• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 12 °C

Kadınlara ‘Sağlıklı Yaşam’ Eğitimi

Kadınlara ‘Sağlıklı Yaşam’ Eğitimi
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Kemalpaşa Belediyesi öncülüğünde Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğinde gerçekleştirilecek olan ‘Kadın Sa
KEMALPAŞALI KADINLARA ‘SAĞLIKLI YAŞAM’ EĞİTİMİ
 
Kemalpaşa Belediyesi öncülüğünde Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğinde gerçekleştirilecek olan ‘Kadın Sağlığı Eğitim Programı’ için başvurular başladı. Toplam 13 hafta sürecek olan ücretsiz kurslara, 18-50 yaş arasındaki kadınlar katılabilecek. 
 
Kadın sağlığı ve hakları konusunda vatandaşlara katkı sağlamak amacıyla kolları sıvayan Kemalpaşa Belediyesi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliği ile gerçekleştirilecek olan ‘Kadın Sağlığı Eğitim Programı’ için başvuruları kabul etmeye başladı. Kadın sağlığı ve aile hayatının toplum için öneminden yola çıkarak hazırlanan program kapsamında, kadınlara temizlikten beslenmeye sosyal haklardan genel sağlığı koruyucu davranışlara kadar 13 ana başlıkta eğitimler verilecek. Gönüllülük esasına dayalı gerçekleştirilecek eğitimler kapsamında, 18-50 yaş grubundaki kadınlara ulaşılması hedefleniyor. Toplam 13 hafta sürecek kurslar boyunca ilk etapta 100 kadına ulaşılması planlanırken; eğitimler alanında uzman sosyolog tarafından verilecek. 
Kadınlara yönelik eğitimleri her zaman desteklediklerini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, bu tür projeler sayesinde kadının aile ve toplum hayatındaki öneminin daha iyi anlaşılacağını söyledi. Kadın sağlığına yönelik eğitim programlarının yaygınlaştırılmasının son derece önemli bulduklarını kaydeden Başkan Uğurlu, “Kadınlarımızın temizlikten beslenmeye kadar çok geniş bir alanda eğitim alması, hem aile hem de toplum sağlığı açısından önemli bir noktada bulunuyor. Biz, bu tür eğitimlerin kişisel gelişim noktasında da ciddi katkılar sağlayacağına ve yaşam kalitesinin artacağına inanıyoruz” diye konuştu. 
 
EĞİTİM ÖNCE AİLEDE BAŞLAR
Kadınların toplum hayatının her alanında, eğitimli ve donanımlı olmasının gelecek nesillerin yetiştirilmesi noktasında ciddi bir katkı olduğuna işaret eden Başkan Uğurlu, “Bu tür eğitimler, kadınların kendi hayatları kadar çocuklarımızın bilimsel ve çağın gereklerine göre yetiştirilmesi noktasında da önemli katkılar sağlıyor. Eğitim önce aileden başlıyor. Dolayısıyla eğitimlerin geniş katılımlı gerçekleştirilmesi çok önemli. Vatandaşlarımızın bu ve benzeri ücretsiz kursları takip etmesini tavsiye ediyoruz” dedi. Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894