• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 18 °C

Platformdan Kınama

Platformdan Kınama
Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Ankara’da yaşananları kınadı. toplumsal olaylarda ki duyarlılığı ve emek taraftarlığıyla tanınan Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Torba Yasa tasarısına tepki eyleminde Ankara’da göstericilere yapılan mua

ANKARA"DA GÖSTERİCİLERE YAPILAN MUAMELEYİ ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU KINADI

 

ALFA TİVİ www.alfativi.net

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri  Ankara"da yaşananları kınadı. toplumsal olaylarda ki duyarlılığı ve emek taraftarlığıyla tanınan  Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu  Torba Yasa tasarısına tepki eyleminde Ankara"da göstericilere yapılan muameleyi yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.            

 

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü  Yücel Laçinel imzalı yapılan  açıklama ” 2002 yılından bu yana iktidarda olan AKP hükümeti sürdürdüğü neo liberal politikalar ile ülke tarihinde görülmemiş bir sermaye desteğini arkasına almıştır. Halka dayanmayan bir anlayışla hareket eden varlığını sermayeye borçlu olan AKP bu süreç içinde hem ekonomik hem de sosyal alanda başta emekçiler olmak üzere toplumun ezilen bütün kesimleri üzerinde baskıcı ve otoriter uygulamaları hayata geçirmiştir.

Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen tasarı ile AKP Hükümeti, emekçilere yönelik bir saldırı planı daha ortaya koymaktadır. Bu yasanın amacı, işverene her türlü kolaylığı sağlarken, emekçilerin ücretlerini düşürmek, engellilerin istihdamını azaltmak, çalışma saatlerini yükseltmek, kamu emekçilerinin sürgüne yollanmasının önünü açmak, belediyelerin taşeronlaşmasını hızlandırmak, alın terimizle biriktirdiğimiz işsizlik fonunu kalıcı olarak işverene açmak, esnek çalışmayla iş güvencesini kaldırmak, kamuda kadrolaşmayı ve biat kültürünü yaygınlaştıracak rekabetçi bir anlayışın hakim olduğu bir yapı inşa etmektir. Bu konudaki en son icraatı Torba Yasası adı altında Meclise getirdiği ve halen görüşülmekte olan yasa olup, AKP hükümeti böylece iş hayatından tutun da sosyal hayata kadar birçok alanda otoritenin ve iktidarın mutlak üstünlüğünü sağlamaya çalışmaktadır.

Bu bağlamda,  DİSK, KESK, TMMOB  ve TTB  katılımıyla 03.02.11 tarihinde Ankara"da “Torba Yasa”ya uyarı eyleminde hükümet şiddet kullanarak müdahalede bulunmuş, aşırı güç kullanarak emekçileri yoğun biber gazı ve tazyikli suya maruz bırakmıştır. İş o kadar ileri götürülmüştür ki polis helikopterleri emekçilerin üzerine biber gazı bombaları atmıştır. Daha dün Ortadoğu ülkelerine halkına iyi davranması konusunda telkinde bulunan hükümet kendi çalışanına acımasızca saldırmış ve aşırı güç kullanarak demokratik hakların kullanımını şiddet kullanarak engellemiştir.

 Biz emekçiler iktidarların halkın, emekçilerin, yoksulun, gençliğin, ezilenlerin menfaatleri için çalışılması gerektiğine inanıyoruz.

Bütün bu nedenlerle bu “Torba Yasa”yı engellemek için en demokratik hak olan protesto ve gösteri yürüyüşü hakkının engellenmesini ve Ankara"da yaşananları şiddetle kınıyoruz”  denildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894