• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 21 °C

ÇOMÜ Kosova İle Akademik İşbirliği Kuruyor

ÇOMÜ Kosova İle Akademik İşbirliği Kuruyor
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Kosova’da üç gün süren akademik ziyaretlerde bulundu

ÇOMÜ KOSOVA İLE AKADEMİK İŞBİRLİĞİ KURUYOR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Kosova’da üç gün süren akademik ziyaretlerde bulundu.

Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hasan Arslan ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali İcbay ile beraber Balkanlarda Kosova Cumhuriyetinde akademik ziyaretlerde bulunan Rektör Yücel Acer, ilk gün Kosova Büyükelçi Yardımcısı Recep Köşker ile görüşerek Kosova’daki Türkler ve eğitim durumları hakkında bilgi aldı. Aynı gün başkent Priştine yakınlarındaki Sultan I. Murat Türbesini ziyaret etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ziyaretin ikinci gününde Kosova Devlet Televizyonu RTK 1'de  canlı yayına katılarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini tanıttı ve Kosova’daki üniversitelerle ÇOMÜ arasında kurulmakta olan akademik işbirlikleri hakkında bilgiler verdi. Aynı gün beraberindeki hocalarla birlikte Prizren Başkonsolosu Selen Evcit'i ziyaret ettiler ve Prizren'deki Türklerin eğitim durumu, ihtiyaçları hakkında bilgi aldılar.

Başkonsolosluk ziyaretinden sonra Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Rame Vataj ile bir araya gelen Pof. Dr.  Acer,  ÇOMÜ ve Prizren Üniversitesi arasındaki ikili işbirliği anlaşması imzaladı. Görüşmede ayrıca IASSR konferansının 17. sinin Mayıs 2018'de Prizren Üniversitesiyle birlikte yapılması kararlaştırıldı.

Ardından Kosova Cumhuriyeti Alan ve Çevre Bakanı  Mahir Yağcılar ile Kosovalı öğrencilerin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde eğitim alması konusu hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Prof. Dr. Yücel Acer, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ile de görüştü.

Ziyaretin son gününde, teknik bölümler ağırlıklı Mitrovica Üniversitesini ziyaret etti ve Rektör Prof. Dr. Alush Musaj ile bir araya gelerek akademik işbirliği antlaşması imzalandı.

Ziyaret sonucunda, Üniversitemize Kosova’dan daha fazla öğrenci gelmesi ve işbirliği antlaşmaları yapılan üniversitelerle akademik ilişkilerin gelişmesi bekleniyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894