• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İzmir 18 °C

Toplu taşıma araçlarında artık kitap okunacak

Toplu taşıma araçlarında artık kitap okunacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphane Haftası nedeniyle kitap okuma konusunda farkındalık çalışması başlattı.
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA ARTIK KİTAP OKUNACAK
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphane Haftası nedeniyle kitap okuma konusunda farkındalık çalışması başlattı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Gönüllü Takımı” da toplumda farkındalık oluşturmak için etkinliklere gönüllü olarak destek verdi. 
 
Kütüphane Haftası nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olan “Abla-Ağabey-Kardeş” projesi gençleri ve minikleri de bu etkinliklere, toplumda “farkındalık” yaratmak için gönüllü olarak destek verdi. Ablalar, ağabeyler ve kardeşler, tüm hafta boyunca yakalarındaki "Ben Okuyorum Ya Sen" yazan  kokartlarıyla toplu taşıma araçlarında, açık alanlarda ve bulundukları halka açık mekanlarda kitap okuyarak örnek olmaya çalışacaklar. Bu farkındalık çalışmasıyla toplumun bilinçlenmesi, kitap okuma alışkanlığı kazandırılması ve toplu taşımalarda insanların telefonlarıyla değil de kitap okuyarak vakit geçirmeleri amaçlanıyor.
 
12 BİN KİTAP HEDİYE EDİLDİ
Organizasyon için önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kütüphanesi’nde bir araya gelen abla-ağabey ve kardeşler, Kütüphaneler Müdürü Nezihe İncegöz’den kampanya ile ilgili kısa bir bilgi aldı. Abla ve ağabeyler, daha sonra kardeşlerini yanlarına alarak Tarihi Havagazı Fabrikası’nın çimleri üstünde, onlara okumanın faydalarını anlattı. Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında ilk ve orta dereceli okullara yaklaşık 12 bin kitap hediye etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinin sorumlularından olan Burcu Kağıtçı Önenç, “Amacımız kitap okumayı özendirerek kitap okumayı arttırmak ve toplu taşıma araçlarında insanların telefonlarıyla değil kitap okuyarak vakit geçirmelerini sağlamak” diye konuştu.
 
“ARTIK YÜZLERCE KÜÇÜK KARDEŞİM VAR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Gönüllü Takımı” üyesi ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Kenan Yeşil, “Bu projenin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Her zaman küçük kardeşimin olmasını istemiştim. Bu proje sayesinde yüzlerce kardeşe sahip oldum. Farkındalık çalışmasıyla toplumun bilinçleneceğini ve kitap okumaya teşvik edici olacağını düşünüyorum.  Bu farkındalık çalışmasının etkili olacağını inanıyorum” dedi
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894