• BIST 9883.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 24 °C

EGİAD Urla Çocuk Köyüne El Verdi

EGİAD Urla Çocuk Köyüne El Verdi
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Sosyal sorumluluk projesi olarak iki dönemdir “Bizim Çocuklarımız” Projesini yürüt
EGİAD’DAN KORUNCUK VAKFI URLA ÇOCUK KÖYÜ’NE DESTEK
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / 
Sosyal sorumluluk projesi olarak iki dönemdir “Bizim Çocuklarımız” Projesini yürüten, bu çerçevede gerçekleştirdiği etkinliklerden elde ettiği tüm geliri muhtaç çocukların eğitim ve sağlığına aktaran EGİAD, bu yıl da çocukların elinden tutuyor. Şu ana kadar birçok etkinlik gerçekleştiren EGİAD önümüzdeki günlerde düzenleyeceği 2. Tasarımcı Buluşması ve Kermesi organizasyonu ile yeni bir bağış kampanyasına daha imza atacak. EGİAD, kermesten elde ettiği tüm geliri Koruncuk Vakfı Urla Çocuk Köyü’nün yapımına aktaracak.
 
Bizim Çocuklar Projesi kapsamında Koruncuk Vakfı Urla Çocuk Köyü’ne destek kararı alan EGİAD, üyeleriyle birlikte, geliri tamamıyla bu projeye aktarılacak 2. Tasarımcı Buluşması ve Kermesi’ni organize ediyor. Organizasyona İzmirli tanınmış tasarımcılar ve firmalar 50’yi aşkın stantla katılım gösterecek. Organizasyon sayesinde hem tasarımcılarla İzmir’lilerin buluşması sağlanacak hem de korunmaya muhtaç çocuklara el verilmiş olunacak. 
 
2.Tasarım Buluşması ve Kermesi adı ile gerçekleşecek olan organizasyon, 11 Mayıs Çarşamba günü, Swiss Grand Efes’te 11.00 ila 21.00 saatleri arasında Basın Mensuplarının katılımıyla gerçekleşecek. Oval Bahçe’de şenlik havasında düzenlenen organizasyona giriş bedeli 20 TL olacak. Stand olarak yer almak isteyenler için katılım bedeli ise 1. 500 TL olarak gerçekleşecek. 
 
EGİAD BİZİM ÇOCUKLAR PROJESİ İLE KORUNCUK URLA ÇOCUK KÖYÜ’NE EL VERECEK
Proje hakkında bir açıklama yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen EGİAD Tasarımcı Buluşması ve Kermesi ile Bizim Çocuklar Projesi’nin çocukların eğitimine katkı sağladığını hatırlattı. Bu sene de korunmaya muhtaç çocuklara el uzatmak istediklerini kaydeden Kaya, Koruncuk Vakfı’nın İstanbul’da 36 yıl önce kurduğu Bolluca Çocuk köyünden sonra Türkiye’nin ikinci çocuk köyü olacak ve Urla’da inşası başlayan Koruncuk Çocuk Köyü’ne destek olmak istedikleri belirtti. EGİAD Başkanı Seda Kaya, “Kurulduğu günden beri 400’ü aşkın çocuk Bolluca Çocuk Köyü’nde yaşama tutunmuş ve hala iletişimleri sevgi bağı ile devam ediyor. Şimdi sıra, İzmir’de yapılacak köydeki çocuklarımızı yaşama tutundurmakta. Koruncuk - Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Vakfı, bu köyleri kurarak, bu çocuklarımızı koruma altına alıyor. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan gelen bu çocuklara sahip çıkmak hepimizin insanlık vazifesi. 36 yıl önce bir grup duyarlı aydın, devlet koruması altındaki çocuklara destek olmak için yola çıkıp, yüzlerce miniğe kocaman bir dünya kurmuş. Amaç kimsesiz ya da terkedilmiş değil, hangi sebeple olursa olsun korunma ihtiyacında olan çocuklara bir yuva vermek. Biz de EGİAD olarak bu sene Bizim Çocuklar Projemizi Urla Çocuk Köyü’nün kurulmasına aktaracağız. Onların geleceğinde bir şekilde pozitif bir katkı sağlarsak ne mutlu bizlere diyorum. Korunmaya muhtaç çocuklarımızın daha özgür ve mutlu bir ortamda yetişebilmesi için tasarlanan Koruncuk Urla Çocuk Köyü için yola çıktık. Çocuklarımıza hem moral vermeyi hem de bir fayda yaratmayı amaçladık. İzmir aydın ve korumacı yüzüyle tüm Türkiye’de zorda kalmış bu muhtaç çocuklarımıza ev verecektir” dedi.
 
EL VER HAYATA TUTUNSUN
Koruncuk Vakfı İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Nişli ise, EGİAD’ın bir iş örgütü olarak kente ve bölgeye katkısının büyük olmasının yanında, bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de çocukların hayatında önemli bir değere sahip olduğunu ifade etti. 2005’te yaptığı başarılı çalışmalardan ötürü Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey tarafından Türkiye’de danışmanlık statüsü verilmiş tek vakıf olan Koruncuk Vakfı’nın İstanbul Bolluca Çocuk Köyü’nden sonra Türkiye’nin 2. Çocuk Köyü’nün Urla’da açacağını ifade eden Nişli, “Türkiye’nin batıya dönük yüzü İzmir’imiz korunmaya muhtaç çocuklarımıza bu köyde sahip çıkacak. Koruncuklarımızı çok güzel kucaklayacaklarına inanıyorum. Egeli insanı yardımseverdir. Koruncuk Urla Çocuk Köyü’müzde tüm Türkiye’den 100 çocuğun barınması ve hayata tutunması sağlanmış olacak. Yeni başlayan inşaatımızın 8 ay içinde EGİAD’ın da vereceği destekle bitirilmesi planlanmakta. Bolluca’daki ilk köyümüzde bugüne kadar 400’e aşkın çocuk hayata tutundu. Sevgiyle aile ortamında büyüyen çocuklarımız başarılı oluyor. Hedefimiz örf adetlerimizi bilen aynı zamanda kendi ayakları üzerinde durabilen rol modeli olabilecek çocuklar yetiştirmektir. ‘El Ver Hayata Tutunsun’ sloganımızla İzmir’den Türkiye’ye çok büyük bir fayda sağlanmış olacak.” dedi. 
 
KORUNCUK ÇOCUK KÖYÜ NEDİR?
Koruncuk Vakfı, Devlet ile yaptığı protokol kapsamında 0-6 yaş arası korunmaya muhtaç çocukların, mümkün olduğunca sıcak bir aile ortamında; eğitim, sağlık, spor ve sosyal ihtiyaçlarını karşılama hedefi ve özgüvenli, ekonomik özgürlüğünü kazanmış bireyler olarak hayata atılmalarını sağlama amacında. Koruncuk Köyleri korunmaya muhtaç çocukları daha sağlıklı bireyler olarak madden ve manen hayata hazırlamakta. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894