• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 13 °C

Aliağalı Kadınlar Üretiyor Kazanıyor

Aliağalı Kadınlar Üretiyor Kazanıyor
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ Aliağa Belediyesi’nin kadınların meslek edinebilmesi ve el emeğini değerlendirebilmesi amacıyla yaklaşık 2,5 yıl önce hayata geçirdiği Kadın
ALİAĞA’LI KADINLAR ÜRETİYOR, KAZANIYOR.
 
ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN KADINLARIN MESLEK EDİNEBİLMESİ VE EL EMEĞİNİN DEĞERLENDİREBİLMESİ AMACIYLA HAYATA GEÇİRDİĞİ KURS PROJESİ YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR.

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ Aliağa Belediyesi’nin kadınların meslek edinebilmesi ve el emeğini değerlendirebilmesi amacıyla yaklaşık 2,5 yıl önce hayata geçirdiği Kadın Emeğini Değerlendirme Evi Projesi’ne (ALKED) ilgi her geçen gün artarken, proje kapsamındaki kurslara katılan kadınlar edindikleri mesleklerle ev ekonomilerine katkı sağlıyor.  Kazım Dirik Mahallesi Muhtarlığı yanında hizmet veren örme kursunda eğitim gören kadınların ürettikleri el emeği ürünler göz kamaştırıyor. 

 
Kursiyerler üretim yapıyor    
Eğitime devam eden 40 kursiyerden yarısının kursu başarıyla tamamladığını ve gelir elde etmeye başladığını belirten kursun usta öğreticisi Canan Bakar; “Bir aylık verdiğimiz eğitimin ardından 20 arkadaşlarımız örme kursunu başarıyla tamamladı. Bakır, gümüş ve altından hediyelik eşya ve takı üretimi yaparak satmaya başladılar. Gelir elde edebilecek konuma geldiler.”dedi. Aliağa Belediyesi özel Kalem Müdürü Özkan Kaçar, eğitimlerin eksiksiz sürmesi için kurs yerlerini düzenli olarak ziyaret ettiklerini kaydetti.
 
Başkan Oğuz: Eğitim çalışmalarımız sürecek 
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, ev hanımları ve genç kızların el becerisi kazanarak meslek edinmeleri için yoğun çaba harcadıklarını ifade ederek, “Projelerimiz kapsamında verilen kursların sonuçlarından memnunuz. Örme kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz evlerinde üretim yapacak duruma geliyor. Kadınlarımızın aile ekonomisine katkı sağlar hale getiren bu tür eğitim projelerimiz sürecek” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894