• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İzmir 15 °C

Foça Kent Konseyi İlçenin Sorunlarını Masaya Yatırdı

Foça Kent Konseyi İlçenin Sorunlarını Masaya Yatırdı
İzmir’in Foça İlçesi Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısında kentin sorunlarını masaya yatırdı.

İzmir’in Foça İlçesi Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısında kentin sorunlarını masaya yatırdı. Domuzlar ve sokak hayvanları, kuraldışı karavan ve çadır konaklamaları, çevre sorunları ve atık yönetimi başlıklı gündemin dışında söz alan bazı konuşmacılar ilçenin, herkesin herşeyi rahatlıkla yapabildiği kuralsız bir kent haline geldiğini, işgallerin gasp boyutuna ulaşmaya başladığını iddia ettiler.  

Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul’un ilk bölümüne Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’de katıldı. Açılışta konuşan Foça Kaymakamı Mehmet Türköz Kent Konseylerinin bütçeleri olmayan kuruluşlar olduğuna dikkat çekerek; “Kent Konseylerinin tavsiyeleri çok önemlidir. Onları yapmak için  ilgili yerel yöneticiler kendi kanuni görevleri doğrultusunda ellerinden gelen çabayı sarfederler. Burada da gerek kaymakamlığımız, gerek belediyemiz, gerek kurum amirlerimiz olarak, konuşulan sorunlar konusunda gerekli çabyı sarfedip inşallah çözümü için gereğini yapacağız” dedi.

Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer ise yaptığı konuşmada, kent konseylerinin hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık gibi çalışma ilkeleri olduğunu hatırlattı.Dönem içinde özellikle çevresel konulara ilişkin olarak yaptıkları eylem, etkinlik ve faaliyetleri anlatan  Orhan Gürer Aliağa’ya söküm çin getirilmesi beklenen asbestli uçak gemisi Sao Paulo konusunda;” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum bu gemi için verilmiş olan şartlı notifikasyonu iptal ederek karasularımıza girişine izin verilmeyeceğini açıklamıştır. Buda bizi sevindiren önemli bir gelişme olmuştur.”dedi.

DOMUZLARA ÇARE

Gündem konuları arasında yer alan domuz ve sokak hayvanları konusunda yapılan çalışmaları Foça Belediyesi Veteriner Hekim’i Tamer Karakaya anlatarak gelen soruları yanıtladı. Söz alan bazı katılımcılar domuz popülasyonunun azaltılması için  eskiden olduğu gibi sürek avı yapılmasını, askeri bölge içinde tel örgüyle çevrilmiş sınırlı bir besleme bölgesi oluşturulması önerilerinde bulundular.

KARAVANCILAR BÖLGEYİDE DENİZİDE KİRLETİYOR

Özellikle ilçenin İngiliz ve Kumburnu mevkilerinde yasak olmasına rağmen yoğunlaşan, kimileri 4 ay süren  çadır ve kamp konaklamalarının kenti ve denizi kirlettiği konularında görüşler ortaya kondu. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin burada konaklayan bazı kişilerin karavanlarını özellikle kaçak deniz patlıcanı ve ahtapot avcılığı için kullandıklarını bu durumun acil olarak önlenmesi gerektiğini söyledi.

Trafik düzenlememlerini olmayışı ve otopark sorununun kenti özellikle yaz aylarında yaşanmaz hale getirdiğine dikkat çeken vatandaşlar çöp konteynerlerinin şehri kirleten bir unsur olmaktan çıkarılmasını talep ettiler.

ARITMA SUYU ACİLEN TARIMA VERİLMELİ

Foça Bağarası Zeytin ve Zeytiyağı Kooperatifi Başkanı Ercan Yüksektepe ise tarımsal alanlarda kuraklığa vurgu yaparak Yenifoça’da ki arıtma tesisinden denize akıtılan saniyede 200 litre kullanılabilir suyun tarımal sulamaya kazandırlmasının acil ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ercan Yüksektepe;” Bu suyu dağdan aşırıp Bağarası ovasına doğru aktarmak lazım. Mart ayından bu yana yağmur yok. İzmirin en kurak ilçesi Foça. Böyle giderse seneye  Mısır dikilmeyecek. Mısır dikilmezse süt üretimi verimli olmaz. Bunun önüne geçmek lazım.”dedi.

İŞGALLER GASP BOYUTUNA GELMEYE BAŞLADI

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan bazı vatandaşlar yönetim anlayışı dolayısıyla ilçenin kuralsız bir kent haline geldiğini, isteyenin istediğini yaptığını, imar konularında işgallerin gasp boyutuna ulaştığını, bunu çözmesi gereken belediyenin dilekçelere cevap dahi vermediğini söylediler.

RESMİ TESİSLERE TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GİREMİYORUZ

Son olarak söz alan Foça Belediyesi Engelli Masası Sorumlusu Sinan Kılıç ise İzmir Büyükşehir Belediyesince yeni yol yapılan bazı bölgelerde belediye tesislerine ve bazı resmi dairelere tekerlekli sandalye ile girilemediğini belirterek buraların engelli vatandaşların girişine uygun hale getirilmesini istedi.

Foça Kent Konseyi Kadın, Engelli ve Gençlik Meclisleri Başkanlarının genel kurulu bilgilendirmelerinin ardından toplantı Konsey Genel Sekreteri Göksel Acar’ın belirtilen konuların ilgili makam ve birimlere iletileceğine dair konuşmasıyla sona erdi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894