• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İzmir 16 °C

Geleceğe en iyi miras Dikili TDİOSB

Geleceğe en iyi miras Dikili TDİOSB
Dikili TDİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öğmen, Yeşil OSB anlayışıyla kurulan, Avrupa’nın en büyük sera kümelenmesi Dikili TDSİOB’nin geleceğe bırakılacak “en iyi miras” olduğunu vurguladı.

“Geleceğin Sinyalleri : Jeopolitik, Ekonomi, Bilim, Teknoloji, Çevre ve İnsan” temasıyla düzenlenen Ege Ekonomik Forumu’nda konuşan Dikili TDİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öğmen, Yeşil OSB anlayışıyla kurulan, Avrupa’nın en büyük sera kümelenmesi Dikili TDSİOB’nin geleceğe bırakılacak “en iyi miras” olduğunu vurguladı.

Dikili TDİOSB yönetimi olarak tüm planlamalarını gelecek nesillere doğal kaynakları tahrip edilmemiş, sağlıklı gıdaların üretilebildiği, yaşadığı çevresi, kirlenmemiş, suyu, havası temiz bir doğa bırakmak hedefiyle yaptıklarını belirten Öğmen “Çünkü sürdürülebilir bir üretim anlayışı benimsemezsek, gelecek nesiller şu an bizim ulaştığımız birçok gıdaya ulaşamayacaklar ya da ulaşmakta güçlük çekecekler. Biz bunun bilincindeyiz” dedi.

Öğmen, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat çerçevesinde sürdürülebilir tarım vizyonu ile kurulan Dikili TDİOSB’nin sürdürülebilirlik kavramının ta kendisi olduğunu söyleyerek “Bizim seralarımızda en iyi tarım uygulamaları gerçekleştirilecek, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanılacak” dedi. Aynı zamanda Dikili TDİOSB’nin yetişmiş iş gücü ve gelecek nesillere aktarılacak engin tecrübelerin edinileceği bir organize tarım bölgesi olacağına dikkat çeken Öğmen “Akademik desteklerle bilimin de ön planda tutulacak, ulusal ve yerel yönetimlere kadar bütün paydaşları bünyesinde barındıracak” diye konuştu.

12 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Dikili TDİOSB'nin yaratacağı ekonomik hareketliliğin ise üreticiden perakendeciye, tüketiciden yerel halka ve esnafa kadar tüm taraflara fayda sağlayacağını vurgulayan Öğmen “OSB sınırları içerisinde 3.500 kişiye doğrudan, yaklaşık 12.000 kişiye ise dolaylı yoldan geçim kaynağı sağlanacak. Çalışanların büyük çoğunluğu kadınlardan oluşacak. Kadının ekonomiye olan katkısını arttırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

TARIM “MİLLİ GÜVENLİK” MESELESİ

Öğmen, tarımın artık bir “milli güvenlik” meselesi olduğunu belirterek “Bu süreçte tarım politikalarını siyaset üstü tutmalıyız. Unutmamak gerekir ki çiftçi ve köylünün yüzü gülmeden tarımda kalkınmak mümkün değildir” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894