• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 21 °C

Foça’da Her Çeşit Kirlilik Tavan Yaptı

Foça’da Her Çeşit Kirlilik Tavan Yaptı
FOÇA’DA HER ÇEŞİT KİRLİLİK TAVAN YAPTI

 İzmir’in Foça İlçesinde sorunlar bitmek bilmiyor.

Son yıllarda cazibesini kaybeden Foça’da kent merkezinin düzensizliği, kirliliği ve bakımsızlığı halkın tepkisine neden oluyor.

Kentin işgal altında olduğunu söyleyen Foçalı vatandaşlar, denetimsizlikten yakınıyor.

Foça’nın ‘vurdumduymaz’ bir anlayışla yönetildiğini öne süren vatandaşlar,  Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın heyecanını kaybettiğini ve kentin sorunlarına karşı duyarsız kaldığını söylüyor. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da Foça’yı gözden çıkardığına inanan Foçalı vatandaşlar,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça Hizmet Merkezi’nin sorunların çözümü noktasında kente hiçbir katkı koyamadığını dile getiriyor.

Foça’ya hizmet etmekle görevli kurumların yan gelip yatma yeri olduğunu iddia eden Foçalı vatandaşlar,  seçilmiş yöneticilerin ve bürokratların ilgisizliğinden şikâyet ediyor. 

Kentin kronikleşen sorunlarına çare arayan Foçalı vatandaşlar,  seslerini yetkililere sosyal medya paylaşımlarıyla duyurmaya çalışıyor.

 İşte o paylaşımlardan biri de Foça’nın saygın isimlerinden Ersin Yirmibeşoğlu’na ait. 

Foça’nın tarihi yarımadasındaki bir sokakta yaşanan içler acısı bir manzarayı sosyal medya hesabı üzerinden gündeme getiren Yirmibeşoğlu, söz konusu sokakta her çeşit kirliliğin tavan yaptığını bildirdi. 

Şikâyetini fotoğraflarla destekleyen Yirmibeşoğlu, büyük yankı bulan paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

“İyi Pazarlar
Aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz yer Foça Atatürk Mahallesindeki 121 numaralı sokaktır. 
1. ve 2. fotoğraflarda sokağın doğu ve batı yönlerden genel görünümleri var. Burada bir lokantanın sokağı işgal eden masaları, sandalyeleri, balık dolabı, büyük şemsiyesi ve diğer malzemeler yanı sıra akşam saatlerinde yemeğe, eğlenmeye gelen müşterilerin yayılması sonrasında sokağın, arabaların geçişini karmaşa haline getirecek potansiyel halini görmektesiniz. O hali dahasonra anlatacağım da, bu günün konusu başka....
Sokakta, bir önceki akşamın pisliği temizlenirken Lokanta personeli her sabah balık dolabındaki balıkları çıkarır ve leğenler içinde yıkarlar. Balık yıkama suları daha bolca su ile seyreltilerek sokağa dökülür. Bu sular taşıdıkları balık kokuları ile birlikte HER GÜN sokaktaki evlerin önünden süzülür ve Liman Başkanlığının yanındaki yokuştan denize doğru akar. (3. foto) Yokuşun alt kısımlarında bulunan ve varlığı şaşırtan gür otların nedeni diğer lağım suları ile desteklenen bu bol gübreli sulardır. (4. foto) 
Mahalle sakinlerine, sokağı gezen konuklara kalan da bu pisliğe ve kokulara katlanmaktır. Evlerde hasta varmış, yaşlı varmış, saat geç olmuş gibi insani değerlerin, saygı ve sevginin yerlerde süründüğü, görüntü, gürültü, her çeşit kirliliğin tavan yaptığı 121 no'lu sokakta "baht-ı kara maderini kurtaracak" bir yetkili beklenmektedir.
Bakalım nereye, ne zamana kadar?”
.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894