• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 19 °C

Özlem Şan Oğuzhan Röportajı Bölüm 1

Özlem Şan Oğuzhan Röportajı Bölüm 1
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 25 ekim 1973 Ağrı doğumluyum. 10 yaşımdan beri Aliağa'da yaşıyorum. Emekli öğretmen bir anne babanın çocuğuyum. 4 yıl Aliağa'nın Kapukaya köyünde kaldık. ben Kapukaya ilkokulu mezunuyum.

ALİAĞA CHP İLÇE BAŞKANI ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN RÖPORTAJI 2013 BÖLÜM 1

Sizi tanıyabilir miyiz? Kimdir özlem şan Oğuzhan?

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 25 ekim 1973 Ağrı doğumluyum. 10 yaşımdan beri Aliağa'da yaşıyorum. Emekli öğretmen bir anne babanın çocuğuyum. 4 yıl Aliağa'nın Kapukaya köyünde kaldık. ben Kapukaya ilkokulu mezunuyum. Ortaokul, Lise, üniversite hayatımı İzmir'de devam ettirdim. Hiç başka yere gitmeyi düşünmeden Aliağa'ya döndüm. Serbest Avukatlık yapmaya başladım. Daha sonra siyasete atıldım. Bir çocuk annesiyim. Eşim doktor.

Aliağa'da siyasete hangi partide başladınız?

Şefik Tereci döneminde Cumhuriyet Halk Partisi'nde başladım. 

YTP süreci nasıl oldu?

YTP'ye Turgut Oğuz'a  destek anlamında, Onun Meclis üyesi listesine ismimi yazdırarak geçtim.

CHP'de başlayıp YTP'ye gittiniz. Sonra tekrar CHP mi?

Tabii. YTP'nin bütün üyeleri CHP'ye aktarılınca ben de CHP'ye aktarıldım. YTP'den sonra Turgut Bey seçimi kaybedince ilçe başkanı oldu. ben de Turgut Beyin ilçe başkanı olduğu yönetimde ilçe sekreteriydim. Yani ilçe yönetimindeki görevim o zaman başladı. Şefik tereci döneminde CHP'de sadece delegeydim.

ÖŞO ilçe başkanlığı döneminde nelerin altına imza attı

Turgut Beyin ayrılmasıyla ilçe başkanı oldum. Yerel seçim atlattık. yerel seçimden partimi birinci parti olarak çıkarttık ve CHP Aliağa'daki yerel iktidarı aldı. Turgut bey belediye başkanımız oldu. Sonrasında 2010-2011 referandumu ve genel seçimler oldu. Referandum da da "hayır" oyları Aliağa'da fazla çıktı. Genel Seçimde de yine CHP Aliağa'da birinci parti oldu. Başkanlığım döneminde en gurur duyduğum şeylerden birisi, o dönemki yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla beraber ilçe binasını partimize kazandırmak oldu. Ben bunu büyük bir kazanım olarak görüyorum. Burası hepimizin evi. öyle güzel bir örgütlülükle elde edildi ki bu, herkes emeğini koydu. Herkes karınca kararınca katkı koyarak bu binayı elde ettik. Parti içi dayanışmanın en güzel örneğini verdik. o zamanki benimle birlikte olan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. ben bu işin önderi oldum. Benim için çok büyük mutluluk.

Son kongrede ilk kez seçimle ilçe başkanı oldunuz. Daha önce atanmıştınız 

Hayır, son kongrede değil. İki dönemdir seçiliyorum. Turgut Beyin istifasıyla Tüzüğümüz gereği yönetim kurulu arasından seçilmiştim. O yine atanmışlık değildir. Sonra bir kongrede seçildim. Son olarak 2012'deki 2. kongrede de seçildim.

İlçe başkanı olduğunuz dönemle bugün üye sayınızda bir değişme var mı?

Elbette artışımız var. Şu anda 2 bin 500'ü geçtik. Onay bekleyenlerimiz var. İlk Turgut beyle devraldığımızda 700- 800'lerdeydi. Üye sayımızda çok büyük artışımız var. Partimize üye olmak için gelen herkese kapımız açık. Hiçbir zaman kimseyi geri çevirmedik. Başvuruları sümen altı etmedik. Bazen biz üyelik formlarını gönderiyoruz, genel merkezden kayıt yapılmıyor. Onlar da bizden kaynaklı şeyler değil.

Son kongrede parti ikiye bölünür gibi bir görüntü oluştu. Özcan Durmaz'ın adaylığı ile. Kongre değerlendirmenizi alabilir miyim? Bu süreç neden bu kadar uzun ve acı geçti?

Bu süreç uzun geçti. Bu süreç, evet, doğru biraz da acı geçti. Aslında partinin ikiye bölünmesi diye bir şey söz konusu değil. Ben hiçbir arkadaşımı da suçlamak istemiyorum. Bu bir mücadeleydi. Böyle bir mücadeleye girdik. Kazanan kaybeden yok. kazananı ben yine CHP olarak görüyorum. Ama ilk defa Aliağa'da delege seçimleri ve kongre öncesi parti içi hareketlilik herhalde tarihinde ilk defa bu kadar oldu. Ama güzel günlerdi. Neden? Üyelerimizle daha birebir görüşme imkanımız oldu. Zorlu bir süreçti ama faydalarının da olduğuna inanıyorum. Üyelerimizle birebir görüşerek, temas ederek çok daha fazla kazanımlar elde ettik. Onların isteklerini daha iyi algılayabildik. Neticede, partiye gelmeyen vardı,  partiye gelmeyenin ayağına gittiğimiz için, tabanımızı tuttuk. Tabanımızın ne istediğini öğrendik. Böyle bir süreç yaşandı.

Ama kıran kırana, biraz da sert açıklamalarla geçti.

Benim Basında hiç sert bir açıklamam olmadı, hatırlamıyorum. Diğer arkadaşımın da olmadı.

Yeni Mahalle'de bir delegeyle tartışmıştınız

Yeni Mahalle'de bir delegeyle tartışmadım. delege değildi arkadaşımız. Partimizin üyesi dahi değil arkadaşımız. Delege seçimleri devam ederken de ilçe başkanlığı görevim devam ediyor. Aynı şekilde diğer arkadaşımın da görevi devam ediyor. Bizim asıl görevimiz, rakiplikten ziyade kongrenin sağlıklı şekilde geçmesini sağlamaktı. O dönemde bazı arkadaşlarımız takım tutar gibi lider tuttular. Orda birine bir saygısızlığı mı olmuştu? "Lütfen Müdahale etmeyin" diye gittiğimi hatırlıyorum. Olayı çok net de hatırlamıyorum. Ben onun gençliğine veriyorum. Birdenbire fevrilikle benim üzerime yürüyen kendisi oldu arkadaşımızın. Bakın ben öyle kin tutan falan bir insan olsam, son duyduğuma göre belediyede işe alınmış. İyi de olmuş, genç bir kızımıza iş imkanı sağlanmış. öyle duydum. Asla da kin tutmuyorum. Bu partinin ilçe başkanına kafa tutan, üzerine yürüyen biri neden alındı demedim. Bunu yazmanızı da istemiyorum. Size bilgi olarak sunuyorum ben. genç, fevri bir şekilde davranmıştır. Sonra biz o arkadaşımızla görüştük. oturduk, konuştuk. Bir yanlış anlaşılma olduğunu. Ebruydu sanırım ismi.

Polise "alın bunu" demiştiniz. Hatırlıyorum  

Alın bunu falan demedim canım. öyle mi dedim? Hakaret ettiyse, o gerginlikte demişimdir. Çünkü o dönemde acayip gergin şeyler oldu. Aslında herkesin bildiği ama benim basına söylemediğim bir olay var. Yaşanmış bir gerginlik de vardı yani.

Turgut Oğuz bu kongrede taraf oldu mu?

(Gülerek) Ona sorsanız?

Size Soruyorum

Bize göre taraf oldu.

Özcan Durmaz'dan yana mı tavır aldı?

Evet, öyle oldu.

Turgut Oğuz'un, Ağrılılar'a, "Özlem Şan'a oy verin" dediğini duyduk

O, daha bu olaylar yaşanmadan önceydi.

Taraf oldu yani Turgut Oğuz?

Bana göre oldu. Ben bunu Turgut Beye de söyledim. Bana göre oldu. kendisi daha iyi bilir.

Şimdi Turgut beyle aranız nasıl?

Bizim Turgut Beyle herhangi bir problemimiz yok. Öncesinde de yoktu zaten. Ama araya bir takım yanlış anlaşılmalar girdi. Bunu ne Turgut bey saklar, ne de ben saklarım. Ama birbirimizle ilgili, kişiliklerimizle, şahsiyetlerimizle ilgili bizim bir problemimiz yok

Özcan Durmaz'la aranız nasıl? Kadrosu, Arkadaşları, Meclis üyeleriyle? Birlik beraberlik içinde misiniz, kırgınlık küskünlük var mı.

Benim kimseye kırgınlık, küskünlüğüm yok ama o arkadaşların varsa ben gidermek için elimden geleni yapıyorum

Var mı öyle bir şey hissediyor musunuz?

İçlerinde yaşıyor olabilirler. Benim kimseyle öyle bir problemim yok.

Sonra Hakkı Ülkü'nün büyük desteğini aldınız?

Evet, Hakkı beyin desteğini aldık. Hakkı bey bizi aradı. benim her yerde size destek olduğumu söyleyebilirsin dedi. ben de kendisine teşekkür ettim. Bu Kültür Mahallesi delege seçimlerinden bir gün önce oldu. Seçimlerde Cuma günü Hakkı Bey desteğini açıkça ifade etti. Biz de memnuniyetle karşıladık.

Hakkı Ülkü'nün desteğiyle kazandığınız konuşuluyor?

Herkes ayrı bir güç. Hakkı Ülkü'nün desteği, bizim ekibimiz. Ekibimiz çok iyi çalıştı. ben onu destek olarak görmüyorum. orada emek veren bütün arkadaşlarımın gücüyle kazandık. Hakkı Beyin de emeği var. Gençlik Kollarımızın tamamı bizimleydi. Gençlerimizin çok büyük emeği var. Belediye çalışanı gençlerimizin çok büyük emeği var. Onlar, herşeyi göze alıp emek verdiler. ben başarımızı bir kişinin desteği olarak değil, tüm ekibin başarısı olarak değerlendiriyorum.

Neden ilçe başkanlığına aday oldunuz? Özcan Durmaz'ın yapamayacağı kanaati mi vardı sizde.

Özcan beyin yapamayacağı değil. Ben, ilçe başkanlığında yapabileceklerim için aday oldum. Başka birinin yeterliliği ya da yetersizliği üzerine değil. Kendi yapabileceklerim nedeniyle aday oldum ben. Özcan bey neden aday oldu gibi bir derdim, sıkıntım da yok. O da partinin bir üyesidir. herkes aday olabileceği gibi, biliyorsunuz Faik bey de adaydı, Özcan bey de aday olabilir. Benim adaylığımın sebebi Özcan bey değil.

Sonra aday sayısı nasıl 2'ye düştü? Faik bey sizden yana mıydı?

Hayır. Faik beyin tercihini ne yana kullandığını bütün Aliağa biliyor.

Özcan Durmaz'dan yana mı oy kullandı Faik Babayiğit?

Ben bu konuyla ilgili Faik Beyle görüşmediğim için onun adına konuşmak yanlış olur.

Delege sayısından bellidir kimle birlikte hareket ettiği.

Daha önce Faik beyle olan arkadaşlarımızın bir çoğu bizimle hareket ettiler. Diğer tarafla da hareket ettiler. Faik beyin net tavrını bilemem ama onun yanında olan bir çok arkadaşımız sağolsun bu dönemde bizimle hareket ettiler. Gerçekten partili olan arkadaşlarımız, birinin arkasından gitmiyor hiçkimse. Herkesin değer yargıları var. Kimi doğru buluyorsa onun yanına gitmişlerdir.

Fiili olarak bölünmedi ama yine de benim gördüğüm kadarıyla, bunu yazmayız tabii ki, Partide kongreden sonra birbirine selam bile vermeyenler var.  

Doğru, var. Maalesef Olmuştur. Bunlar yaşanması gereken süreçlerdi diye düşünüyorum. Yerel Seçime gidiyoruz. Ben yakın zamanda herkesin tekrar bu çatı altında toplanacağına inanıyorum.

Kongre Sonrası birlik beraberlik için bir adım attınız mı?

Tabii ki attım. Bütün etkinliklerimize davet ettim. Hatta Özcan beyi aradım da. geldi beni tebrik etti kongreden bir gün sonra. Teşekkür ettim. ben şunu yaptım; eski Yönetim Kurulu Üyelerimizi, hem teşekkür edeyim hem de sizlerle 2 yıl çalıştım diyerek davet ettim. Orayı destekleyen arkadaşlarımız davetime icabet etmedi.

Şuan durum nedir? Var mı bir ısınma?

Isınma derken?

yani birlik beraberlik, gelip gitme

Partinin kapısı herkese açık. Her mesaj herkese gidiyor. Biz davet ediyoruz hepsini. Gelmek isteyenler, bayramlaşmalarda, özel günlerde buraya geliyorlar. Yeni yönetici hiçbir arkadaşım, ben dahil bir değil iki ilgi gösteriyoruz.

"Yapacak işlerim olduğu için İlçe Başkanlığına aday oldum" dediniz. Peki neden belediye başkan adaylığınızı açıkladınız?

Belediye Başkanı Adayı olacaktım zaten. Yerel Seçimlere girerken de bu vardı. Kongreye giderken de bu niyetim vardı. Bu niyetim olmadığını hiç kimseye söylemedim.

İlçe Başkanlığından ayrılıp, Belediye başkan adaylığınızı açıklamak varken neden yeniden ilçe başkanlığına talip oldunuz?

Çalışmalarımı daha da hızlandırmak için yeniden ilçe başkanlığına talip oldum. Örgütün çalışmalarını hızlandırmak için.

Örgütün kongre sonrası yaptığı bütün çalışmalar sizin adaylığınıza mı endeksli?

Hayır. Elbette  ki değil. Ama her şeyden önce örgütün seçim kazanması önemli. CHP'nin yeniden Aliağa'da iktidar olması önemli. Bu Özlem Şan Oğuzhan ile olur, Hakkı Ülkü ile olur, Turgut Oğuz'la olur, başkasıyla olur. Ama önemli olan CHP'nin yeniden seçim kazanmasıdır.

Aceleniz neydi?

ne konuda acelem neydi?

Neden 1,5 yıl kala belediye başkanlığına adaylığınızı açıkladınız?

Ben böyle bir açıklama yapmadım. Olayın nasıl geliştiğini bilmiyorsunuz. Açıklayayım; öyle bir açıklama yapmadım. Olay, tamamen bir gazetecinin sorusu üzerine gerçekleşti. Egepostası.com'da çıktı. Tamamen onun bir sorusu üzerine gerçekleşmiş bir olay. Çünkü istenmeyen şeyler yaşadım. Bir takım kişiler, benim üzerimden senaryolar yazıyorlar. Benim İlçe başkanı olarak bir adaya destek vereceğim, o nedenle seçildiğim, seçtirildiğim gibi bir soru soruldu.

Kime destek vereceğiniz söyleniyordu?

İsim vermeyeceğim. Bir aday için çalıştığım, onu belediye başkanı yapmak için seçilmişsiniz, doğru mudur diye bir soru soruldu. o sırada eşim de hastanedeydi zaten. Belki hastane yerine farklı bir ortamda olsam, psikolojim o kadar bozuk olmasa daha politik bir cevap verebilirdim. Ancak şunu söyledim. ben kendim adayım, niçin bir başka adayı destekleyeyim dedim. Olay bundan ibarettir. Yoksa bir basın açıklaması değil. Ben de bir basın açıklamasının ne zaman, ne şekilde yapılacağını en azından hem mesleğim gereği hem de bunca yıldır siyasetteyim biliyorum. Siyasetin de acemisi değilim.

Haklısınız. Bir ilçe başkanına yakışan, yönetim kurulunu toplar değil mi?

Siyasetin acemisi değilim. Bunu biliyorum ama şu olay da yadsınamaz; Ben böyle bir dedikodunun yayılmasından da rahatsız oldum. ben birini desteklemiyorum ki. ben bir adayın arkasındaymışım, onu destekliyor muşum, o adayla anlaşmışım, ben milletvekili oluyormuşum, o aday belediye başkanı oluyormuş. Böyle ortada olmayan birşeyin konuşulması.

Hakkı Ülkü İle yaptığım görüşmede şöyle bir argümanı var; Biz kongre öncesi özlem Şan'la, ben ona destek verecektim, o da kadın kontenjanından milletvekili olacaktı. ben Kınık'tan Kiraz'a kadar herkesi tanıyorum. Senin milletvekili olman yakışır. ben de belediye başkanı adayıyım. diyor. Her gittiğimiz yerde de özlem şan da şahittir, bunları söyledik.

Hakkı Beyle bu konuda da yüzyüze geliriz. Hakkı Beyle birebir görüşmedim ama ortada bir gerçek var ki; ortada bir konuşma var ve bu konuşmanın da şahitleri var. Hakkı Başkanın bize söylediği bir şey var; Bu parti bana belediye başkanlığı verdi, bu parti bana ilçe başkanlığı verdi. Bu parti bana mecliste temsil yetkisi verdi. ben bu saatten sonra hiçbir yere aday değilim. Nokta. Aynen böyle söyledi.

Bu söylemini de; Ali Paşa Gündüz, Mustafa kabadayı, Nurullah Yalçın'ın bulunduğu ortamda söyledi. İkincisi, benimle beraber çalışan gençlerin olduğu ortamda da ben hiçbir yere aday değilim kelimesini üstüne basa basa söylemiştir. 

Peki, şimdi nasıl oldu da Hakkı Ülkü belediye Başkan Adaylığını açıkladı?

Hakkı Bey aday olabilir. Şunu söylüyorum; Hakkı bey çıksın, ya da Turgut bey çıksın. Ya da ben çıkayım. Biz bir bütünüz, bir partiyiz. Kim çıkarsa destekleriz.

Turgut Oğuz'un adaylığı söz konusu mu?

Yağmur yağar, kar yağar, bilmiyorum! (Gülüyor)

Turgut Oğuz'un adaylığını Aziz Kocaoğlu ve CHP il Başkanı çok istiyor deniliyor. Sizin de kulağınıza gelmiştir. Böyle birşey var mı?

Valla içinde olmadığım, duymadığım bir ortamda böyle bir şey var mı bilemem. ben İl Başkanı olarak duymadım. Aziz bey olarak duydum. Aziz bey de Turgut beyi çok sever, çok saygı duyar. Aynı şekilde ben de İzmir'in Aziz beyle olacağını düşünüyorum.

Sizin aranız Nasıl Aziz Kocaoğlu ile?

Benim aramda da hiçbir problem yok Aziz beyle. Hiçbir problemim yok.

Turgut Oğuz aday olursa? Yani adaylığını açıklarsa ne olacak? özlem Şan'ın belediye başkan adaylığı başka bir bahara mı kalacak?

Hayır. Ben Turgut beye de söylemiştim; Siz aday olsanız da ben adayım demiştim. Bakın, şunu söylüyorum; Siyasette laf bir kere çıkar ağzınızdan. ben adayım demişsem, dün ne söylemişsem, bugün de aynı şeyi söylüyorum. Ben, dün de "adayım" dedim, bugün de adayım diyorum. Yarın da adayım diyeceğim.

Bu tekrar partide bir bölünmeye neden olmaz mı?

Niçin partimiz bölünsün? Bizim partimizin en güzel şeyidir bu, bir çok aday çıkar. Turgut beyin seçildiği dönemde de 5 tane aday adayı vardı bizde. Önemli olan adayların sağduyulu ve mantıklı olmaları. ben, hiçbir arkadaşımın atama olur, önseçim olur, bunun yöntemi ne olursa olsun, hiçbir şekilde partisinden ayrılıp bir yere gideceğini zannetmiyorum.

Hakkı Ülkü adaylığını açıkladı. İzmir Büyükşehir ve İzmir İl, Turgut Oğuz'la devam kararı almak istiyor. Buna rağmen Özlem Şan neyine güvenip adaylığında ısrarcı oluyor?

O, sonrasında görülecektir. Aday belirleme sürecinde görülecektir. ben siyasetime güveniyorum. kendime güveniyorum. Bu işi yapabileceğime inanıyorum. 39 yaşındayım. Bir insanın en verimli çağlarında olduğumu düşünüyorum. Artık Aliağa'ya bir kadın eli değmesini istiyorum. Bu kadar. Aliağa'ya bir kadın eli değsin, Aliağa'nın çehresini, vizyonunu o zaman görelim.

En çok oyu özlem Şan mı alır?

Nerde?

Yerel Seçimlerde?

E bu şimdi halkın iradesine ipotek koymak değil mi?

Hayır

Siz eğer soruyorsanız kendi anlamınızda, ben seçimi göğüsleyebileceğime inanıyorum. Buna inanmasaydım, bu yola çıkmazdım. o konuda inancım tam. Hiç şüphe duymadım.

Turgut Oğuz'un ve Hakkı Ülkü'nün aday adaylığı konusunda özlem Şan'ın bir iddiası olabilir mi? Genel Merkez'de İl'de..

Tabii ki iddiam var. özlem Şan Oğuzhan, Turgut Oğuz'dan, Hakkı Ülkü'den farklı değil. En az onlar kadar güçlü. Bu konuda tevazu göstermeyeceğim. En az onlar kadar güçlü, onlar kadar kitlesi olan biri. Haa siyasi birikim derseniz, yaş icabı onlar kadar olamayacağım ortada da.

Bütünşehir Yasasıyla, Şakran Belediyesi kapatılıyor ve köylerle birlikte Aliağa Belediye başkanlığına oy kullanacak. Nüfusumuz 80 bine dayandı. Seçmen sayısı hakkın bilginiz var mı?

Seçmen sayısını son güncellemeye göre net almadım. Ama seçmen sayımız da 65 binden aşağı değil.

65 bin seçmenle seçime gidecek olan ve belediye başkanlığını kazanması için 20 binin üzerinde oy alması beklenen bir ortamda Özlem Şan böyle bir mucizeyi yaratabilir mi?

Bu bir mucize değil, gerçekleşecek bir şey. CHP, sadece kendi başına ondan daha fazla oy alacak. Özlem Şan Oğuzhan’ın da katkıları olacak.

Son seçimlerde İl Genel Meclisi oyunuz neydi?

Şimdi istatistikleri bana çıkarttırmayın.

16 bin 500’dü sanırım. Ak Parti’den 500 eksiğiniz mi vardı?

Orda yalnız seçimi sadece o rakamlarla değerlendirmeyin. Orada bin 500 oy da hem CHP hem de Doğu Perinçek basılıydı. Onları da dikkate alın. Farklıydı. Genel Seçimlerle yerel seçimleri kıyaslayamazsınız. Yerelde aday önemlidir. Başka partilerden getireceği oylar da önemlidir.

Özlem Şan daha mı önemlidir?

Yerelde parti önemlidir. Aday ismi de önemlidir.

Özlem Şan, Hakkı Ülkü’den, Turgut Oğuz’dan daha fazla mı oy alır, daha fazla artı mı getirir?

Öyle bir şey demiyorum.

Belediye Başkan Adayı olursanız sol oyların tamamını alır mısınız?

Bu güne kadar solcu kimliğim olduğu için herhalde sol oyları almam gerekir.

Sağdan oy alabilir misiniz?

Alırım

Turgut Oğuz’un şahsi 5 bin oyu var. Öyle görünüyor. Siz Kaç oy alırsınız sağdan?

Beni Turgut Oğuz ile kıyaslamayın. Turgut Oğuz, Aliağa’da önemli bir adaydır. Benim Turgut Oğuz’a saygım sonsuzdur. Bir Özlem Şan Oğuzhan’ın Aliağa’ya yaptıklarıyla Turgut Oğuz’un Aliağa’ya yaptıklarını kıyaslayamazsınız bile. Yani Turgut Beyin yaptırmış olduğu bir Okul bile Aliağa için çok büyük kazanımdır. Onun hayırsever, yardımsever kişiliği, Turgut Oğuz’un değeri farklıdır. Beni onunla kıyaslarsanız, doğru bir kıyaslama olmaz.

Chp Aliağa’da Assolistimiz, jön oyuncumuz Turgut Oğuz. Siz, Turgut Oğuz’un bir daha aday olmayacağına güvenip mi adaylığınızı ilan ettiniz? O’na rağmen nasıl aday oldunuz?

Turgut Beyin bir söylemi vardı; Ben bir daha aday olmayacağım diyordu. Bu noktada biz de kendimizi hazırladık. Ben Turgut Oğuz’un yaptıklarını, yapacaklarını asla eleştirmedim, eleştirmiyorum da. Ben kendi penceremden, kendi yapacaklarıma  bakıyorum. Hakkı Beyin, Turgut Beyin, daha önceki belediye başkanlarının yaptıkları beni ilgilendirmiyor. Ben kendi gelişimle kendi yapacaklarıma bakıyorum. Anlatabildim mi? Yani Turgut Oğuz’a, Hakkı Ülkü’ye rağmen değil. Siz aslında onlara rağmen derken biraz da beni küçümsüyorsunuz gibi izlenim edindim.

Hayır, açın bunu.

Açıyorum; Ben onlardan birey olarak farklı değilim. En az onlar kadar bu işe yetkinim. Yetkin olduğumu düşündüğüm için adayım. Ama benim için Turgut Oğuz da, Hakkı ülkü de çok büyük bir değerdir. CHP’nin daha önce burada görev yapmış ilçe başkanları da çok büyük değer. Onlar benim büyüklerim. Onların emeği, bilgileri birikimleri benim her zaman yararlanacağım şeyler. Anlatabildim mi? O zaman, sizin söylediğinize geldiğimizde, biz o zaman hiçbir şekilde bir yerlere aday olmayalım. Nasıl olsa sizden daha büyük biri vardır. Bana göre siyaset bu değil. Siyasetin önünün açılması gerekiyor. Herkesin yapacakları, yapabilecekleri farklı. Bu konuda kendine güvenen her arkadaşım da “adayım” diye ortaya çıkmalı, adaylığını da deklare etmeli. Ama şu bilinçle hareket etmeli; Ben küstüm, gidiyorum yok. Ben kendime güvendim, çıktım, aslanlar gibi adayım dedin, ipi kim göğüsleyecekse yanına geçeceksin. Arkasında da durmayacaksın, yanına geçeceksin. Bundan sonra CHP olarak ipi birlikte göğüsleyeceksin. Mesele benim gözümde bundan ibarettir. Mesel benim gözümde şahıslarla ilgili değildir. Ben CHP olarak bakarım, kendi yapacaklarıma bakarım. Kendi yapmak istediklerime bakarım. Ama bunun yanı sıra hakkı Beyin, Turgut Beyin çok güzel projeleri vardır. O, onların yoludur. Neticede genel Merkezimiz bir kişiyi belirleyecek. Bu ipi kim göğüslerse onun yanında duracağım. Onunla birlikte partimin Aliağa’da yeniden iktidar olması için çalışacağım.  (DEVAM EDECEK )

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894