• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İzmir 16 °C

Türkiye’de finans sektöründe ilk kez Garanti BBVA Mobil’de

Türkiye’de finans sektöründe ilk kez Garanti BBVA Mobil’de
Sürdürülebilir bir dünya ve iklim kriziyle mücadele için çalışan Garanti BBVA, Garanti BBVA Mobil’de yer alan “Durumum” alanında müşterilerinin karbon ayak izlerini görmelerini sağlayan Ekolojik sayfasını devreye aldı.

Sürdürülebilir bir dünya ve iklim kriziyle mücadele için çalışan Garanti BBVA, Garanti BBVA Mobil’de yer alan “Durumum” alanında müşterilerinin karbon ayak izlerini görmelerini sağlayan Ekolojik sayfasını devreye aldı. Doğalgaz, elektrik, su faturaları ve akaryakıt harcamaları üzerinden müşterilerinin çevresel etkisini hesaplayan Garanti BBVA, bu harcamalardan kaynaklı ortaya çıkan karbon emisyonlarını ağaç ve su cinsinden de gösteriyor. Banka, müşterilerinin karbon emisyonlarını farklı parametreler cinsinden göstererek bu konuda farkındalık kazanmalarını amaçlıyor ve sunduğu önerilerle çevresel etkilerini azaltmalarına destek oluyor. Garanti BBVA, dijital ekstre tercihi, şubeye gitmeden mobilden müşteri olma gibi sürdürülebilir adımlar atan müşterileri için de ecoDrone ile ulaşması zor alanlara tohum topu bırakarak Türkiye’nin iklim kriziyle mücadelesine katkıda bulunuyor.
 

Garanti BBVA Mobil’de yer alan Ekolojik alanı; harcamalar sonucu ortaya çıkan karbon ayak izinin sıfırlanabilmesi için ne kadar ağaca ihtiyaç duyulduğu ve bu harcamamaların aynı zamanda kaç metreküp suya denk geldiğinin de gösterimini yapıyor. Değerlendirme alanında aynı zamanda müşterilerinin son iki yıla ait karbon ayak izlerini karşılaştırabilmelerini sağlayan Garanti BBVA, Sürdürülebilir Bilgiler alanındaysa çevreye yönelik etkinin nasıl en aza indirilebileceğine dair bilgiler sunuyor. Ekolojik Adımlar alanındaki önerilerle, sürdürülebilir ürün ve hizmetler hakkında farkındalık sağlıyor.
 

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu, “Garanti BBVA olarak, çalışanlarımıza, müşterilerimize, topluma ve ülke ekonomisine karşı sorumlu olduğumuzun bilinciyle, iklim değişikliği ile mücadelede sürdürülebilirliği uzun yıllardır işimizin odağına koyuyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için etrafımızı çevreleyen risklerin farkındayız. Dünyamıza ve geleceğimize iyi bakmak için kendi faaliyetlerimizden kaynaklanan çevresel etkilerimizi tabana yaymış olduğumuz uygulamalarımızla en aza indirerek, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması ve düşük karbonlu ekonomiye geçişine katkıda bulunuyoruz. Müşterilerimizi de sorumluluk odaklı bu dönüşümün bir parçası olması için teşvik ederek, sürdürülebilirlik alanında kendilerine sosyal ve çevresel hedefler koymalarına yardımcı oluyoruz. Mobil uygulamamızdaki “Ekolojik Durumum” alanında faturalar ve akaryakıt harcamaları üzerinden karbon ayak izi hesaplaması yaparak, müşterilerimizi doğaya yapmış oldukları etki hakkında bilgilendiriyoruz. Sunduğumuz önerilerle karbon ayak izlerini azaltmalarına destek olmayı hedefliyoruz. Biliyoruz ki, sürdürülebilir bir yaşam için birlikte atacağımız adımlarla bu dönüşümü sağlayabilir ve ancak kolektif hareket edersek bu etkiyi katlayabiliriz. Dolayısıyla alışkanlıklarımızda yapacağımız küçük değişikliklerle karbon ayak izimizi ve gezegene verdiğimiz zararı azaltabiliriz. Bu nedenle herkesi sürdürülebilir bir yaşam için bu dönüşümün parçası olmaya davet ediyoruz. Teknolojik gücümüzü, insanların ve toplumun hayatına dokunmak, dünyamızın sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla faydaya çevirmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Karbon ayak izi nedir? 

Karbon Ayak izi, birim karbondioksit cinsinden ölçülen, üretilen sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsüdür. Karbon ayak izi doğrudan (birincil) ve dolaylı (ikincil) olmak üzere iki parçadan oluşur: Birincil ayak izi evsel enerji tüketimi ve ulaşım gibi faaliyetlerimizin, ikincil ayak izi ise satın aldığımız ürünlerin imalatı ve nakliyesi gibi tüm yaşam döngüsü sonucu ortaya çıkan CO2 emisyonlarının ölçüsüdür.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894