• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 15 °C

Pedallar Dünya Mirasları İçin Dönüyor

Pedallar Dünya Mirasları İçin Dönüyor
İzmir’de bu yıl ilk kez gerçekleştirilen, Bergama ve Selçuk Belediyelerinin ortaklaşa düzenledikleri “UNESCO Dünya Mirası Yolunda” organizasyonunda start verildi.

PEDALLAR DÜNYA MİRASLARI İÇİN DÖNÜYOR

İzmir’de bu yıl ilk kez gerçekleştirilen, Bergama ve Selçuk Belediyelerinin ortaklaşa düzenledikleri “UNESCO Dünya Mirası Yolunda” organizasyonunda start verildi.

420 amatör bisiklet sporcusunun, Selçuk’ta bulunan Efes Antik Şehrinden hareket edip, Bergama Akropol’e kadar 184 kilometrelik mesafeyi pedal çevirerek aşacağı etkinliğin startı Selçuk’ta bulunan Meryem Ana anıtı önünden verildi.

Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“ÖZGÜRLÜKLERE PEDAL BASACAĞIZ”

Dünya Miras Listesi’ne adını yazdıran iki ilçenin tanınmasını sağlamak, karbon salınımına dikkat çekmek, bisiklet sporunu geniş kitlelere tanıtmak amacıyla düzenlenen “UNESCO Dünya Mirası Yolunda” organizasyonunun açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı “Böyle bir organizasyonu gençlerle birlikte gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Gerçekten özgürlüklere pedal basma olarak ifade edebileceğimiz bir organizasyonu bugün burada gerçekleştiriyoruz. Özgürlüklere pedal basmanın da Meryem Ana’nın, Bülbül Dağı’nın eteklerinden başlamasının ayrı bir önemi var. Bu organizasyonun fikir sahibi olan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç başta olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“ETKİNLİK TÜM DÜNYA MİRASLARINA ULAŞSIN”

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç “Hepimiz çok heyecanlıyız. Gerçekten de İzmir’in ruhuna ve özüne yakışan çok güzel bir etkinlik oldu. Tabi dileğimiz önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu sadece Selçuk ile Bergama arasında değil tüm dünya miraslarını dolaşacak bir etkinlik olması. Emeği geçen ve katkı koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

DAHA YAŞANILABİLİR BİR DÜNYA

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar; “999. UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın öncülüğünde Selçuk’ta başlayan bu organizasyona katıldığımız için çok mutluyuz. Dünyanın daha yaşanılabilir bir hal alması ve karbon salınımının azalması insanoğlunun elinde. Ve bu duruma karşı bugün göstermiş olduğunuz çabayı takdirle karşılıyorum” diye konuştu.

ÜLKE VE DÜNYA BARIŞINA KATKIDA BULUNSUN

Etkinliğin son konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür ederek, “Bu etkinliğin ülkemizin birliği, beraberliği, ülke barışı ve dünya barışına katkıda bulunmasını diliyorum. Belediye Başkanlarımız çok güzel bir etkinlik ve organizasyon düzenlediler. Bizler sadece katkı koyduk. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BAŞKANLARDA PEDAL BASTI

Açılış konuşmalarının ardından startı verilen etkinlikte başkanlar bisikletçilerle beraber 300 metre pedal çevirerek dünya mirasları yolculuğunu başlattılar.

Meryem Ana Evi’nin önünden başlayan etkinlikte bisikletçiler Efes Antik Kenti’nin yanından D550 Karayoluna çıkarak Selçuk- Menderes- Gaziemir- Karabağlar – Bayraklı güzergâhını takip ederek Karşıyaka Sahili’ne ulaşacaklar. Akşam burada kurulan çadırlarda konaklayacak olan bisikletçiler, organizasyonun ikinci gününde Karşıyaka’dan hareket edip Çiğli, Ulukent, Menemen, Aliağa, Şakran, Yenikent’ten devam ederek Bergama’daki Kızıl Avlu’ya ulaşacaklar.

“UNESCO Dünya Mirası Yolunda “Organizasyonu dünya mirası olan iki ilçenin tanıtımının yapılmasının yanı sıra; dünya mirası kavramına da dikkat çekilmesi amaçlanıyor. Ayrıca ekolojik dengenin ve doğanın korunması, egzoz gazlarının ve gürültü kirliliğinin çevreye verdiği zararlar gibi konularda da kamuoyunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. /Ege Basın Grubu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894