• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 21 °C

Kazım Ulaş, Hizmette SORUN VAR

Kazım Ulaş, Hizmette SORUN VAR
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’da yayın yapan özel bir radyoda programa konuk olan Aliağa AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Kazım ULAŞ Aliağa ile ilgili birçok soruyu cevaplandırırken aynı zamanda belediyecilik üzerine de birçok konuya değindi.

Aliağa AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Kazım ULAŞ: “Aliağa’da kaynak sorunu yok, hizmet sorunu var”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’da yayın yapan özel bir radyoda programa konuk olan Aliağa AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Kazım ULAŞ Aliağa ile ilgili birçok soruyu cevaplandırırken aynı zamanda belediyecilik üzerine de birçok konuya değindi.

ULAŞ:" Aliağalı hakkı olan hizmeti istiyor."
'Aliağa'da belediye başkanlığı yapmak kolay bir iş değil, neden bu göreve talip oldunuz?' sorusuna, "Hakkıyla yaptıktan sonra bu görev başarılamayacak bir görev değil. İnsan istedikten sonra, azim gösterdikten sonra, işini ciddiye aldıktan sonra her görevin üstesinden gelebilir” dedi. Bu ilçede belediye başkanlığı yapanların yeteri kadarıyla Aliağa'ya hizmet etmediğini de belirten Kazım ULAŞ sözlerine şöyle devam etti: “Aliağalı hakkı olan hizmeti istiyor. Sayın başbakanımız da dediği gibi biz efendiliğe değil hizmetkârlığa talibiz, dolayısıyla da her hangi bir makamın veya mevkinin sevdalısı değiliz, bunu da zaman zaman yaptığımız görevler içerisinde defalarca ispat ettik.”dedi.

"Zor diye bir kavram düşünmüyorum"
Sayın bakanımız Binali YILDIRIM'ın da dediği gibi 'bizim için zor olan hemen yapılır, imkânsız olan 15 gün veya 1 ay sonra yapılır' diyen Kazım ULAŞ," dolayısıyla insanlar irade gösterdikten sonra, talip oldukları görevin ne anlama geldiğini bildikten sonra zor diye bir kavram düşünmüyorum. Elbette ki bazı şeyler zor olacaktır fakat zor görevlerin de meyvesi tatlı olur. Ama hiçbir görev de başarılmayacak diye bir şey yok. Aliağa önemli bir ilçemiz, çevre sorunlarımız var, değişik sorunlarımız var, ayrıca sürekli göç alan bir bölgemiz. Her sene nüfus artıyor ona göre planlamalar yapılması lazım. Eğitimde, sağlıkta, altyapıda bunların hepsinin planlanması gerekiyor. Bunların bir kısmı hükümetin görevi fakat belediye başkanı olan zatın da bunlarla yakından ilgilenmesi gerekiyor."dedi.

"Otoparka bağlı trafik sıkıntısı var"
Otoparka bağlı trafik sıkıntısı var diyen Kazım ULAŞ," şuan da 3 kişiden 1'ine sorsanız Aliağa'da trafik sıkıntısı var diyecektir. Bu trafik  sıkıntısı da otoparka bağlı. Biz bunu 5 yıldan bu yana ısrarla her bulunduğumuz ortamda söyledik. Şimdi baktığımız zaman geçtiğimiz 5 yıl içerisinde bununla ilgili tek bir adım dahi atılmadı." diye konuştu..

"TOKİ konusunda yardımcı olmak istedik."
"TOKİ ile ilgili 3 yıldan beri 300 konutluk bir girişimde bulunulacaklar fakat görevlerinin sonu geldi maalesef bu iş beceremediler. TOKİ konusunda yardımcı olmak istedik, hükümetin temsilcisi olarak size yardımcı olalım dememize rağmen bizi geri çevirdiler."

"Metro konusuyla biz ilgilendik"
"Metro hattı Bergama'ya doğru uzayacak ama bakıyorsunuz belediye yine ortada yok. İlçe başkanlığım dönemimde gittim defalarca ilgilendim. Allah nasip ederse yakında ihalesi bitip hattın yapımına başlanacak ve şehrin içinde Aliağalı vatandaşlarımızın çok rahatlıkla kullanacağı eski garajların orada ikinci metro durağımız olacak."

“Aliağa’da kaynak sorunu yok, hizmet sorunu var”
Aliağa’da kaynak sorunu yok hizmet sorunu var diyen Kazım ULAŞ,”Aliağa’nın 2013 bütçesi 77 milyon TL, bu bütçelerle hizmet anlamında çok şeyler yapılabilir. Söz buraya gelmişken şu eleştiriyi yapabiliriz. 2012 bütçesine çok amaçlı salon konuluyor ama becerip yapılamıyor. 2013 bütçesinden de yapılamıyor ve bankadan tüketici kredisi gibi kredi kullanılarak çok amaçlı salon yapılıyor. Çok amaçlı salon Aliağa’ya lazım mı, evet lazım, geç bile kalınmış bir hizmet. Daha güzelleri lazım ama biz yapılış şekline mecliste de karşı çıktık. Salona karşı değiliz, salonun daha güzel olması lazım, daha büyük olması lazım, daha donanımlı olması lazım ama yapılış şekli yanlış. Bu kadar büyük bir bütçenin içerisinden 3 milyonluk bir bütçe ayıramıyorsunuz bankadan kredi çekerek yapıyorsunuz, biz buna karşıyız. Parayı yerli yerinde yönetebilecek bir yönetim lazım.”

“Kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli”   
  Aliağa’da kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli, kentsel dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda yetki verdi diyen Kazım ULAŞ sözlerine şöyle devam etti:” Helvacıda çarpık bir yapı var. Sokağın başına bakıyorsunuz yol genişliği 6 metre sonuna gidiyorsunuz 2 metreye düşüyor. Bu durum köylerde de var. Helvacıda daha çok var. Şakran imar konusunda daha düzgün bir konumda. Aliağa’nın içinde de böyle sıkıntılı yerler var fakat bu durum kentsel dönüşümle aşılabilir.“

“Hizmet ederken öncelikle vatandaşın gönlünü almak lazım”    
 “Ülkemiz ne çektiyse pisliklerin halının atına süpürülmesinden dolayı çekti. Dolayısıyla burada taşın altına elimizi koymamız lazım. Sayın Bakanımız Binali YILDIRIM’ın da dediği gibi ’eğer yaptığın hizmet o vatandaşı ağlatıyorsa, memnun etmiyorsa bırak o hizmet yerinde kalsın’. Hizmet ederken öncelikle vatandaşın gönlünü almak lazım. Vatandaşın beklentisi nedir, o öğrenilir, belediyenin imkânları nelerdir, kentsel dönüşümde hükümetin koyacağı katkı nedir, bunların hepsi oturulur konuşulur ve yapılması gereken yapılır diye düşünüyorum. Ama bu sıkıntılı bir iş bunu geçelim, öbürü sıkıntılı bir iş halının altına süpürelim mantığı ile hareket edilirse küçücük bir sorun devasa bir sorun haline dönüşmüş oluyor. Dolayısıyla yöneticilerin taşın altına ellerini koymaları lazım. Eğer yapılacak hizmet halkın yararına ise, vatandaşın da gönlünü kazanarak hizmet etmenin yolları aranmalı.”

https://www.gunaydinaliaga.com/file/kazim-ulas-aliaga.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894