• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 23 °C

Ege'nin ER Meydanı Menemen

Ege'nin ER Meydanı Menemen
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / 34. Geleneksel Ulukent Yağlı Güreşlerine hazır..! Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen “34. Geleneksel Ulukent Yağlı Güreşleri" 24 Nisan’da yapılacak. 400’ü aşkın pehlivanın kispet

EGE"NİN ER MEYDANI MENEMEN
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/EGE HAKİMİYET GAZETESİ /  34. Geleneksel Ulukent Yağlı Güreşleri"ne hazır..!
Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen “34. Geleneksel Ulukent Yağlı Güreşleri" 24 Nisan"da yapılacak. 400"ü aşkın pehlivanın kispet giyeceği etkinlik, Ege"nin Er Meydanı olarak bilinen Ulukent Spor Kompleksi"nde gerçekleştirilecek.
Menemen-Ulukent"te geçtiğimiz yıl 5 bin kadar güreş severi buluşturan, Menemen Belediyesi"nin bu yıl 34"ncüsünü gerçekleştireceği Geleneksel Ulukent Yağlı Güreşleri, 24 Nisan Pazar günü saat 10:00"da başlayacak. 400"ü aşkın pehlivan, minik 1, minik 2, teşvik, tozkoparan, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı ve başpehlivan kategorilerinde kispet giyecek.  36 başpehlivan, bu yıl ilk kez altın kemer ödülü için yarışacak.
Geleneksel bir Türk sporu olan yağlı güreşin sürdürülmesine destek veren ve söz verdiği gibi Menemen"i Ege"nin Er Meydanı yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Türk kültürünün bir parçası olan güreşlerin yaşatılmasına, geleceğe taşınmasına önem verdiklerini belirtti. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olarak gösterilen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri"nde olduğu gibi; davulundan zurnasına, peşrevinden cazgırına, okunan manilerinden pehlivanların gösterdiği centilmenliğe kadar yağlı güreşin her türlü güzelliğinin Menemen"de bu yıl da yaşatılacağını söyleyen Başkan Tahir Şahin; “Her geçen yıl ata sporumuza gönül vermiş halkımızın da yoğun katılımıyla destek verdiği ve geleneksel hale gelen yağlı güreş organizasyonlarımızın 34"ncüsünü gerçekleştiriyoruz. Hem güreşçi hem de seyirci katılımı ile Kırkpınar"dan sonra Türkiye"nin en önemli güreş organizasyonlarından birisi olarak gösterilen bu şölene, tüm güreş severleri davet ediyorum” dedi.
36 başpehlivanın katılacağı yağlı güreş organizasyonunda, bu yıl ilk kez şampiyon olacak başpehlivana altın kemer ödülü verileceğini açıklayan Başkan Tahir Şahin, bir şölen havasında geçecek güreşlere katılan diğer gruplardaki pehlivanların da madalya ve para ile ödüllendirileceklerini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894