• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 12 °C

Film Gerçek Oluyor

Film Gerçek Oluyor
Microsoft Yeni Başvurduğu Patent ile Bir Rüyayı Gerçek Yapmak Üzere: 'Biometric Tanımlamanın Kişiye Özel Reklam ve Tanıtımlar için Kullanımı'

FİLM GERÇEK OLUYOR

Microsoft Yeni Başvurduğu Patent ile Bir Rüyayı Gerçek Yapmak Üzere: 'Biometric Tanımlamanın Kişiye Özel Reklam ve Tanıtımlar için Kullanımı'
Hatırlanacağı üzere baş rolünü Tom Cruise'ın oynadığı Azınlık Raporu filminde, Tom Cruise Gap mağazasından içeri girdiğinde, kişisel bir reklam, geçmiş alımlarının bir listesiyle kendisini karşılıyordu. Ayrıca American Express reklamı Tom Cruise'a karakterini okuyup peşindeki yetkililerden dolayı kaçmak ister gibi göründüğünü söylemişti.Tüm bunlar bir çok kişiye hayal ürünü gelmiş olabilir.
Ancak, Microsoft yeni başvurduğu patent ile bu rüyayı gerçek yapmak üzere. Biometric tanımlamanın kişiye özel rekalam ve tanıtımlar için kullanımı. Patent başvurusunda, mevcut reklam hedef tekniklerinin zayıf olduğu ve uzmanların tüm sistemin kullanımının imkansız hale gelmeden önce eski dünya yaklaşımlarının ne kadar daha süreceğini sorguladıkları vurgulanmaktadır.


Geçen hafta patent başvurusu yapılan yeni Microsoft sistemi, herhangi bir ekranı seyreden kişinin kimliğini belirleyip o kişiye özel reklam ve tanıtımlar gönderebilecek. Sistemin kişiyi tanıması biometric sensörler, kameralar veya daha geleneksel olan oturum açma yöntemleri ile yapılabilecek. Kişi ve konu hakkında taranan bilgilerin değerlendirilmesi ve kişiyi ilgilendiren reklam ve tanıtımların gönderilmesi bir bilgisayar vasıtasıyla yapılacak.
Taranan bilgiler çok kapsamlı olabilir; kişisel zevk ve hobiler, cinsiyet, yaş, oturduğu yer, meslek, abonelikler, grup üyelikleri, etnik köken, medeni durum, boy, aile içindeki durum (ebeveyn,çocuk), izleyenin adres defteri, ajanda, e-post gelen kutusu, notlar, yaptığı alımlar ve reklam tercihleri gibi.
Örneğin sistem, televizyon seyreden Kerem Bey'in doğum günü yarın olan bir karısı olduğunu ve ona daha önce bir buket çiçek aldığını ve karısının isminin Sema olduğunu bilecek. Hedef reklam, Kerem Bey'in tercihleri doğrultusunda, sanal veya fotogerçekçi bir buket yaratıp Sema Hanım'ın yarınki doğum günü için bunu almak isteyip istemediğini sorabilecek.
Bu durumda akla gelen ilk soru şu : Özel hayatın mahrumiyeti ne olacak , elde edilen bu bilgiler kimlerin eline geçecek ve acaba doğru kullanılacak mı? Bu sistem, çoğunlukla, cep telefonu, akıllı telefon, cep bilgisayarları, bilgisayar ekreanları, televizyonlar ve projeksiyonlar gibi evlerde kullandığımız aletleri kapsamaktadır. Tarama sistemi, kişinin evinde veya güvendiği başka bir yerde kurulabilmekte ve kişinin yüklediği bilgileri güvenlik altına alamaya olanak sağlamakta. Sistem ayrıca çocukların hedef reklamları alamasını engellemek için de ayarlanabilmekte.
Ayrıca, reklam verenlere ulaşmasını istediğiniz bilgilere de sınırlama getirebiliyorsunuz. Tarama sistemini lokal olarak ta ayarlayabiliyorsunuz ve tarama sırasında sistem isteklerinizle örtüşen bir reklam bulduğunda bunu ekranınıza getiriyor ve reklam veren bu reklamı kimin görüntülediğini kesinlikle bilmiyor.
Uzmanlar bu konuda çelişkili yorumlarda bulunuyor.Yenilikçilere göre özellikle reklam ve pazarlama alanında çığır açacak bir proje.Muhafazakarlar ise bunun tamamen hayal olduğunu ve henüz böyle bir teknolojinin var olmadığını vurgulamakta. Microsoft ise 6 milyar $'dan fazla yatırım yaptığı projeye çok güveniyor ve inanıyor. Bunun en büyük göstergesi de şimdiden bazı reklam ve tanıtım şirketlerinin satın almaya başlamış olması.
Baris BOY
International Marketing Manager
http://www.gidamarka.com/

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894