• BIST 9167.58
  • Altın 4016.841
  • Dolar 38.5383
  • Euro 43.6193
  • İzmir 15 °C

Sağlıkta Özelleştirmeye Hayır

Sağlıkta Özelleştirmeye Hayır
14 Mart Tıp Bayramı İzmir Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, Ege Üniversitesi (E.Ü) Tıp Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (D.E.Ü.) Tıp Fakültesi,

PROF.DR. ÜLKÜ BAYINDIR:”SAĞLIKTA ÖZELLEŞTİRME KABUL EDİLEMEZ”

14 Mart Tıp Bayramı İzmir Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, Ege Üniversitesi (E.Ü) Tıp Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (D.E.Ü.) Tıp Fakültesi, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) İzmir Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İzmir Tabip Odası Başkanlığı’nın katkılarıyla E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi’nde geniş katılımla kutlandı.     

“SAĞLIK, DEVLET’İN VAZGEÇEMEYECEĞİ VE EN SON ÖZELLEŞTİRECEĞİ KONUDUR”

            E.Ü. Rektörü Prof.Dr.Ülkü Bayındır geçtiğimiz yıllarda dayanışma içinde kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı’nın artık sağlık sorunlarının farkına varılmasıyla birlikte tartışmaların gölgesinde, gerilim içinde geçtiğini söyledi. Aile Hekimliği konusunda ise alt yapı ve ekonomik yapının yeterli olmadığını düşündüğünü belirten Prof.Dr.Bayındır, mevcut tartışmaların yıkıcı değil, yapıcı bir üslupla sağlık sektörünü ileri taşıması gerektiğini vurguladı. Prof.Dr.Ülkü Bayındır, sağlığın Devlet’in vazgeçemeyeceği ve en son özelleştireceği konu olması gerektiğine değinerek konuşmasını tamamladı.

             DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı yaptığı konuşmada “Hekimler insanın sorunları ile ilgilendikleri için toplumun önemli liderleri olmuşlardır. Sosyal devlet, devletin vatandaşlarına eşit hakları vermesi için çaba göstermesi demektir. Biz sağlığı pahalıya malediyoruz, ilaç firmaları ve şirketlerin propagandalarına alet oluyoruz. Sağlık hizmeti doğru sağlık politikasıyla daha ucuza maledilmeli” dedi. 

“SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROJESİ 1980’DEN BERİ UYGULANMAYA ÇALIŞILMAKTADIR”

İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin şu andaki siyasi iktidarın projesi olmadığını 24 Ocak ve 12 Eylül darbesinden bu yana söz konusu projenin var olduğunu söyledi. Hastanelerin birer işletme haline getirildiğini belirten Kaptaner, “İMF ve Dünya Bankasının önümüze koyduğu Genel Sağlık Sigortası birçok insanı mağdur edecek. Yalnızca primini ödeyebilen sağlık hizmetinden yararlanabilecek” dedi.

“GSS’NİN TEMEL AMACI SAĞLIK STATÜSÜNÜ YÜKSELTMEKTİR”

Sosyal Sigortalar Kurumu Sağlık İşleri Müdürü Murat Balanlı, “Aile Hekimliği, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası konusunda tartışmalar olmaktadır. Ancak yasa hakkında kimsenin yeterince bilgisi yoktur” şeklinde açıklama yaparak yasayla ilgili bilgilendirici bir slayt gösterisi sundu. Balanlı’nın konuşması sırasında salonda protesto sesleri yükseldi.

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan “temel kaygı insan sağlığıdır. Çağdaş ve kalıcı çözümler bulunmalıdır. Sorunlarımızı bilimsel temellerde tartışmak zorundayız. İletişime daima açık olmalıyız. Ülkemizde neyazık ki beklentilere cevap verilememektedir.”dedi. Benzer protestolar Mehmet Özkan’ın konuşması sırasında da devam etti. 

Konuşmaların ardından meslekte 40. Yılını dolduran hekimler, basın, spor ve turnuva birincilerine ödülleri verildi. Etkinlik, müzik dinletisi ve “Sağlıkta Çalışan Güvenliği” başlıklı panelin ardından hekimlerin resim ve fotoğraflarından oluşan serginin açılışıyla son buldu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894