• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 18 °C

Bu seçimde sol TKP’dir

Bu seçimde sol TKP’dir
Yurtsever Cephe, 22 Temmuz günü yapılacak genel seçimlere Türkiye Komünist Partisi’nin listelerinden giriyor ve o gün herkesi TKP’ye oy vermeye çağırıyor.

BU SEÇİMDE SOL TKP’DİR 

Yurtsever Cephe, 22 Temmuz günü yapılacak genel seçimlere Türkiye Komünist Partisi’nin listelerinden giriyor ve o gün herkesi TKP’ye oy vermeye çağırıyor.

Çünkü bu seçimde solu TKP temsil ediyor.

Solculuk, Türkiye’ye inanmak,  bu memleketin geleceği hakkında umutlu olmaktır. TKP, Türkiye’nin aydınlık geleceğine inanıyor ve bu gelecek için mücadele ediyor. Türkiye Komünist Partisi, seçimlerde umudu ve aydınlık bir geleceğe olan inancı temsil ediyor.

Solculuk, emperyalizme karşı olmaktır. Emperyalizmin hiçbir kurumuyla barışmamak, Türkiye’nin kendi kaderini bağımsız bir şekilde çizebileceğini bilmektir. Memleketin geleceğini ABD’nin veya Avrupa Birliği’nin gölgesinde aramamaktır. TKP, bağımsız Türkiye hedefi için emperyalizme karşı mücadele ediyor. Türkiye Komünist Partisi, bu seçimlerde bağımsızlığı temsil ediyor.

Solculuk, para babalarının karşısında, işçilerin yanında durmaktır. Patronların bu memleketten vazgeçtiklerini, Türkiye’ye sahip çıkacak tek gücün işçi sınıfının önderliğinde Türkiye halkı olduğunu bilmektir. Bugün, işbirlikçilik patronların, yurtseverlik emekçilerin kimliğidir. TKP, işbirlikçilere karşı, yurtseverliğin bayrağını yükseltiyor. Türkiye Komünist Partisi, bu seçimlerde emekçi yurtseverliğini temsil ediyor.

Solculuk, zenginliği üretenlerin, bu zenginliği eşit bir şekilde paylaşmasını istemektir. Bu memlekette, patronların ve onların hemen yakınındaki küçük bir azınlık, işçilerin ve köylülerin ürettiklerine ve tüm kaynaklara el koyuyor, özelleştiriyor, satıyor savıyor ve çok geniş kesimlerin yoksulluğu pahasına, lüks ve sefahat içinde yaşıyor. TKP, bu tersliği düzeltmek, üretenlerin yönettiği bir ülkede, hepimizin eşit yaşaması için mücadele ediyor. Türkiye Komünist Partisi, bu seçimlerde eşitliği temsil ediyor.

Solculuk, Türklerin ve Kürtlerin eşitlik içinde birlikte yaşamasını savunmaktır. Türk ve Kürt milliyetçilerinin ülkemizi bölmek için uğraştıkları bu dönemde, ülkemizin birliği için mücadele etmektir. Emperyalist planların dünyada hiçbir halka özgürlük getirmediğini bilmektir. TKP, Türklerin ve Kürtlerin birlikte yaşaması için eli kanlı faşist çeteleri de, Barzanici bölücülüğü de püskürtmek için uğraşıyor. Türklerin ve Kürtlerin birlikte mücadele ederek aralarına örülmek istenen düşmanlık duvarını yerle bir edeceğini iyi bilen Türkiye Komünist Partisi, bu seçimlerde kardeşçe birlikte yaşamayı temsil ediyor.

Solculuk, dini inançların bireyin kişisel dünyasıyla ilgili bir karar olduğunu bilmek ve her inanca saygılı olmaktır. Tarikatların etkisinin her gün arttığı ülkemizde, din, siyasetin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Para babaları ve Amerikancılar, laiklik ve müslümanlık adına din etrafında tehlikeli bir kavgaya tutuşmuşlar, insanları kamplara ayırmışlardır. Bu kamplaşma, bir yandan tarikatçıların ve din tacirlerinin etkisini arttırırken, diğer yandan çağdaşlık masalı altında, kapitalizmin yozluğunun yüceltilmesine hizmet etmektedir. TKP, dinin bir siyaset aracı olarak kullanılmasına karşı mücadele veriyor. Türkiye Komünist Partisi, bu seçimlerde, her türden dinsel ayrımcılığın karşısında, dini inançlar konusunda da eşitlik ve özgürlüğü temsil ediyor.

Solculuk, herkesin eşit ve parasız eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanmasının, bir işinin olmasının, barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçların eşitçe karşılanmasının vazgeçilmez bir hak olduğunu hiç unutmamaktır. Türkiye kaynaklarının bunları yapmak için yeterli olmadığı masalına artık kimse inanmamalıdır. Memleketimiz, herkesin bu hedefler için çalıştığı bir düzenlemeyle, tüm bu gereksinimleri karşılayacak kaynaklara sahiptir. TKP, hepimizin hakkı olan en temel ihtiyaçlarımızın eşit ve parasız olarak karşılanması için mücadele ediyor. Türkiye Komünist Partisi, bu seçimlerde insanca yaşamayı temsil ediyor.

Solculuk, onur ve şerefin insanoğlunun değişmez niteliklerinden olduğunu bilmektir. Bu her şeyiyle kokuşmuş düzen, Türkiye’yi çürütüyor, insanları onursuzluk ve haysiyetsizliğe mahkum ediyor. TKP, para babalarının ve Amerikancıların liderlik ettiği bu sürüden ayrılmak için mücadele veriyor. Türkiye Komünist Partisi, bu seçimde onur ve şerefi temsil ediyor.

TKP örgütlü bir halkın gücüne inanıyor.

Avrupa Birliği düşkünü kimi bağımsız adaylar da umudu ve aydınlık bir geleceğe olan inancı temsil edemez, emekçi yurtseverliğini savunamaz.  Türkiye’ye eşitlik ve özgürlük bu türden  adaylarla mı gelecek? Bu iddiaya sahip olmayanlar solu temsil edemez.

Patron destekçisi CHP mi yoksa DSP mi bu seçimlerde kardeşçe yaşamayı, eşitliği temsil edecek? Bu ülkeyi özelleştirme şampiyonu yapan bu partiler mi, insanca bir hayat sağlayacaklar, yoksa ABD ve AB kapısında dilenen aynı partiler mi bağımsız Türkiye’yi savunacaklar? Bunları yapamayacak olanlar solcuyum diyemez.

Bu seçimde sol TKP’dir.

Yurtsever Cephe, 22 Temmuz günü, herkesi, solun temsilcisi ve değerlerinin savunucusu Türkiye Komünist Partisi için oy kullanmaya çağırıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Google'dan Seçim Portalı...20 Şubat 2014 Perşembe 20:10
  • Petrol İş'ten 1 mayıs Açıklaması30 Nisan 2013 Salı 19:46
  • Kazım Ulaş Sağlıkçıları Unutmadı09 Nisan 2013 Salı 14:41
  • Kazım Ulaş'tan Yıldönümü Kutlaması09 Nisan 2013 Salı 14:30
  • ADD’den 26 Ağustos Kutlaması26 Ağustos 2012 Pazar 20:41
  • Madeni Yağ Sanayicileri Derneği28 Nisan 2010 Çarşamba 19:48
  • Ege İhracatçı Birlikleri08 Nisan 2010 Perşembe 14:30
  • Tüpraş Genel Kurul Toplantısı26 Şubat 2010 Cuma 16:15
  • Petkim Genel Kurul Toplantısı18 Şubat 2010 Perşembe 12:19
  • Petkim Tedarik Anlaşması07 Aralık 2009 Pazartesi 23:22
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894