• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İzmir 27 °C

Ülkü, Parti Terbiyesini Öğreteceğiz

Ülkü, Parti Terbiyesini Öğreteceğiz
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Siyasetinin Ankara'ya taşıdığı duayen Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, yaptığı açıklamalarla Aliağa'nın yakın dönemini aydınlatıyor 2004'de Şefik Tereci'yi aday yaparak çeşitli kesimlerin tepkisini çeken Hakkı Ülkü,

2004'de Şefik Tereci Nasıl CHP Başkan Adayı oldu?

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Siyasetinin Ankara'ya taşıdığı duayen Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, yaptığı açıklamalarla Aliağa'nın yakın dönemini aydınlatıyor

2004'de Şefik Tereci'yi aday yaparak çeşitli kesimlerin tepkisini çeken Hakkı Ülkü, o dönemki kararını savundu:

Yine Şefik Tereci'yi aday yapardım

Deniz Baykal'a karşı olduğum için

Turgut Oğuz'u Kemal Anadol başkan adayı yaptı

Siyasette vefa kadar parti terbiyesinin de çok önemli olduğunu anımsatan Ülkü

Parti terbiyesi almamış olanlara, öğreteceğiz

1989'da kazandığı ve 3 dönem sürdürdüğü Belediye Başkanlığı ile yıldızlaşan ve Milletvekilliğiyle siyasette zirveye çıkan efsane isim Hakkı Ülkü'nün Gazetemiz YeniVizyon'a özel yaptığı açıklamalar gündemi sarsmaya devam ediyor. Röportajın geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümlerinde "Çakma CHP"liler sorununu dile getiren ve "CHP'deki çakmaları halk tasfiye edecek" diyerek Aliağa kamuoyunun tüm ilgisini üzerine çeken Hakkı Ülkü, 2004'de solun parçalanmasıyla sonuçlanan aday belirleme sürecinin perde arkasını ilk kez anlattı. CHP'nin 2004 Belediye Başkan adayının Şefik Tereci olarak belirlenmesinin öyküsünü gazetemizle paylaşan Ülkü, "Siyasette vefa çok önemli. ben vefalı davrandım" dedi.

ŞEFİK TERECİ NASIL BAŞKAN ADAYI OLDU?

2004'de Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olan Kardeşi Aziz Ülkü'nün aday yapılmaması ile birlikte kırgınlık yaşadığını dile getiren Hakkı Ülkü, "Kardeşim aday yapılmayınca Baykal'ı aradım. Kardeşim Tertemiz bir insandı yazık oldu dedim. beni sadece dinledi. (Var mı bir isteğin) deyince (var) dedim. Aliağa'da eski ilçe Başkanımız Şefik Tereci'yi atayın dedim. 5 saniye duraksamadan sonra peki olur dedi ve şefik atandı" dedi.

DİĞER ADAYLAR BİRYERLERE DAĞILDI

2004'de 6 adayın ortaya çıkmasıyla parti içi çekişmenin sertleştiğini ve derin çatlakların oluştuğunu dile getiren Ülkü, "Atansa da şefik Tereci'nin kazanacağından emin değildim. Çünkü 6 aday adayının biri aday olduktan sonra hepsinin başka yerlere dağılacağına çok emindim.Nitekim öyle de oldu." dedi.

ŞEFİK TERECİ ISRARININ PERDE ARKASI

Deneyimli siyasetçi ve belediye başkanı Hakkı Ülkü, Şefik Tereci'nin adaylığındaki ısrarının nedenini "vefa" olarak açıkladı.

3 dönem başkanlığı ve milletvekilliğiyle Aliağa Siyasi tarihinde haklı bir yere sahip olan Ülkü, Tereci'nin adaylığını, "En son ilçe başkanımızdı. 6 yıla yakın ilçe başkanlığı yaptı. Onun hakkıydı. Siyasette vefa olayıdır bu." dedi.

PARTİ TERBİYESİ ALMAMIŞLAR

Siyasette vefa kadar parti terbiyesinin de çok önemli olduğunu anımsatan Ülkü, "Bir belediye başkanını, milletvekilini il delegesi yapmamak için yırtınanlara hala hayret ederim. Yeteri kadar parti terbiyesi almamış olanlar, kendilerini tatmin etmek için bu tür etik olmayan davranışlar sergilerler. Bazı arkadaşlarımıza particiliği de öğretmek gerekiyor.  Bir Sosyal Demokrat partide, hatta tüm siyasi partilerde doğru davranış modeli budur. Bana karşı yapılanı ben başkasına yaptırtmam. Yaptırtmadım" dedi.

2009'DA BEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYDIM

Siyasette bıraktığı izler ve yaptıklarıyla "Aliağa'nın Baba Hakkı'sı" olarak anılan Hakkı Ülkü, milletvekilliğinin ardından, 2009'da kendisinin belediye başkan adayı olduğunu ifade ederek, "2009'da ben adaydım. Olamayınca mevcut adayı destekledim. benim başka bir adayım yoktu" dedi.

TURGUT OĞUZ'U KEMAL ANADOL ADAY YAPTI

2009'da Turgut Oğuz'u, Kemal Anadol'un başkan adayı yaptığını iddia eden Ülkü, "Kemal Anadol son kongrelerde hep Divan başkanıydı. Turgut Oğuz'u o aday yaptı. Hatta aynı durumda olsalar bir daha Turgut Oğuz'u yeniden aday yapar" diye konuştu.

"2009 seçimlerinde CHP’den kim olursa olsun kazanabilecek bir hava vardı." diyen Ülkü, "ben o zaman (Turgut Oğuz adaysa ben de adayım) demiştim. bana karşı yaptığı davranışlardan dolayı bunu söyledim. Kemal Anadol'un, Genel Merkez’de Baykal karşıtı davranmam nedeniyle bana karşı bir tutumu vardı. Aliağa'da Kemal Anadol faktörünün aşılamayacağı için zaten umudum da yoktu. Turgut Oğuz atandı, ben de destekledim." dedi.          

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894