• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 24 °C

Depremzedeleri Bağrına Bastı

Depremzedeleri Bağrına Bastı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ / Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan 52 aileyi bağrına bastı.

Başkan ŞAHİN depremzedeleri bağrına bastı

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ / Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan 52 aileyi bağrına bastı.

Van'da yaşanan depremde evlerini kaybeden ve barınma sorununa çözüm üretemediği için Menemen’e gelen 52 aileyi yalnız bırakmayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Belediye’den yardım talebinde bulunan her aileye 2 yatak, 2 halı, 4 battaniye, erzak poşeti, 500 kg kömür ve 250 TL para yardımında bulundu.

Yardım malzemelerinin dağıtıldığı Koyundere Spor Salonu’nda depremzedelerle buluşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarların da katıldığı törende; “Öncelikle Van’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Doğup büyüdüğünüz toprakları bırakıp Menemen’e gelmeniz hiç kolay değil. Her biriniz farklı taleplerle Belediyemize müracaat ettiniz ve bu talepler doğrultusunda hiç kimseyi ayırmadan en çok ihtiyaç duyduğunuz malzemeleri temin etmeye çalıştık. Bebek bezi, kıyafet gibi malzemelerinizi temin edebilmeniz için de nakdi yardımda bulunduk. Sizlerle ilgilenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Şahin’den “Konteyner Ev” önerisi

Van depremi sonrasında Kıyı Ege Belediyeler Birliği üyeleriyle birlikte Van’a yaptığı ziyareti hatırlatan Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “1999 yılında, henüz 5 aylık Belediye Başkanı iken yaşanan Gölcük depremi sonrasında deprem bölgesine ziyarette bulundum. Deprem sonrası yaşanan mağduriyeti o dönemde gördüm. Aradan 13 yıl geçmiş yine aynı sıkıntılar yaşanmakta. Deprem felaketinin ne zaman karşımıza çıkacağı belli değil. O nedenle her zaman depreme hazırlıklı olmalıyız. Bunun için benim önerim, her Belediye’nin nüfusu ile orantılı olarak prefabrik konutlara sahip olmasıdır. Örneğin Menemen Belediyesi 20 konteyner ev hazırlayabilir. Bugün ülkemizde 3 bin kadar Belediye var. Hükümet bu konuda çalışma yapıp bir kanun çıkarsa ve 100 bin konteyner ev hazırda tutulsa, deprem sonrasında insanlarımızın rahat yaşamaları sağlanabilir diye düşünüyorum. Bu konu üzerinde çalışmalarımı sürdürüyorum.”

Depremzedeler Başkan Şahin’e teşekkür etti..!

Kıyı Ege Belediyeler Birliği üyeleri olarak Van’da bir İlköğretim Okulu kuracaklarını da açıklayan Belediye Başkanı Tahir Şahin’e tüm depremzedeler adına teşekkür eden İbrahim Polatlı ise konuşmasında; “Biraz ısınabilsek, karnımızı doyurabilseydik buraya gelmezdik. Belediye Başkanımız bizi bağrına bastı. Onun insanlığı bize yeter. Menemen’i verseler bir şey değil, bu sıcaklık, dostluk bizlere yetiyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894