akıl tutulması ile üzülerek ifade ediyoruz ki, yaşanan olaylar ve ölüm haberleri sıradanlaşmaya başlamıştır. Ülkemiz 7 Haziran seçimlerinden bu yana bir şiddet sarmalının içine düşmüştür. Yaklaşık yedi aylık süreçte içinde masum sivillerinde bulunduğu yüzlerce insanımız hayatını kaybetmiş ve ülkemizin doğusu adeta yangın yerine dönmüştür. Diyarbakır’da, Suruç'ta, Ankara’da ve Sultan Ahmet‘te masum insanların katledilmesi ile, ülkemizin doğusunda ve batısında da çok boyutlu bir şekilde yayılmış ve yüreğimizi yakan can kayıplarına ve telafisi son derece güç, maddi ve manevi kayıplara neden olmuştur.  Büyük acılar yaşadığımız bu süreç boyunca yaşamını kaybeden sivil halkımıza ve görevi başında şehit düşen güvenlik mensuplarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet diliyoruz” dedi.
 
BU KÖTÜ GİDİŞE ‘DUR’ DEMEK İSTİYORUZ
Cıstır konuşmasını şu şekilde sonlandırdı, “Yaşanan olayların Batı'daki yansımaları da, anlaşılamaz bir şekilde gelişmektedir. Doğu ve güneydoğuya giden şehirlerarası yolcu otobüslerinin taşlanması, patlayan bombalar, linç kültürünün yayılmasına sebep olmuştur. Beyaz Sivil İnisiyatif olarak birleşen sivil toplum kuruluşları, bu kötü gidişe, "DUR" demek istiyoruz. Ve tüm kamuoyunu ‘Dur! Artık İnsanlık Ölmesin’ demeye davet ediyoruz.
 
BEYAZ BAYRAKLARLA KATILDILAR
Beyaz sivil inisiyatif üyesi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri basın toplantısına zeytin dalına bağlanmış beyaz bayraklarla katıldılar. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bu eylemleriyle Doğu ve Güneydoğu’da kurşunların hedefi olmamak için beyaz bayraklarla evlerinden çıkan sivil vatandaşların mağduriyetine dikkat çekmeyi hedefledi. STK temsilcileri basın toplantısının ardından ellerinde beyaz bayraklarla toplu fotoğraf çektirdi.
 
ROMAN DA VAR, BALKAN DA
Bildiriye toplumun birçok kesimini temsil eden sivil toplum kuruluşlarının imza atması dikkat çekti. Bildiriye imza atanlar arasında roman dernekleri, balkan dernekleri, Alevi dernekleri, Engelli dernekleri, insan hakları savunucuları ve Türkiye’nin birçok bölgesinden yöre dernekleri bulunuyor. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894