• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 14 °C

Girişimci Geliştirme Programı

Girişimci Geliştirme Programı
Sabancı Üniversitesi’nin 2003 yılından beri başarı ile gerçekleştirdiği Girişimci Geliştirme Programı (GGP) çerçevesinde filizlenen Akbank Şirket Bankacılığı “İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler” Programı’nı tamamlayan 23

GİRİŞİMCİ GELİŞTİRME PROGRAMI, 2007 YILI MEZUNLARINI VERİYOR

Sabancı Üniversitesi’nin 2003 yılından beri başarı ile gerçekleştirdiği Girişimci Geliştirme Programı (GGP) çerçevesinde filizlenen Akbank Şirket Bankacılığı “İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler” Programı’nı tamamlayan 23 girişimciye, 1 Ağustos Çarşamba günü Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törenle sertifikaları verildi.

Girişimcilere, başta iş planı olmak üzere sağlam bir altyapı sunabilmek, girişimcilik, liderlik, pazarlama, maliyet muhasebesi, finans, hukuk, vergi gibi konularda dersler vermek, uygulamalı proje çalışmaları gerçekleştirmek ve kesintisiz destek mekanizmaları oluşturmak için planlanan programdan 23 başarılı girişimci faydalandı.

Endeavor, Inovent ve KAGİDER’in desteklediği Akbank Şirket Bankacılığı “İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler” Programı’na katılan 23 girişimci tören öncesinde proje sunumlarını, eğitim süresince yaptıkları çalışmaları sundu ve ücretsiz danışmanlık hizmeti alacak girişimciler belirlendi.

Endeavor ve Inovent’in mentorluk desteği vereceği projede, Inovent sermayeye erişim imkanlarının yanı sıra, sahip olduğu uluslararası işbirlikleri ve ağlar ile iş fikirlerinin değerlendirilip ticari değerlere ulaşabilmesi için gerekli yönetimsel, hukuksal ve stratejik desteği verecek. Endeavor kriterlerine uyan girişimcilere, Endeavor tarafından yapılacak ihtiyaç analizi doğrultusunda, dünya standartlarında danışmanlık, eğitim ve sermayeye ulaşım fırsatları sunulacak. KAGİDER ise mentorluk desteğinin yanı sıra kadın girişimci adayların geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için destek olacak.

“Program projelerimizi uygulanabilir hale getirmemizi sağladı”

Akbank Şirket Bankacılığı ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen “İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler” Programı’na katılan girişimcilerin tamamı programın projelerini uygulanabilir hale getirmelerinde etkili olduğunu dile getirdiler.

Girişimcilerden Alpay Oktan Ok, Mardin’de hayata geçirmeyi planladığı “Babil Suryani Şaraphanesi Deluxe Resort” adlı otel ve şaraphane projesi için çok önemli adımlar attığını belirterek, “İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler” programı ile başlangıçta sadece fikir aşamasında olan bu proje şimdi tam anlamıyla bir yatırım projesine dönüştü” diyor.

 “Elektronik Hurdalardan Değerli Madenlerin Geri Kazanımı” adlı projesi ile programa katılan girişimcilerden Ahmet Alper Kunt ise programın kendisine kazandırdıklarını şöyle özetliyor: “Benim projem başlangıçta bir hayaldi. Bu program sayesinde bir gerçeklik filtresinden geçti. Projemi burada sorgulama imkanı buldum. Dolayısıyla projem daha uygulanabilir bir hal aldı.”

Programa “Otomatikleştirilmiş İlaç Yönetimi Sistemi” adlı projesi ile katılan 25 yaşındaki Medikal Mühendisi Cem Türkmen de programla ilgili şunları söylüyor: “Bu programa katıldığım için gerçekten kendimi çok şanslı hissediyorum. Benim projemin yapılabilirliği zaten çok yüksekti. Ancak programla kazandığım bilgi ve birikim sayesinde süreci çok hızlandırdığımı söyleyebilirim.”

“Ahşap-plastik kompozit malzemelerin üretimi” isimli projesiyle ev dekorasyonunda bir yenilik yaratmayı hedefleyen Kazım Acatay programla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi: “Teknik mühendis olduğum için yöneticilik formasyonum çok yeterli değildi. Programdan sonra yöneticilik terminolojim gelişti, gerek hazırladığım iş planlarımda gerekse çalışanlarla kurduğum ilişkide önemli gelişmeler oldu. Tasarlamış olduğum projeyi, GGP sayesinde ilk kez mobilya üreticilerine sunacağım.”

 “7 Yıldızlı At Hastanesi Projesi”yle programa katılan Güzide Çelik Özdemir ise, “Özellikle akademik anlamada çok başarılı bir programdı. Program sayesinde projemin hayat geçirilmesi konusunda özgüven kazandım. Ayrıca diğer projelerimi gerçekleştirebilmek içinde ön ayak oldu. Özellikle pazarlama, inovasyon ve girişimcilik derslerinin çok etkili olduğunu düşünüyorum” dedi.

Efsun Doğal Ürünler Limited. A.Ş. şirketiyle yaklaşık 1 yıldır iş hayatında olan Neslihan Memigüven ise eğitim programını çok başarılı bulduğunu söyledi. Memigüven; “Yaklaşık bir yıldır girişimciyim ve daha çok ihracat yoğunluklu çalışıyordum. Bu programadan sonra hedeflerimi netleştirdim ve önümüzdeki beş sene içinde gerek yurt içi gerekse yurt dışı satışlarımı artırmayı ve 5’inci senenin sonunda doğal kozmetik ürün pazarında ihracat yapan en büyük firma olmayı hedefliyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894