• BIST 9909.39
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 25 °C

Klinik Psikoloji’de Tezsiz Yüksek Lisans Olanağı

Klinik Psikoloji’de Tezsiz Yüksek Lisans Olanağı
Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına yeni dönem kayıtları başladı

Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına yeni dönem kayıtları başladı. Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, “Akademik kadromuzda çok sayıda tecrübeli hekim hocalarımızın olması, belki de en büyük avantajlarımızdan birisi. Bu yapılanma öğrencilerimizi standart eğitimin dışında bir usta-çırak modeli içinde yetiştirmemizi, derslerimizi zengin klinik örneklere dayandırabilmemizi ve öğrencilerimizin edindikleri bilgilerin çalışma hayatındaki uygulanışını görmelerini sağlıyor” dedi.

Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında eğitim veren Üsküdar Üniversitesi, yüksek lisans programları ile alanında uzmanlaşmak isteyenlere ya da akademik kariyer yapmak isteyen lisans mezunlarına yüksek lisans yapma olanağı sunuyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde bulunan Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında yeni dönem kayıtları başladı.

UZMAN AKADEMİSYENLERLE ÇALIŞMA İMKÂNI

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programının zengin akademik kadrosu ve öğrencilerine sunduğu olanaklar ile fark oluşturduğunu ve yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, programla ilgili şu bilgileri verdi:

“Akademik kadromuzda çok sayıda tecrübeli hekim hocalarımızın olması, belki de en büyük avantajlarımızdan birisi. Bu yapılanma öğrencilerimizi standart eğitimin dışında bir usta-çırak modeli içinde yetiştirmemizi, derslerimizi zengin klinik örneklere dayandırabilmemizi ve öğrencilerimizin edindikleri bilgilerin çalışma hayatındaki uygulanışını görmelerini sağlıyor. Klinik staj ile her öğrencimiz teorik ve uygulamalı bilgilerini pekiştirme imkânı buluyor, çalışma hayatının gerçeklerine ve şartlarına hazırlanıyor. Ayrıca nöromodülasyon teknikleri, farmakogenetik uygulamalar, nörogörüntüleme teknikleri gibi çalışma yaşamında karşılaşacakları yeni teknolojilere aşina hale geliyorlar.”

MEZUNİYET SONRASI ÇALIŞMA HAYATINA DONANIMLI GİRİŞ YAPABİLİRLER

Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda bu yıl tezsiz yüksek lisans programını da açtıklarını ifade eden Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, “Mezuniyet sonrası klinik psikolog olarak çalışma hayatına donanımlı bir giriş yapmak isteyen öğrencilerimiz için tezsiz yüksek lisans, akademik kariyere devam etmek isteyen öğrencilerimiz için tezli yüksek lisans programımızı öneriyoruz. Klinik psikoloji yüksek lisansı, öğrencilerimize sadece kliniğin kapısını açmıyor, aynı zamanda havacılık psikolojisi, adli psikoloji, perinatal psikoloji, geriatrik psikiyatri, bağımlılık danışmanlığı gibi farklı alanlara geçiş için de imkânlar yaratıyor. Mezunlarımız aldıkları kaliteli eğitim ile klinikler, üniversiteler, özel sektörde tercih ediliyorlar” dedi.

PSİKOLOJİ MEZUNLARI BAŞVURABİLECEK

Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunları ile tıp doktoru olarak mezun olanlar tezsiz ve tezli yüksek lisans yapma imkânına sahip olacak.

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programı ile duygu ve davranışlarda gözlenen sorunların teşhis edilmesini ve giderilmesi, kültürel patolojilerin ülkemiz perspektifinden değerlendirilerek anlaşılmasına katkıda bulunulması, eklektik anlamda teorilerin pratik alana yansıtılması, nörobilim imkanlarıyla psikoloji uygulama ve araştırmalarının entegre edilmesi hedefleniyor.

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programı, klinik psikolog olabilmek için teorik ve pratik bilgi ve becerilere sahip, sosyal ve etik sorumluluk sahibi uzmanlar yetiştirilmesini amaçlıyor.

NPİSTANBUL BEYİN HASTANESİ’NDE STAJ VE UYGULAMA OLANAĞI

Programa katılan öğrenciler, Üsküdar Üniversitesi’nin bilim ortağı olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nde pratik yapma olanağına sahip oluyor. Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nın akademik kadrosu, NPİSTANBUL Beyin Hastanesi doktor ve psikologlarından oluşuyor.

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında psikoterapi ilişkisi ve klinik görüşme teknikleri, meslek etiği, psikopatolojik değerlendirme, psikolojik değerlendirme, psikoterapi ve araştırma yöntemleri konularında eğitim veriliyor.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARA OLANAK SAĞLANIYOR

Programda ayrıca öğrencilerin bilimsel araştırma yapması ve yüksek lisans tezlerini ya da projelerini yayınlanabilir formatta bir bilimsel ürün olarak sunmaları amaçlanıyor. Programda edinilecek donanımın, klinik psikoloji alanında doktora derecesi almak isteyen öğrenciler için de uygun alt yapıyı sağlaması hedefleniyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894