• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 18 °C

Zorunlu Bağış YASAK

Zorunlu Bağış YASAK
İlk ve orta dereceli okullarda devam eden kayıtlar velilerin kayıt parası şikayetlerini de beraberinde getiriyor. 01 Haziran’da başlayıp 30 Temmuz 2008’e kadar sürecek olan kayıt işlemleri sırasında velilerden ‘zorla bağış’ istendiği yolunda bir takım şik

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI UĞUR TÜRKAN; “OKULLARDA KAYIT PARASI YADA ZORLA BAĞIŞ ALINDIĞI YÖNÜNDE BİZE BİR ŞİKAYET GELİRSE KONUYU CİDDİ ŞEKİLDE GEREKLİ MERCİLERE TAŞIYACAĞIZ”

 

TÜRKAN, “AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE HER NE SEBEPLE OLURSA OLSUN VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETTİRMEYİZ”

 

TÜRKAN, “OKULLARDA KAYIT PARASI YADA ZORLA BAĞIŞ ALINIP ALINMADIĞININ TAKİPÇİSİYİZ”

İlk ve orta dereceli okullarda devam eden kayıtlar velilerin kayıt parası şikayetlerini de beraberinde getiriyor. 01 Haziran"da başlayıp 30 Temmuz 2008"e kadar sürecek olan kayıt işlemleri sırasında velilerden "zorla bağış" istendiği yolunda bir takım şikayetler aldığını söyleyen Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Uğur Türkan, İddiaya konu bu uygulamanın kendilerine son günlerde sıkça şikayet edilen bir hal alması nedeniyle konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Türkan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik"in (zoraki bağış yada kayıt parası diye bir şey kesinlikle alınmayacak) açıklamasını hatırlatarak,  çok tartışılan ve birçok velinin şikâyet konusu haline getirdiği, kayıt dönemlerinde okulların para istemesi hakkında yeni bir iddianın kendilerine ulaşması durumunda, konuyu ciddi şekilde gerekli mercilere taşıyacaklarını ifade etti.

“VATANDAŞIN YANINDAYIZ”

Türkan, “kayıt dönemi içerisinde hiçbir okul, zorla bağış yada kayıt parası isteyemez. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız 23 Mayıs 2008 tarihli bir yazı ile daha kayıt dönemi başlamadan bütün valiliklere bu konuda hassas olunması yönünde yazı gönderdi. Valiliklerimizde yazının gereği olarak velilerden zorla bağış ve kayıt parası alınmaması konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüklerine talimat verdi. Bu talimatın aksi yönünde hareket edilmesi durumunda bunu yapanların en ağır şekilde cezalandırılması için sonuna kadar vatandaşımızın yanında yer alacağız. Bu konuda birçok genelge de mevcuttur. Kayıt süresince kimseden zorla para alınmayacaktır, eğer alınırsa ve velilerimiz rahatsız olursa bunu direk olarak bize bildirsinler” diye konuştu.

“VELİLER YAKIN OKULLARA GİTSİN”

Velilerden kendi mahalle sınırları içinde bulunmayan okullara, çocuklarını kaydettirmek için başvurmamalarını isteyen Türkan, “hangi mahallede oturanların, hangi okula müracaat edebilecekleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenip, belli bir plan dahilinde kayıtların yürütüldüğü kamuoyunun malumudur. Velilerden ricam kayıt için kendileri için belirlenen okullara başvurmaları. Bazı velilerimizin eğitimin daha kaliteli olduğu gerekçesiyle uzak mahallelerdeki okullara çocuklarını kaydettirmek için başvurdukları gözleniyor. Zaten sıkıntının büyük kısmı da burada ortaya çıkıyor. Öğrenciyi kayıt etmek istemeyen okul yöneticisinin (çocuğunuzu kaydederim ama şu kadar para verirsen) dediği yolunda şikayetler geliyor. Velilerden ricam kendi bölgelerindeki okulları tercih etmeleri. Eğer kendi bölgelerindeki okullarda da zorla kayıt parası isteniyorsa biz vatandaşımızı bu konuda mağdur ettirmeyeceğiz” dedi.  

“BAĞIŞ SUİSTİMAL EDİLMEMELİ”

“Okullarda tüm bu uyarılara rağmen haksız, kanunsuz ve zorlamayla kayıt parası isteyenlerin bu hukuksuzluğunu yanına bırakamayız” diyen Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Uğur Türkan, “Ak Parti İktidarı döneminde hiç kimse hiçbir şekilde (seni bu okula alacağız, şu ücreti öde), (para vermezseniz çocuğunuzun kaydını yapmayacağım) diyemez.” dedi.

Türkiye"de her geçen yıl eğitime ayrılan bütçenin arttığına dikkat çeken Türkan, “Çocuğunun daha iyi şartlarda eğitim alması için veli kendi dileği ile bağış yapmak isterse bunu da makbuz karşılığı yapabilir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı"nın da net bir şekilde açıkladığı gibi zoraki bağış yada kayıt parası diye bir şey yoktur. Herkes çocuğunu bağlı bulunduğu okula hiçbir ücret ödemeden yazdırabilir. Ülke insanımız gerçekten çok hayırsever bir gelenekten yetişmektedir. Bu anlamda eğitime katkı sağlayan birçok vatandaşımız mevcuttur. Ancak bu hayırseverliğin arkasına sığınıp, okul yönetimleri kayıt parası talep ediyorsa burada bir sorun var demektir. Gönüllü Bağışın suiistimal edilerek, vatandaştan para talep edilmesine izin veremeyiz” diye konuştu.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894