• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İzmir 23 °C

Salihli’de Asfaltın Startı Verildi

Salihli’de Asfaltın Startı Verildi
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesinin ardından il genelinde asfalt çalışmalarına hız veren Manisa

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesinin ardından il genelinde asfalt çalışmalarına hız veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ilçesinde de 2018 yılındaki ilk yol çalışmasını gerçekleştirdi. Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Salihli Şantiye Şefliği marifetiyle Çayköy Mahallesi’nden başlayan çalışma kapsamında ilçedeki 5 mahallenin bağlantı yolu daha güvenli hale gelirken; Salihli-Turgutlu ve Gölmarmara-Ahmetli ilçeleri arasındaki mesafe de kısalmış olacak. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı için planladığı yol yapım işlerini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte, Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı şantiye ekipleri; zemin iyileştirme, yol genişletme ve asfalt atımının startını verdi. Bu kapsamda Salihli ilçesinde de Çayköy Mahallesi’nden itibaren 5 mahalleyi bağlayan grup yolu niteliğindeki güzergâhta ilk asfalt atımı gerçekleşti. Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir de, Yol Şube Müdürü Kurtuluş Kuruçay ve Salihli Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Serkan Sözer ile birlikte, asfalt çalışmasında ekiplerin yanında yer aldı. 

TARIM ARAZİLERİNE ULAŞIM KOLAYLAŞIYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir de yol üzerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Demir, “Çayköy ile Yılmaz arasındaki bağlantı yolunda 1’nci kat asfalt çalışması yapıyoruz. Bölgedeki muhtarlarımız ve Salihli Belediye Başkanımız bu yolun aciliyetle yapılması konusunda bizleri bilgilendirmişlerdi. 5 mahalleye hitap eden, grup yolu niteliğinde olan ve sıklıkla kullanılan bir yol üzerindeyiz. Gölmarmara yolunu Salihli ve Turgutlu’ya bağlayan bir yol. Mesafeyi 10 kilometre kısaltan bir çalışma. Ekiplerimiz, ilk olarak iyileştirme çalışması gerçekleştirdi. Trafiğe elverişli olsun diye genişletme yapıldı. Şantiye ekiplerimiz tarafından asfalt çalışmamız başladı. İnşallah 1 gün içerisinde yol çalışmasını tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın, kazasız belasız kullanmalarını temenni ediyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün yolların yapımı konusunda ciddi hassasiyetleri var. Biz de bu bilinçle vatandaşlarımız, tarım arazilerine daha rahat ulaşsınlar, elde ettikleri ürünleri daha kolay bir şekilde sunma imkanları bulsunlar diye burada çalışmamızı başlattık. Tozdan dolayı tarım ürünlerinde meydana gelen hastalık ve zararın da önüne geçmiş olacağız aynı zamanda. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“EMEĞİ GEÇENLERE MİNNETTARIZ”

Çayköy Mahalle Muhtarı Sadri Çetin Ergil, “Bu yolun 5 köye çok büyük faydası var. Aynı zamanda Gölmarmara ilçesini de Ahmetli’ye bağlıyor. Çalışma öncesi yol bozuktu düzeltildi, köprüler dardı genişletildi. Tozun milli servete zararı vardı. Ürünlerimize, hastalık yapıyordu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya, Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir’e, müdürlerimize, asfalt ekibine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çayköy, Yılmaz, Karayahşi, Kendirlik ve Tekelioğlu sizlere minnettar” dedi. 

SORUNLAR ORTADAN KALKIYOR, ÜRETİMİN KALİTESİ ARTIYOR

Salihli Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Serkan Sözer de, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e; Salihlili vatandaşlarımız ve Belediye Başkanımız Zeki Kayda adına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’ye 320 kilometre asfalt yapıldı. Yolun önemine gelince, çiftçimizin birinci geçim kaynağı olan tarım arazilerine giden yolların yapılması oldukça önemli. Hem mesafelerin kısalması, hem yolun toprak olmasından dolayı ürünlerde meydana gelen hastalıkların önüne geçilecek olması dolayısıyla sevinçliyiz. İlçemize hayırlı olsun diyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894