• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Güzellik Ilıcası Termal Tesisiyle Daha Modern Hizmet Verecek

Güzellik Ilıcası Termal Tesisiyle Daha Modern Hizmet Verecek
Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan adayı Hakan Koştu, eski yıllarda ilçede Ilıca olarak

Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan adayı Hakan Koştu,  eski yıllarda ilçede Ilıca olarak Termal anlamda Turizme hizmet  eden Bergama Güzellik Ilıcası tesislerinin yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

Hakan Koştu,  Bergamalı seçmelere ziyaretleri sırasında projelerini anlatırken İlçe girişinde bulunan ve halkın  Cleopatra Güzellik Ilıcası olarak adlandırdığı  Sosyal Tesisleri yeniden düzenleyerek hem Turizmin hem de halkın hizmetine kazandıracaklarını söyledi. 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

Yıllar önce restorasyon amaçlı kurtarma kazısı yapılan ve  tesis içinde hamam olarak kullanılan yapının yıkılmasıyla  termal ılıca su kaynağının  kapatıldığına işaret eden Hakan Koştu,  "Söz konusu suyun  eski yıllarda şifa verici ve fiziksel olarak banyo yapanları güzelleştirdiğine inanılırdı.  Termal  su kaynağı yıllar önce kurtarma kazıları sırasında  yok edildi.  Bir daha da yenilenmemesi Bergama Turizmi açısından bu büyük bir kayıp oldu. Biz buraya yeniden modern bir tesis kurup düzenleme yaparak  Cleopatra Kaplıcalarını günümüz adıyla Termal tesisini  kazandıracağız.  Termalden hem Bergama halkının hem de Turizmin faydalanmasını sağlayacağız. Zira ilçemize  gelen  yabancı  turistler, ılıcanın tarihi geçmişini ve özelliklerini çok iyi bildikleri  halde yararlanamamaktadır.Termal su  turizme kazandırılması ve  Cleopatra'nın Dönüşü hayata geçireceğimiz yeni projemiz ile muhteşem olacak. Bu, Bergama için çok önemli. Belediyeye ait,  60 bin metrekarelik bir alanımız var. 

SPA  MERKEZİ YAPACAĞIZ

Hakan Koştu, "Burada termal turizm konusu yapacağız.Söz konusu  alanda yeterice termal su kaynağı var. Çok eskiden beri marka diyebileceğimiz Kleopatra Güzellik Ilıcası var. Mısır kraliçesi Cleopatra'nın burada güzelleştiği anlatan bir söylence de bulunmaktadır. Bergama için çok önemli bir konu. Cleopatra hamamı yeniden yapılarak kullanıma açmalıyız. Bergama'da yer alan Kleopatra Güzellik Ilıcası, sıcak suyla tedavi amacıyla antik çağlardan beri kullanılıyor. Anadolu'da ilk kaplıca tedavisinin Bergama'da M.Ö 400 yıllarda başladığına dair belgeler vardır. Kleopatra Güzellik Ilıcası, Antik Bergama Kralı II. Eumenes tarafından yaptırılmış, 2000 yılı aşkın bir süredir tedavi amaçlı kullanıldıktan sonra 1988 yılında bakımsızlık nedeniyle kapatılmıştır. Aslen Yunanlı olan Mısır kraliçesi Cleopatra'nın bu kaplıcalarda yıkandığı ve güzelliğini buna borçlu olduğu düşünüldüğünden ılıca, bu ismi almıştır". /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894