• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 22 °C

İzmir’de Oteller Artış Gösterdi

İzmir’de Oteller Artış Gösterdi
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla oluşturulan ‘ETİK Exclusive Yönetim Raporları’ 7’inci sayısı yay
İZMİR’DE GRUP VE ZİNCİR OTELLER ARTIŞ GÖSTERDİ
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla oluşturulan ‘ETİK Exclusive Yönetim Raporları’ 7’inci sayısı yayımlandı. Raporda, İzmir’ de aktif olarak görev yapan yerli ve yabancı otel grup ve zincirlerinin 30’u geçtiği belirtildi. Türkiye genelinde ise bu sayının 200’ü aştığı kaydedildi. 
 
İzmir’de faaliyet gösteren bu tesislerin yatırım, işletme, franchising ve kiralama gibi uygulamalarla çalıştırdığı tesis sayısının ise 58 olduğunu ifade eden Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Çalıştırılan bu tesislerde yaklaşık 23 bin yatak sayısı bulunmaktadır. Turizm işletme belgeli tesis ve yatak sayısı baz alındığında, İzmir genelinde otellerin yüzde 36’sı, yatakların ise yüzde 72’si bir gruba bağlı olarak hizmet veriyor. Öte yandan, İzmir’de bulunan toplam tesis sayısı 160 iken, bu sayıya karşılık gelen yatak sayısı ise 72 bin 200’dur” dedi.
İzmir’de faaliyet gösteren otel grup ve zincirlerinden başlıcaları; Cactus Hotel, Aqua Fantasy Clubs, Anemon Hotels, Ontur Hotels, Kaya Şirketler grubu, Accor Hotel Turkey, Wyndham Hotels, Agrigento Hotels, Özkardeşler grubu, Altınel Hotels, Hilton Internatıonal, Best Western International, Paloma Hotels, Kaya Hotels, Corendon Hotels, Radisson Blu, Oden Group, Richmond Club, Alkoçlar Hotels, Starwood Hotels, Dilek Holding, Beşiktaş Turizm Yatırımları, Sürmeli Grubu, Özdilek, Swissotel, Korumar Grubu, Haliç oteller zinciri, Tempo Hotels & Residences, Dila Otelcilik, Uzun Hotels, Palm city Hotels, Prens Grup, Movenpick Hotels, Sirene Hotels Resorts, Smartline, Green park Hotels , Sunis Hotels olarak dikkat çekiyor. 
 
HİJYEN EĞİTİMİ HAKKINDA HATIRLATMA
5 Temmuz 2013 Tarih ve 28698 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği hakkında da hatırlatmada bulunan İşler, “İlgili yönetmelikte belirtildiği üzere yönetmeliğin kapsadığı iş yerlerinde ve mesleklerde söz konusu kurs bitirme belgesi olmayan personelin çalıştırılamayacağı, daha önce alınan belgelerin geçerliliğinin olmaması ve bu yönetmeli kapsamında hazırlanan hijyen eğitimi programlarından alınacak belge ile denk olmayacağı belirtilmektedir. İlgili yönetmelik 4 Temmuz 2014 Tarihinden itibaren işleyeceği için kurum ve kuruluşlarımızın gerekli tedbiri almaları gerekmektedir” diye konuştu. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894