• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İzmir 23 °C

Pandemide Yılbaşı Hediyeleri de Değişti

Pandemide Yılbaşı Hediyeleri de Değişti
Türkiye’nin 2020’de tanıştığı pandemi, hediye alışkanlıklarını da değiştirdi. Artık, maske ve dezenfektan da yılbaşı hediyeleri arasına girdi.

Pandemide Yılbaşı Hediyeleri de Değişti

Türkiye’nin 2020’de tanıştığı pandemi, hediye alışkanlıklarını da değiştirdi. Artık, maske ve dezenfektan da yılbaşı hediyeleri arasına girdi.

Pandemi tedbirleri kapsamında eğlence mekanları kapalı. Otellerin yılbaşı balosu düzenlemeleri de yasaklandı. Yeni yıla zorunlu olarak evde girecek, hatta sonrasındaki üç günü de sokağa çıkma yasağından dolayı evde geçirecek on milyonlarca kişi, yılbaşı gecesi için hazırlıklarını yapıyor.

Evde yılbaşının vazgeçilmezi televizyon ve başta tombala olmak üzere oyunlar... Bir de aile bireylerini mutlu edecek hediyeler.

Peki pandemi koşullarında kutlanacak yılbaşında kim, kime ne hediyeler alıyor?

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com, geleneksel yılbaşı anketinde bu soruyu en az bir kişiye hediye alan 25-55 yaş grubundaki üyelerinden yaklaşık binine sordu.

Ankete göre annelerin yüzde 95’inin, babaların da yüzde 70’inin çocuklarına hediye aldığı belirlendi.

Evli erkeklerin yarısı, çocuklarının yanı sıra eşine hediye aldığını belirtirken, kadınlarda bu oran yüzde 30’lara kadar düşüyor.

Bekar erkeklerin yüzde 75’i sevgilisine, yüzde 35’i anneye, yüzde 20’si ise kardeşine hediye alıyor. On erkekten sadece biri babaya hediye almayı aklına getiriyor.

Evli olmayan kadınlar ise hediye alımında anneye öncelik veriyor. Bekar kadınların yüzde 65’i anneye, yüzde 40’ı sevgilisine, yüzde 25’i kardeşine hediye aldığını belirtirken, babayı düşünen kız çocukların oranı da yüzde 20’de kalıyor.

Maske ve Dezenfektan da Hediyeler Arasına Girdi
Avantajix.com Dijital Pazarlama Direktörü Sevda Köseibiş, ankette klasikleşenlerin yanı sıra pandemiye özgü ürünlerin de hediyeler arasına girdiğinin belirlendiğini söyledi.

Köseibiş’in verdiği bilgiye göre, anne babalar çocuklarına oyuncak ve kitabın yanı sıra üzerlerinde çizgi film kahramanları, renkli desenler ile tuttukları takımlarının renk ve logolarının bulunduğu özel tasarım maskeler hediye ediyor.

Çocuklarına hijyen alışkanlığı kazandırmak isteyen ebeveynlerin hediye paketlerinde kolonya ve diğer dezenfektan ürünleri de yer alıyor.

Maske hediyesi, bu yıl sevgililer arasında da oldukça yaygın. Birçok firma, yılbaşı hediyesi olarak kişiye özel tasarımlarla yıkanabilir maskeler üretiyor. Erkekler ve kadınlar, üzerinde sevgilerini ifade eden mesajlar bulunan ya da ilgi çekici tasarımlarla üretilen maskeleri tercih ediyor.

Bunların dışında hediye olarak çocuklara oyuncak-kitap, annelere küçük ev aletleri, babalara gömlek-kravat, kardeşlere tişört-kazak, sevgililere ise parfüm-mücevher alınıyor.

Kasım’dan Sonra En Fazla İşlem Aralık’ta

Avantajix.com Dijital Pazarlama Direktörü Sevda Köseibiş, global alışveriş festivallerinin düzenlendiği Kasım ayından sonra en fazla online alışverişin Aralık’ta yapıldığının altını çizerek, şunları söyledi:

“2019 Aralık ayında internetten kredi kartı ile 57,3 milyon adet işlem yapıldı. Bu yıl pandemi dolayısıyla e-ticaret ekosistemine 10 milyona yakın yeni kredi kartı katıldı. Bu kartlarla birlikte 2020 Aralık ayında işlem adedinin 90 milyonu bulmasını bekliyoruz. Bunların büyük kısmını da yılbaşı alışverişleri oluşturacak. Tüketici, artık online alışverişe alıştı ve oldukça bilinçlendi. Alışveriş karşılığı para iadesi yapan Avantajix.com benzeri sitelerin üye sayısı her geçen gün artıyor. Tüketici, sanal mağazalara doğrudan değil de Avantajix.com üzerinden girerse, bu mağazalardan komisyon alıyoruz ve bu komisyonu alışveriş yapan kişiye ödüyoruz. Bir indirim değil, direkt nakit para ödeniyor. Üründe bir indirim söz konusuysa tüketici ayrıca ondan da yararlanıyor. Avantajix.com üzerinden 10 milyona yakın ürüne ulaşmak ve satın aldıkça nakit para kazanmak mümkün.”

sevda_koseibis_avantajix_090356915.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894