• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İzmir 20 °C

Ekim Ayının Kitabı: Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi

Ekim Ayının Kitabı: Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi
Aliağa Belediyesi, ‘Oku, Okut’ kampanyası kapsamında ekim ayının kitabı olarak Aliağa Kent Kitaplığı’nın 13.yayını ‘Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi’ni belirledi.

Ekim Ayının Kitabı: Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi

Aliağa Belediyesi, ‘Oku, Okut’ kampanyası kapsamında ekim ayının kitabı olarak Aliağa Kent Kitaplığı’nın 13.yayını ‘Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi’ni belirledi. Eğitimci ve yerel araştırmacı Cevat Yıldırım’ın emekleriyle ortaya çıkan ve yörükler tarihini gelenekler penceresinden aralayan 160 sayfalık eser, Aliağa Belediyesi tarafından ekim ayının kitabı olarak kitapseverlerle yeniden buluşuyor.

Aliağa Belediyesi’nin ‘Oku, Okut’ kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Kampanya, geçtiğimiz aylarda Aliağa tarihine ışık tutan birbirinden değerli eserleri okurları ile buluşturmuştu. Ekim ayının eseri ise ‘Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi’ kitabı oldu. Eğitimci ve yerel araştırmacı Cevat Yıldırım’ın emekleri ile oluşturulan eser, sadece Aliağa yörükleri değil, tüm Anadolu yörükleri hakkında derin bilgiler içeriyor. 160 sayfadan oluşan eser, yörüklerin sevgi ve hoşgörü anlayışı, doğadaki mücadele serüvenleri ve zorluklar karşısındaki iradelerini ayrıntıları ile okurlarına aktarıyor. Eser, yörük kültürünün, gelenek ve göreneklerinin korunması, genç kuşaklara öğretilmesi ve geleceğe taşınmasını hedefliyor. 

Yörükler tarihine ışık tutan eser, Aliağa Belediyesi Merkez Hizmet Binası zemin katında faaliyet gösteren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden 1 Ekim Cuma gününden itibaren ücretsiz olarak temin edilebilecek. Eserin dijital versiyonlarına, Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sayfası aracılığı ile ulaşılabiliyor. Okuyucular, kitabı https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden online olarak okuyabildikleri gibi bilgisayar ve mobil cihazlarına da indirebiliyorlar. // EGE BASIN GRUBU

1-ekim-ayinin-kitabi-yorukler-ve-derici-yorukleri-tarihi-(1).jpg2-ekim-ayinin-kitabi-yorukler-ve-derici-yorukleri-tarihi-(2).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894